Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fietsen van Walcheren naar de Waddenzee (boek)

Fietsen van Walcheren naar de Waddenzee Een veelzijdige fietstocht van Vlissingen naar Harlingen Marica van der Meer

Op de pedalen, we gaan fietsen van Walcheren naar de Waddenzee

Fietsen van Walcheren naar de Waddenzee – een veelzijdige fietstocht van Vlissingen naar Harlingen is het nieuwste boek van Marica van der Meer. Fervent fietser. Doorgaans buiten de Nederlandse grenzen, maar door COVID-19 genoodzaakt ons eigen land nader te ontdekken. En met succes.

Fietsen van Walcheren naar de Waddenzee is fietsen van Bolus naar Sûkerbôle

Van Bolus naar Sûkerbôle zo zou je de route die de auteur in het boek Fietsen van Walcheren naar de Waddenzee ook kunnen noemen. Vanuit het linkerpuntje op de landkaart tot bovenaan de plattegrond van Nederland slingert ze zich – in verschillende etappes – een weg door het vlakke Nederlandse land. Een tocht startend in bijzonder fraaie Zeeuwse steden. Zeeland verruilt ze voor onder andere de Biesbosch om vandaaruit Brabantse vestingstadjes te ontdekken.

Uren sturen langs de grote rivieren in ons land. De Waal. de IJssel, het zijn slechts enkele voorbeelden. Kracht zetten in de kuiten op de Utrechtse Heuvelrug en hopelijk niet teveel wind op kop op het traject langs de IJsselmeerkust. Via Friese Elfsteden-stadjes is Harlingen in zicht. De veelzijdige fietstocht van Vlissingen naar Harlingen is een feit.

fietsen

Over de auteur

In 2020 was de fietsroute langs het Pieterpad een groot succes. Nu heeft Marica van der Meer uit Workum een fietsroute ontwikkeld die alles in zich heeft om nog succesvoller te zijn.

In een ‘normaal’ jaar fietst Marica van der Meer ergens op de wereld. Toen Corona uitbrak was ze juist bezig met een rondje om de wereld. Terug in Nederland besloot ze een heel nieuwe fietsroute te ontwikkelen. Maar dat moest dan wel een bijzonder mooie en veelzijdige fietsroute worden. Daar is ze met vlag en wimpel in geslaagd.  De route voert de fietser met een grote lus door het binnenland van kust naar kust. In 550 kilometer leert de fietser Nederland kennen op een manier die nog niet eerder werd vertoond.

fietsgids

Fietsen van Walcheren naar de Waddenzee praktisch

Wat een inspirerend boek. Bij het lezen van de titel, denk je wellicht, ‘wat een afstand’. En dat is het ook, maar gelukkig heeft Marica de tocht verdeeld in fijne overzichtelijke stukken. Zo is bijvoorbeeld het eerste traject van Vlissingen naar Nationaal Park de Biesbosch een traject van 145 kilometer (van de 550 kilometer in totaal). Echter is het traject weer opgesplitst in kortere etappes. Zo kies er zelf voor of je 2, 3 of 4 dagen uit wil trekken voor jouw rit.

Naast alle knooppunten en uitneembare kaarten, barst het boek van de interessante achtergrondinformatie en een handige hotellijst met overnachtingsadresjes die nooit ver van de route af liggen. Wil je liever verspreid over het jaar telkens een stuk fietsen? Geen probleem, ook mogelijkheden omtrent openbaar vervoer staan in het boekwerk vermeld, zodat je eenvoudig naar/van je begin/eindpunt van je traject kunt reizen.

Wij gaan alvast een eerste fietsweekend plannen en jij?

Titel: Fietsen van Walcheren naar de Waddenzee – een veelzijdige fietstocht van Vlissingen naar Harlingen
Auteur: Marica van de er Meer
Omvang: 160 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Elmar BV
ISBN 9789038928111
Prijs: € 19,99
Verkrijgbaar: In de boekhandel, via de website van de uitgever of op Bol.com

Fietsen van Walcheren naar de Waddenzee Een veelzijdige fietstocht van Vlissingen naar Harlingen Marica van der MeerFietsen van Walcheren naar de Waddenzee Een veelzijdige fietstocht van Vlissingen naar Harlingen Marica van der Meer

Meer boekentips

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *