Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Fietsen in Taipei | Simpel en snel op de pedalen in Taiwan

Oude man fietsen in Taipei Taiwan

Fietsen in Taipei, een goed idee

Fietsen in Taipei is gemakkelijker dan je denkt. Op vrijwel elke straathoek kun je een fiets huren. En dat doe je zo:

Fietsen in Taipei: YouBike is your friend

YouBike, of zoals de fietsen in Taipei officieel heten, Taipei Bike Sharing System, is een groot netwerk van fietsverhuurkiosken in Taipei City. De geel-witte fietsen staan op talloze plaatsen in de stad verspreid, altijd in de buurt van een MRT-station en/of toeristische bezienswaardigheid. YouBike  is dan ook een fijne manier om de stad te verkennen. Een goede aanvulling op je vervoer per MRT of bus.

YouBike kent – bijna – enkel voordelen: De belangrijkste; Lekker veel kiosklocaties in de stad,  en gemakkelijke betaling en verhuur door middels de EasyCard.
YouBike

Hoe werkt het precies?

Ga je voor de eerste keer fietsen in Taipei? Gebruik dan de kiosk om de Easycard te activeren. Heb je nog geen Easycard, dan kun je als alternatief je creditcard gebruiken.

Zoek een fiets uit (ze zijn allemaal hetzelfde, dus lang twijfelen hoeft niet), swipe je Easycard over de automaat en haal de fiets uit het rek. De eerste 30 minuten zijn gratis. Klaar met rondtrappen, zet je stalen ros terug in ieder willekeurig YouBike-station. Wanneer de indicator-LED blauw knippert, swipe je je Easycard om de retourzending te voltooien.

Fietsen in Taipei: Wat kost het?

YouBike kost NT $ 10 per 30 minuten. Easycard-gebruikers krijgen de eerste 30 minuten GRATIS kbij vertrek uit New Taipei City!

Bij langere huurperiodes geldt een prijsverhoging. Onder de 4 uur wordt voor elk blok van 30 minuten NT$10 in rekening gebracht. Tussen 4-8 uur wordt voor elk blok van 30 minuten NT $ 20 in rekening gebracht. Meer dan 8 uur wordt voor elk blok van 30 minuten NT $ 40 in rekening gebracht.

Fietsen in Taipei YouBike

Wat is een Easycard – en hoe kom ik aan zo’n kaart?

Met de Taipei Easycard, of 悠遊卡 (Yōuyóu kǎ), kun je gemakkelijk gebruikmaken van de MRT- of bussystemen van Taipei zonder contant geld. Daarnaast kun je de kaart ook gebruiken om boodschappen bij 7-11, Family Mart en andere gemakswinkels en supermarkten af te rekenen.

Easycard kan worden gekocht bij alle MRT-stations en gemakswinkels zoals 7/11 of FamilyMart in het algemeen voor NT $ 100. De kaart wordt uitgegeven zonder saldo, dus voor gebruik even wat tegoed laden. Uitgereisd? Je tegoed op de kaart kan worden terugbetaald bij MRT-stations.

Easycard Taiwan

Meer Taiwan:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *