Zoeken
Sluit dit zoekvak.

4 x de mooiste fietsroute in Europa, op de pedalen!

4 x de mooiste fietsroute in Europa

Iedereen weet wel dat Nederland een goed fietsland is, maar ook buiten Nederland kun je heel prima fietsen. Sommige plekken zijn zelfs met de fiets vanuit Nederland goed te bereiken, andere bestemmingen zijn beter te bereiken met de trein of de auto. Hoe dan ook, in Europa vind je allerlei prachtige plekken om te fietsen. OmniTraveler koos voor jou 4 x de mooiste fietsroute in Europa

Oefenen start thuis

Deze fietsroutes leg je niet zomaar even af. Je moet hiervoor goed oefenen. Het oefenen start bij het kopen van een goede fiets. Laat de auto staan en ga zo vaak mogelijk fietsen. Je zult vanzelf een betere conditie krijgen en steeds langere afstanden kunnen fietsen. Kijk online voor een goede fiets en start je voorbereiding!

Vennbahn Radweg Duitsland

Mooiste fietsroute in Europa: Alpe d’Huez in Frankrijk

Een populaire fietstocht onder Nederlanders is het beklimmen van de Alpe d’Huez in Frankrijk. De berg is bekend van de 21 haarspeldbochten en de Tour de France natuurlijk. Dit is zeker geen geschikte tocht voor beginners, omdat je een flinke berg op moet. Ga ook niet te laat in het seizoen, want dan krijg je te maken met sneeuw. Bij deze tocht kun je ervoor kiezen om alleen de Alpe d’Huez te beklimmen, maar je kunt er ook een uitgebreide fietsvakantie van maken. De route lijkt niet lang, maar neem er ruim de tijd voor. Je bent immers niet zomaar bovenop die berg.

Minder sportief? Kies de Vennbahn Radweg in Duitsland

Voor de minder sportieve mensen die toch graag op een lange fietsvakantie gaan is het fietsen van de Vennbahn Radweg in Duitsland en België een aanrader. Deze fietsweg is aangelegd op een oude spoorbaan. De route begint in Aken en zigzagt zijn weg door Duitsland, België en zelfs Luxemburg. De route is vrijwel vlak en heel eenvoudig begaanbaar. Om in bepaalde stadjes te overnachten moet je wel even een beklimming maken, maar gelukkig maakt dat de eerste paar kilometer in de ochtend wat makkelijker. De route is 125 kilometer lang. Dit kun je doen in één dag, maar er is zoveel te doen dat het leuker is om er een aantal dagen over te doen.

Noorwegen fjord

Mooiste fietsroute in Europa: Fjells en fjorden in Noorwegen

Hier denk je misschien niet zo snel aan, maar het is heel bijzonder: fietsen in Noorwegen. Wij raden de nationale fietsroute 3 aan, deze wordt goed bewegwijzerd. De meeste stukken van deze route zijn vrij vlak, maar er zitten een aantal pittige stukken bij waar je wel even voor moet klimmen. Je kunt met de trein eenvoudig op het beginpunt komen. Je kunt van Hjørring naar Hirtshals fietsen of met de trein, en in Hirtshals pak je de veerpont naar Kristiansand. Vanaf daar begin je je fietstocht, deze eindigt in Nesbyen. De route is 1.000 kilometer lang, wij raden aan om daar drie weken over te doen.

Dichtbij huis: Fietstocht langs de Zuiderzee

Nederland ijsselmeer

Voor een mooie fietsroute hoef je echt niet naar het buitenland, want je hebt ook prachtige routes voor langere fietsvakanties in Nederland. Zo kun je een rondje Zuiderzee fietsen. De Zuiderzee bestaat natuurlijk allang niet meer en is nu het IJsselmeer en het Markermeer. Toch zie je nog veel dingen terug die doen denken aan de tijd van de Zuiderzee. Om alles over de Zuiderzee te leren voor je begint te fietsen start je bij het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Vervolgens fiets je via het noorden over de Afsluitdijk, door Friesland, de Noordoostpolder en Flevoland weer terug naar Enkhuizen.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *