Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Fietsen in Valencia | Huren, eten, slapen & zien

Spanje valencia

Olé! Op naar Spanje, om te fietsen in Valencia

Fietsen in Valencia is een genot. Dankzij talrijke verkeersvrije straten in het historische centrum en een breed netwerk van fietspaden, is het heerlijk rondtrappen in deze zonnige Spaanse stad. Rij je mee?

Fietsen in Valencia, zo regel je een fiets

 • Valenbisi: zijn (elektrische)stadsfietsen die op bijna 300 punten in de stad te huur zijn. Zoals in vele grote wereldsteden is de huur eenvoudig via een app te regelen. Account aanmaken, fiets ontgrendelen en gaan!
 • Met een gids op pad: Geen zin of tijd om zelf een route uit te stippelen? Geen nood spring samen met Baja bikes op de pedalen. In 3 uur trap je langs alle highlights van de stad.

Fietsen in Valencia Spanje huurfietsen Valenbisi

Na inspanning, ontspanning

De fietsketting kan niet continu ronddraaien. Vergeet af en toe niet af te stappen om de inwendige mens tevreden te houden.

 • Dandy Horse: De Dandy Horse mag je zeker niet missen tijdens een fietstocht door Valencia. Dit fietsvriendelijke café wordt gerund door twee enthousiaste dames (in de bediening) en hun oom, die fietsreparaties op zicht neemt. Een goede kom koffie, tapas of een cocktail? Het staat allemaal op het menu.
 • Comic Café: Iedere stripliefhebber stapt maar al te graag even af bij het Comic Café in de hippe wijk Ruzafa. Drink koffie met Batman of lunch samen met Thor.
 • Mercado de Colón: In Valencia zijn diverse overdekte markten te vinden. De bekendste is Mercado Central, de mooiste is toch wel Mercado de Colón. Het gebouw doet een beetje denken aan de werken van Gaudí, maar werd niet door hem ontworpen. Zet de fiets even op slot om er te genieten van een horchata (het typische Valenciaanse aardamandel drankje)..
 • Paella is altijd een goede reden om Valencia te bezoeken want daar komt Spanje’s bekendste gerecht vandaan. Tip: Paella is een lunchgerecht, niet bedoeld als diner.

paella spanje

Morgen gezond weer op

 •  ABCyou Bed & Breakfast: Deze charmante bed & breakfast is gelegen in een authentiek Spaans pand met een mix van traditionele mozaïektegels op de vloer en moderne accessoires, aangevuld met een kleine, serene gemeenschappelijke tuin. .
 • Barceló Valencia: Vlakbij het populaire Turia park ligt het Barceló Valencia hotel. Een heerlijke uitvalsbasis voor een citytrip. Ruime kamers en mogelijkheid tot gebruik van spa en gym. Bovendien verhuurt het hotel ook fietsen.
 • Hotel Boutique Balandret en Valencia: Wie de pedalen niet alle dagen wil laten draaien, zit goed in Hotel Boutique Balandret en Valencia. Wie hier een kamer boekt, staat namelijk binnen enkele stappen met de voetjes op het strand. Fiets of flaneer over de boulevard en geniet van de zonsondergang vanaf het balkon.

Fietsen in Valencia is leuk, maar hier stap je zeker even voor af

Valencia staat bol van cultuur, evenementen en bezienswaardigheden. Een paar tips:

 • Hoewel dit internationaal niet zo bekend is, heeft Valencia verschillende grote schilders voortgebracht. Deze zijn te zien in het Instituut voor Moderne kunst (IVAM)
 • Bombas Gens: Bombas Gens is een kunstcentrum in een oude fabriek die is gebouwd tussen 1930 en 1935 volgens de geometrische art-decostijl. Een plek die het omfietsen waard is
 • Ágora-gebouw: Na een verbouwing van bijna 2 jaar, is het Ágora-gebouw in 2022 opnieuw geopend. De tentoonstellingen van CaixaFórum lopen uiteen van de geschiedenis van het oude Egypte tot werken uit de collectie hedendaagse kunst
 • Ben je van plan verschillende attracties te gaan bezoeken, schaf dan zeker een Valencia Tourist Card aan

➡️ Lees ook: Tips voor Valencia van Nederlandse ‘local’ Leonie

Dit artikel schreef ik voor / verscheen eerder in FietsActief Magazine

Meer fietsen

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *