Zoek
Sluit dit zoekvak.

Floriworld, bloemenpracht en plantenweelde in Aalsmeer

Noord-Holland Floriworld Aalsmeer Nederland

Op ontdekkingsreis langs bloemen, planten, geuren en kleuren. Stap in de wereld van Floriworld, een themapark waarin alles om plantenweelde en bloempracht draait.

Floriworld

Wat is Floriworld? Nou dat vertel ik je graag. Iedereen kent – neem ik aan – de bloemenveiling van Aalsmeer. Dé plek in Nederland waar bloemen en planten van telers en handelaren hun weg over de hele wereld vinden. Waar anders, dan naast de deuren van deze veiling, open je een overdekt themapark?

Floriworld Aalsmeer Nederland fietsen

Gek op bloemen

Floriworld is er voor iedereen die gek is op bloemen (en planten). Verwacht echter geen tuincentrum, museum of saai educatief centrum waar enkel kennisoverdracht centraal staat. Het themapark laat je zien wat bloemen en planten met je doen in je dagelijkse leven. Alle groenproducten van de Aalsmeerse veiling zijn dagelijks om je heen. Overal. Dat besef je pas wanneer je na je tour door de experience weer buiten staat. Wat kun je verwachten?

Vanuit de luchthaven naar Aalsmeer

Doelen transport Schiphol

Na een treinrit vanuit Brabant naar Schiphol, loop ik naar het busstation van de luchthaven. Net als ik mezelf afvraag of ik bij de juiste halte sta, rijdt de roodgekleurde bus van Doelen Coach Service me tegemoet. Vrolijk versierd met bloemen en beletterd met het sierlijke logo van Floriworld, kan het niet missen dan dat ik in dit voertuig in mag stappen.

Maar amper heb ik plaats genomen of de chauffeur attendeert me op het feit dat het bontgekleurde gebouw van mijn eindbestemming reeds in zicht is. We draaien het veilingterrein op en ik kan voor de deur uitstappen. Wat een gemak.

Welkom in Nederland

‘Goedemiddag, welkom bij Floriworld,’ klinkt het direct wanneer ik het enorme pand betreed. Aan de kassa krijg ik een armbandje aangereikt, deze zal mijn middag in de experience nog leuker maken, verzekert een van de dames me.

Floriworld Aalsmeer

Nog altijd heb ik totaal geen idee wat ik nu kan en mag verwachten. Ik scan mijn polsbandje, voer mijn gegevens in en verdwijn achter een zwaar zwart gordijn. Het voelt bijna of ik iets doe wat niet mag, zo spannend is het.

Dit is Nederland ten voeten uit. Koeien in de wei. Bollenvelden vol gekleurde tulpen. Mensenmassa aan zee, de drukte van de stad. Op het moment dat de foto’s en de bijbehorende geluiden minder en minder relaxt beginnen te worden, volgt er opnieuw een gordijn.

Oase aan groen

planten groen tuincentrum

Lieflijke klanken weerkaatsen zachtjes op talloze groene planten. Een ruimte die tot aan de nok toe gevuld is met groen uit alle windstreken. Uren, zou ik in deze zaal rond kunnen dwalen. Genietend van de natuurlijke krachten om me heen. Me verwonderen over de rails met bloemen die door de ruimte heen gaat. Waar gaan al die boeketten op af?

Wauw

Floriworld Aalsmeer Nederland Floriworld Aalsmeer Nederland

Opnieuw schuif ik een paar zware gordijnen opzij. Wat zou er achter dit paar schuil gaan? De ruimte is donker wanneer ik deze betreed. Op het moment dat mijn ogen wennen aan het duister gaat er een show van start om werkelijk U tegen te zeggen. De wanden en de vloer transformeren tot een groot filmdoek.

Bloemen, planten en tuinen sieren de wanden. Koikarpers zwemmen me tegemoet. Ik zie hoe de amandelbloesem van Van Gogh tot bloei komt. De ene kleurenpracht volgt de andere op. Teveel om allemaal in dit artikel te benoemen. Dit moet je echt met eigen ogen aanschouwen.

Tip van Floriworld voor thuis

woonkamer met planten

Na dit overweldigend beamer spektakel lijkt het of ik iemands huiskamer binnenstap. Meteen besef ik me dat ons eigen huis ook wel wat meer groen kan gebruiken.

Wij gaan trouwen in Floriworld!

Floriworld Aalsmeer Nederland

Floriworld blijft verrassen. Nu sta ik opeens in een trouwkapel. Tip: hou jezelf stevig vast aan je stoel, want een bruidsboeket regelen voor je lieftallige aanstaande blijkt niet zo gemakkelijk als gedacht.

De bruidegom moet halsbrekende toeren uithalen, diverse locaties in/op/rond Aalsmeer afgaan om het boeket aan zijn liefste te kunnen overhandigen. Of het goed afloopt? Zeker!

Selfie time in Floriworld

selfie schommel
Floriworld Aalsmeer Nederland Floriworld Aalsmeer Nederland

Zorg dat de batterij van je camera en/of je mobiele telefoon opgeladen is, want in de selfie ruimte blijf je foto’s maken. Is de batterij onverhoopt toch leeg of heb je niets bij je waarmee je jezelf kunt vereeuwigen? Geen nood, scan je armbandje op verschillende plekken in deze selfie room en ik verzeker je, je verlaat het pand, met meer dan een leuke herinnering aan je bezoek aan Floriworld.

Naar boven

roltrap met bloemen en planten

‘Ai, een roltrap. Dit zal toch niet het einde van mijn bezoek al zijn,’ denk ik bezorgd. Ik wil nog meer verrast worden, meer zalen, meer bloemen en planten.

Terwijl de roltrap me langzaam, door een grandeur van groen, een verdieping hoger brengt, probeer ik alle indrukken op een rijtje te zetten. Tevens vraag ik me af, wat ik eenmaal boven aan zal treffen.

Geef mij maar Amsterdam

Amsterdams straatje

Een gracht, compleet met brug. Graffiti siert de gevels, vuilniszakken staan op straat. Een geroeste fiets hangt nonchalant tegen een lantaarnpaal. Het kan niet missen. Ik ben vanuit Aalsmeer pardoes in Amsterdam terecht gekomen.

Nieuwsgierig open ik de deur van een van de grachtenpandjes en neem plaats in een gezellige woonkamer. De televisie toont me fragmenten van de bloemenveiling in Aalsmeer.

Mijn persoonlijke voorkeuren die ik middels het uitgereikte armbandje aan Floriworld verstrekte, zie ik terug in dit vertrek.

Crea

crêpepapier bloemen

Amsterdam laat ik achter me liggen. Mijn avontuur is nog niet gedaan. In de volgende ruimte is nog veel meer te zien, te leren én te knutselen. Aan een lange tafel neem ik plaats en pak wat crêpepapier. Het idee is dat het een rode roos wordt. Laten we het er maar op houden dat de inzet goed was, het resultaat niet zo.

Go with a bang!

vuurwerk

Kun je raden wat er hier gebeurd? Scan opnieuw het armbandje, haal de trekker omhoog en… Geniet van prachtig digitaal vuurwerk tegen een oer-Hollandse achtergrond.

Een knaller om het bezoek aan Floriworld mee af te sluiten.

Mooie bloemen te koop. Wie maakt me los

Veiling Aalsmeer

Herinner je je de boeketten nog die op verschillende plekken door Floriworld ‘zweven’? Na het vuurwerk stap ik een mini-veiling binnen. Hier kun je – met heuse Floricoins – bieden op de boeketten die je tijdens je bezoek her en der voorbij zag komen. Neem een bos voor jezelf mee naar huis of bied op een boeket en maak er iemand anders blij mee. Floriworld zorgt ervoor dat de bloemen bij diverse goede doelen terecht komen.

Aan alles komt een end

FloriWorld

Mijn bezoek aan Floriworld is nu toch echt ten einde. Ik neem nog een drankje in het restaurant en snuffel in de souvenirwinkel.

‘Hoe was je bezoek?’ informeert de buschauffeur vriendelijk wanneer ik weer instap om terug naar Schiphol te rijden.
Overrompeld door alle indrukken en met een hoofd vol bloemen, planten, informatie en ervaringen, kan ik maar een woord uitbrengen; ‘Fantastisch.’

Floriworld Praktisch:

Floriworld Aalsmeer Nederland

Een middag lang doken mijn lievelingsbloemen (rode rozen) dankzij het gepersonaliseerde armbandje dat ik bij binnenkomst kreeg, gedurende mijn bezoek aan Floriworld op. Zelfs in een van de grachtenpandjes is de wand behangen met de door mij gekozen voorkeursbloem.

Ik was getuige van een bruidegom op zoek naar het bruidsboeket voor zijn aanstaande, maakte selfies in toffe decors en stond keer op keer met open mond te kijken naar de ruim 5.000 dagverse bloemen die in de verschillende ruimtes over rails door de hele attractie zweven. Kortom, een geslaagde middag.

  • Kijk voor actuele prijzen en openingstijden op de website van Floriworld – deze wordt continue actueel gehouden en voorziet je van leuke arrangementen.
  • Trek voor je bezoek ruim een uur tot anderhalf uur uit
  • Met het combinatieticket rij je vanaf Schiphol (of Amsterdam RAI of Hoofddorp) geheel in stijl met de Floriworld bus tot aan de voordeur van de attractie. Hoe gemakkelijk wil je het hebben?
  • De rit met de bus van Doelen Coach Service duurt vanaf Schiphol ongeveer 15 minuten (afhankelijk van de drukte op de weg).
  • Kom je met de auto, dan is er voldoende ruimte om te parkeren (eerste 3 uur gratis).
  • De attractie is er voor groot en klein. Voor de jongste bezoekers zijn er geheime doorgangen, interactieve ruimtes en knutselhoeken. Bezoekers van verschillende generaties kijken hun ogen uit in de stroom van digitale levendige belevingen.
  • 365 dagen per jaar geopend.

📍 FloriWorld, Sierteeltstraat 1, 1431 GM Aalsmeer

Meer uitjes in Nederland

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *