Dubai, vermoedelijk is er geen andere plek ter wereld te vinden, waar zoveel nationaliteiten bij elkaar leven. Dit zijn de ‘Faces of Dubai’.

Faces of Dubai: Bangladesh

Faces of Dubai Bangladesh
“Bangladesh”, zegt hij zachtjes, wanneer ik hem vraag waar hij vandaan komt. Deze Abra (watertaxi) chauffeur op de Creek, woont en werkt sinds een aantal jaar in de Verenigde Arabische Emiraten. Zijn vrouw en jonge zoontje heeft hij achtergelaten. Vol trots laat hij me op zijn telefoon zijn kleine spruit zien. Hij verdient te weinig om zijn gezin naar Dubai te halen. “Gelukkig zijn er steeds meer low-cost carriers die naar/van Bangladesh vliegen, dus ik kan ze af en toe op zoeken,” vertrouwt hij me toe.

Faces of Dubai: Jemen

Faces of Dubai Jemen
Op de gold souk glimt het goud je tegemoet. Deze vriendelijke verkoper komt uit Jemen en runt reeds vele jaren een succesvolle zaak in het emiraat.

Faces of Dubai: Armani

Faces of Dubai Armani
Wanneer je in het Armani Hotel werkt, draag je een Armani kostuum. De goedlachse bellboy, zou zeker niet misstaan als dressboy op catwalk van de beroemde kledingontwerper.

Faces of Dubai: Afrika

Faces of Dubai Africa
Op het hoogste gebouw van de wereld, de Burj Al Khalifa, opent deze dame de deur van het toilet voor me, in de At.mosphere bar op de 123e etage. Ze reageert verbaasd, wanneer ik een praatje met haar aanknoop en is nog verbaasder wanneer ik foto van haar maak. Waar ze vandaan komt? “Africa Madame…”

Faces of Dubai: Egypte

Faces of Dubai Egypte
“Onze economie ligt plat, daarom ben ik nu hier. En ik heb het hier naar mijn zin,” vertelt mijn chauffeur in de woestijn. Hij komt uit Egypte en verdient hier goed, vertrouwt hij me toe.

Faces of Dubai: Spanje

Emirates Spaanse stewardess
Tijdens de eerste dag van de Arabian Travel Market raak in de stand van Emirates aan de praat met deze stewardess. Ze komt uit Spanje en werkt al vijf jaar voor de airline. “Ja, ik mis mijn familie, maar ik Spanje is geen baan te vinden. Volgend jaar loopt mijn contract af, ik weet nog niet wat ik dan ga doen, of waar ik naar toe ga.”

Emirati

Emirati Dubai

Een van de weinige Emirati die ik sprak, is deze man van het Emirate Culture Centre. Een initiatief van de Sheik ter bevordering van cultural understanding. Open doors, open minds.

Ben jij wel eens in Dubai geweest? Welke nationaliteiten trof jij er?

Meer Dubai:

Tags: Dubai
twitterredditpinterestlinkedinmailby feather