dolce la hulpe

La dolce vita in Dolce La Hulpe

Sinds we in de auto zijn gestapt, op weg naar Dolce La Hulpe, galmt steeds dezelfde golden oldie door mijn hoofd.

“We’re walking like in a dolce vita. This time we got it right. We’re living like in a dolce vita. Mmm, gotta dream tonight…..” [Ryan Paris 1983]

Niet geheel raar, aangezien onze bestemming een hotel van de Dolce keten in La Hulpe (oftewel Terhulpen), België is.

Graven en hertogen

Sinds Belgische graven en hertogen het eeuwenoude Zoniënwoud gebruikten voor de jacht, is dit immense bos geliefd bij vriend en vijand. Statige burchten en kloosters werden gebouwd maar verdwenen echter door de decennia heen weer. Net als een groot deel van het bos zelf. De tand des tijds heeft een slordige 6.000 hectare van het grondgebied afgesnoept. Te midden van de overgebleven ruim 4.000 hectare ligt hotel Dolce La Hulpe Brussels.

IBM wordt Dolce La Hulpe

Het hotel heeft zo haar eigen geschiedenis. Het complex werd in de jaren ’70 namelijk gebouwd als training complex voor computer gigant IBM. Tot 2002 werkte nerds zich hier in het zweet om zich de kunst van het programeren eigen te maken. De hotelketen kocht het perceel in 2005 aan en opende niet veel later haar deuren.

Er lijkt geen einde te komen aan de oprijlaan. Door het statige bos, leidt een lange weg ons uiteindelijk naar de ingang van het hotel. Het inchecken verloop vlot, dus laat die paar dagen Dolce Vita maar beginnen.

Superior room Dolce La Hulpe Brussels

Superior room Dolce La Hulpe Brussels

Lunch @ Bisto 135

Lunch @ Bisto 135

Cocktails @ Badian Bar

Cocktails @ Badian Bar

buffet restaurant Argan

buffet restaurant Argan

buffet restaurant Argan

buffet restaurant Argan

After dinner Wellness | zwembad sauna & hammam

After dinner Wellness | zwembad sauna & hammam

Heerlijk

Tegen middernacht ploffen we, op nieuwjaarsdag, in onze heerlijke bedden. De lunch in de brasserie was voortreffelijk! De pre-dinner cocktail smaakvol. De keuze in het buffet restaurant reuze. We sluiten de dag af met een rondje wellness. Wat een fijne manier om de dag mee af te sluiten en 2014 mee te beginnen.

Meer België

Belgisch Limburg ontdekt vanuit Landal Mooi Zutendaal
8 x cultuur op de Kunstberg van Brussel
Slenteren door het stille Brugge

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather