Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Faces of Dubai – de hele wereld in een Emiraat

Dubai, vermoedelijk is er geen andere plek ter wereld te vinden, waar zoveel nationaliteiten bij elkaar leven. Dit zijn de ‘Faces of Dubai’.

Faces of Dubai: Bangladesh

Faces of Dubai Bangladesh
“Bangladesh”, zegt hij zachtjes, wanneer ik hem vraag waar hij vandaan komt. Deze Abra (watertaxi) chauffeur op de Creek, woont en werkt sinds een aantal jaar in de Verenigde Arabische Emiraten. Zijn vrouw en jonge zoontje heeft hij achtergelaten. Vol trots laat hij me op zijn telefoon zijn kleine spruit zien. Hij verdient te weinig om zijn gezin naar Dubai te halen. “Gelukkig zijn er steeds meer low-cost carriers die naar/van Bangladesh vliegen, dus ik kan ze af en toe op zoeken,” vertrouwt hij me toe.

Faces of Dubai: Jemen

Faces of Dubai Jemen
Op de gold souk glimt het goud je tegemoet. Deze vriendelijke verkoper komt uit Jemen en runt reeds vele jaren een succesvolle zaak in het emiraat.

Faces of Dubai: Armani

Faces of Dubai Armani
Wanneer je in het Armani Hotel werkt, draag je een Armani kostuum. De goedlachse bellboy, zou zeker niet misstaan als dressboy op catwalk van de beroemde kledingontwerper.

Faces of Dubai: Afrika

Faces of Dubai Africa
Op het hoogste gebouw van de wereld, de Burj Al Khalifa, opent deze dame de deur van het toilet voor me, in de At.mosphere bar op de 123e etage. Ze reageert verbaasd, wanneer ik een praatje met haar aanknoop en is nog verbaasder wanneer ik foto van haar maak. Waar ze vandaan komt? “Africa Madame…”

Faces of Dubai: Egypte

Faces of Dubai Egypte
“Onze economie ligt plat, daarom ben ik nu hier. En ik heb het hier naar mijn zin,” vertelt mijn chauffeur in de woestijn. Hij komt uit Egypte en verdient hier goed, vertrouwt hij me toe.

Faces of Dubai: Spanje

Emirates Spaanse stewardess
Tijdens de eerste dag van de Arabian Travel Market raak in de stand van Emirates aan de praat met deze stewardess. Ze komt uit Spanje en werkt al vijf jaar voor de airline. “Ja, ik mis mijn familie, maar ik Spanje is geen baan te vinden. Volgend jaar loopt mijn contract af, ik weet nog niet wat ik dan ga doen, of waar ik naar toe ga.”

Emirati

Emirati Dubai

Een van de weinige Emirati die ik sprak, is deze man van het Emirate Culture Centre. Een initiatief van de Sheik ter bevordering van cultural understanding. Open doors, open minds.

Ben jij wel eens in Dubai geweest? Welke nationaliteiten trof jij er?

Meer Dubai:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

6 reacties

  1. Wat een mooie post! Achter elk mens schuilt een uniek verhaal. Dank voor het meespieken en het genietmomentje

  2. Wat leuk om te lezen! Ik heb ook inderdaad heel veel verschillende mensen ontmoet maar geen foto’s gemaakt van ze. Althans niet zoals jij hebt gedaan. Erg leuk en wat een goed idee om het zo te doen!

  3. Leuk geschreven zo leer je de mensen kennen. Ook ik ben in Dubai geweest en veel nationaliteiten gezien maar niet echt gesproken. Een fantastisch land vind ik ga zeker nog een x terug

  4. Ben in 201e in Dubai geweest. Bel nationaliteiten gezien. Maar niet gesproken.
    Alleen in hetHotel was een man die in Dubai geboren was. Heel vriendelijk en goedlachs
    Mensen zijn er supervriendelijk. En kinderen zijn alles. Het is er heel schoon en mooi. Burj Kalifha prachtig bij zonsondergang . We gaan zeker nog terug. Plan is in 2019. Maat wie weert eerder. Dam gaan we de Burj Kalifha bij dag doen. Dan ook nog die naarAbu Dhabi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *