Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fietsen in Brussel | Trappend door de Europese hoofdstad

Villp fietsen in Brussel

Citytrip Brussel? Ga fietsen in Brussel!

Fietsen in Brussel was een decennium geleden haast niet voor te stellen, maar vandaag is de fietsdroom van de Europese hoofdstad uitgekomen. Auto’s moeten in veel wijken, wijken voor de fietser. De fietser is simpelweg niet meer uit het straatbeeld weg te denken en de fietsindustrie draait op volle toeren.

Op de (gehuurde) pedalen

 • Villo!: Villo! zijn (elektrische)stadsfietsen die op diverse plaatsen in de stad te huur zijn. Zoals in vele grote wereldsteden is de huur eenvoudig bij een van de fietsenrekken te regelen. Betalen, ontgrendelen en gaan!
 • Billy Bike: De elektrische deelfietsen van Billy Bike tref je eveneens overal in de stad. Je huurt ze en laat ze achter waar jij dat wil. Extra handig, je mobiele telefoon is je fietssleutel.
 • Liever met een gids op pad? Check dan het aanbod van ProVelo  of stap met de gepassioneerde gidsen van Cactus Brussel à vélo op de pedalen.
 • Veel accommodaties in Brussel stellen graag – al dan niet tegen een kleine vergoeding – een fiets beschikbaar.

Villo

Fietsen in Brussel: Denk ook aan de inwendige mens

De fietsketting kan niet continu ronddraaien. Vergeet af en toe niet af te stappen om de inwendige mens tevreden te houden.

 • Zet in de wijk Sint-Joost-Ten-Noode zeker ook even je fiets op slot en schuif aan bij Tandem Fiets Café Vélo. Dé fietsvriendelijke plek voor een goede kom koffie, verse sandwiches of huisgemaakte soep.
 • The Sister Brussels Café: Bij een groene, gezonde manier van verplaatsen door de stad, hoort eenzelfde maaltijd. In een zijstraat van de Grote Markt, eet je gezond, veganistisch en glutenvrij. Daarnaast streeft deze horecazaak ook nog eens een zero waste beleid na.

Fietsen in Brussel: Overnacht hier

Als gevolg van het feit dat Brussel steeds fietsvriendelijker wordt, worden veel accommodaties in de stad dat eveneens. Meer en meer hotels beschikken over een beveiligde fietsenstalling, e-bike oplaadpunten of een fietsreparatieset.

 • Dolce La Hulpe Brussels: Vanuit dit wellnesshotel fiets je direct de bossen van het Zoniënwoud in. Na een dag toeren is het heerlijk ontspannen in de sauna en het zwembad van het hotel.
 • Martin’s Brussels EU: Deze ‘bike-friendly accommodatie’ ligt midden in de Europese wijk. Na een vers en vitaminerijk ontbijt, laat je je waterfles nog even vullen en ben je klaar om de stad te gaan verkennen.
 • Check ook de lijst van Visit Brussels met alle fietsvriendelijke overnachtingsplaatsen in de stad.

Fietsen in Brussel Martins'EU hotel overnachten

 Hier stap je zeker even voor af

Brussel staat bol van cultuur, evenementen en bezienswaardigheden. We tippen je graag de volgende zaken om je fietstocht te onderbreken.

 •  Het Millennium Iconoclast Museum of Art (MIMA) opende in 2016 haar deuren langs je het kanaal in de wijk Sint-Jans-Molenbeek. Laat je verrassen door bijzondere tentoonstellingen
 • Stap aan boord van de iconische treinen in Trainworld. In dit indrukwekkende museum sta je oog in oog met de mythische treinwagons uit vervlogen tijden. Zowel tijdelijke als de permanente tentoonstelling zijn de moeite waard.
 • Gare Maritime, op het terrein van Tour & Taxis, transformeerde van industrieel goederenstation tot energie neutrale urban jungle! De nieuwste hotspot in de stad voor cultuur, evenementen en food.

Fietsen in Brussel Trainwold Schaarbeek

Fietsen in Brussel: Lees ook

Dit artikel schreef ik voor/verscheen eerder in FietsActief Magazine

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *