Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fietsen in Düsseldorf | Huren, eten, slapen & zien

Van altstadt tot Rheinturm, ga mee fietsen in Düsseldorf

Fietsen in Düsseldorf, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, is niet alleen dichtbij fietsen maar ook nog eens erg veelzijdig. Trap mee door van de gemoedelijke Altstadt tot aan de Rheinturm, de 240 meter hoge televisietoren, gelegen aan het einde van de Rheinpromenade langs de gelijknamige rivier. Van Little Tokyo tot aan de street art vrijstaat Flingem. Wij stappen op de fiets om de stad nader te verkennen, wie rijd er mee?

Fietsen in Düsseldorf, zo regel je een fiets

 • NextBike: is te vinden in tal van Duitse steden, zo ook in Düsseldorf. De (elektrische)stadsfietsen die op diverse plaatsen in de stad verkrijgbaar zijn, zijn eenvoudig te huren via een app. Account aanmaken, fiets ontgrendelen en gaan!
 • List and Ride: is opgericht in 2016 en is een soort “Airbnb voor fietsen”. Op het platform worden fietsen aangeboden en er zijn talloze gebruikers actief op List and Ride, zo ook in Düsseldorf. Je huurt een exemplaar bij een commerciële fietsverhuurder of van een particulier. Van vouwfiets of racefiets tot elektrische stadsfiets. Zo vind je op dit platform altijd de fiets die bij jou past.

Fietsen in Düsseldorf Noordrijn-Westfalen Duitsland Nextbike fietshuur

Na inspanning, ontspanning

De fietsketting kan niet continu ronddraaien. Vergeet af en toe niet af te stappen om de inwendige mens tevreden te houden.

 • Schicke Mütze Düsseldorf: Schicke Mütze Düsseldorf is niet alleen een fietswerkplaats, je kunt er ook terecht voor een goede bak koffie of een uitgebalanceerde lunch.
 • Little Tokyo: Waan jezelf even in Japan. Proef heerlijke sushi-gerechten, ontdek er meer over populaire mangastrips en heb leer traditionele Japanse thee te bereiden. Wil je alle ins- en outs over de wijk weten? Haak dan aan bij de zogeheten Sushi, Sake & Japanese Lifestyle Tour te boeken via duesseldorf-tourismus.de
 • Altbier: Een altbier drinken hoort gewoonweg bij je bezoek aan de stad. De sfeer in een authentieke brouwerij is uniek. Om die sfeer te beleven stap je bijvoorbeeld binnen bij Uerige.

➡️ Lees ook: Düsseldorf voor foodies – een stad om je vingers bij af te likken

Morgen gezond weer op

 • Hotel National: Dit hotel is sinds 2011 gecertificeerd als zogeheten “Bett+Bike” fietsvriendelijk horecabedrijf door de adfc (Duitse Fietsersbond). Mocht het op je geplande fietsdag regenen? Verleng probleemloos je verblijf. Natte kleren, het hotel droogt ze met liefde en plezier voor je. Fiets vies? Er is een plekje om deze schoon te poetsen.
 • 25 hours Hotel Das Tour: Het moderne hotel is voorzien van fijne kamers en een dito restaurant, maar wat dit hotel bijzonder maakt ten opzichte van de andere accommodaties in Düsseldorf, is het feit dat je als gast een Schindelhauer fiets kan huren.
 • Hotel schip VIVA RIVERSIDE Altstadt Düsseldorf: Voor een unieke overnachting in de stad, reserveer je kamer in dit drijvende hotel. Een unieke belevenis.

Bijzondere Citytrip Düsseldorf

Fietsen in Düsseldorf is tof, maar hier stap je zeker even voor af

Dusseldorf staat bol van cultuur, evenementen en bezienswaardigheden. Een paar tips:

 • Ga ondergronds: De stations van metrolijn Wehrhahnlinien zijn stuk voor stuk bouwkundige pareltjes. Schaf een metrokaartje aan en bewonder zeker de volgende stations: Schadowstraße, Heinrich-Heine-Allee, Benrather Straße, en Kirchplatz.
 • Street art: Pop, Punk, Graffiti en Streetart, de muren in de stad zijn gesierd met talloze gratis kunstwerken. Meer dan de moeite waard om langs te fietsen.
 • Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen: Dit museum moet je simpelweg met eigen ogen zien.

street art

Dit artikel schreef ik voor / verscheen eerder in FietsActief Magazine

Meer fietsen

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *