Kerst in Disneyland Parijs begint vroeg. Wanneer ik eind november in Disneyland Parijs verblijf is het gehele park reeds in kerstsfeer. Over het gehele park klinkt kerstmuziek; de straten en attracties zijn rijkelijk met lichtjes versierd.
Frankrijk Parijs Disneyland Parijs kerst

Kerst in Disneyland Parijs

In de attractie It’s a small world, zijn vele van de zingende kindjes in kerstkostuum gestoken. Er klinkt naast het alom bekende deuntje It’s a small world after all ook We wish you a merry Christmas tussendoor. De absolute topper van Disneyland in kerstsfeer vind ik Disney Dreams of Christmas, een audio visueel spektakel vertoont op het kasteel van Doornroosje, waarbij de grappige sneeuwman Olaf uit de film Frozen het publiek vermaakt met kerstscenes uit diverse Disney Klassiekers.

Disney dreams of Christmas

Frankrijk Parijs Disneyland Parijs kerst
Wat een geluk dat ik Disneyland Parijs in kerstsfeer namens reisvakblad TravelPro mocht bezoeken. Tijdens de zogenaamde Disney Stars Live Experience zijn ruim 500 reisverkopers uit geheel Europa uitgenodigd en ik mag daar verslag van doen. Bijkomend voordeel, voor deze groep is een speciaal VIP vak gecreëerd tijdens de  Disney Dreams of Christmas show. Ik sta met mijn snufferd bovenop het spektakel. Olaf de praatgrage sneeuwpop uit de film Frozen, is de host van het spektakel. Scenes uit Toy Story, Bambi, Fantasia, 101 Dalmatians, Mickey’s Christmas Carol worden op het kasteel geprojecteerd. Kortom een fantastisch, bijna twintig minuten durend, spektakel. – En oefen alvast op de tekst van Let it go uit de film Frozen –

➡️ Lees ook: Zo maak je je bezoek aan Disneyland nog leuker

Tree Lighting Ceremony

In Mainstreet staat een Kerstboom zo hoog, zo hoog tot aan de hemel. Versierd met een bonte schakering aan ballen en andere ornamenten. Elke avond worden de lichtjes van de metershoge den, feestelijk aangestoken. En zou het dan niet mooi zijn als het zou gaan sneeuwen…… Dan is Disneyland Parijs echt in kerstsfeer.

Disney’s Christmas Parade
Wat brengt Disneyland Parijs in kerstsfeer? Disney’s Christmas Parade, natuurlijk. Alle Disney favorieten marcheren al dansend en zingend door Mainstreet. Begeleid door muzikale vrolijke Kerstklassiekers, maar dan net even anders uitgevoerd. Persoonlijk vond ik de Gingerbread Mickey’s erg grappig al merkte ik aan het publiek dan good old Donald en Mickey nog immer niet aan populariteit hebben ingeboet. Ik bekeek de parade net voordat ik terug naar Nederland reisde, een fijne afsluiter.

Kerst in Disneyland Parijs, je moet je wat warmer voor aankleden dan tijdens een bezoek in een ander seizoen, maar It’s the season to be jolly! 

Wat is jouw favoriete seizoen in Disneyland Parijs?

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather