Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dubai | The Oberoi Dubai, overnachten als een royal

Dubai is één van de bekendste emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. Het is een overweldigende bestemming, met iconische eye catchers als de Burj al Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, de Palmeilanden, de Burj al Arab, het enige zeven sterren hotel in de wereld en de fraaie Dubai Marina. Te midden van al deze record brekende projecten, overnachtte ik een aantal nachten in The Oberoi Dubai.
The Oberoi Dubai

The Oberoi Dubai

The Oberoi Dubai

The Oberoi Dubai

The Oberoi Dubai

The Oberoi Dubai

The Oberoi Dubai

The Oberoi Dubai

The Oberoi Dubai

Ik.Wil.Slapen!

Tegen middernacht verruil ik, na een prima vlucht, het Emirates toestel voor mijn overnachtingsplaats voor de komende nachten. Wanneer ik de deur van mijn tijdelijk verblijf bij The Oberoi Dubai open, tref ik een kamer die ongeveer zo groot is als mijn gehele appartement. Moe als ik ben, zou ik het liefst meteen mijn bed induiken maar de kamer is te interessant om niet meteen te gaan ontdekken. Spannende drankjes in de minibar, heerlijke geurdende goodies in de badkamer. En over de badkamer gesproken, deze is zo groot, dat je er met een gemak een feestje zou kunnen geven. Eenmaal alles ontdekt, gefotografeert en via social media gedeeld – natuurlijk heb ik perfecte WiFi in mijn kamer – laat ik me in het heerlijke bed ploffen. Slechts vier uur slaap, alvorens de wekker straks weer gaat.

Goedemorgen

De slaap nog uit mijn ogen wrijvend, ga ik in alle vroegte op zoek naar de ontbijtzaal. Werkelijk alles blinkt en glimt in het hotel, wanneer ik de lift uit kom, weet ik met mijn duffe hoofd dan ook niet zeker of ik een glazen wand, een spiegel of toch gewoon de hal voor me heb. Nog meer klunzigheid spreid ik tentoon, door op de prachtige marmeren vloer een bord te laten kletteren. Abdullah, de ober, snel me tegemoet. Gelukkig is het bord nog heel, maar de andere ontbijtgasten blijken last te hebben van een ochtendhumeur en kijken me met een nors gezicht aan. Hoe ik mijn eieren wil vraagt Abdullah die inmiddels een schoon bord voor m’n neus heeft geplaatst. Ik besluit dat ik de boze blikken snel weer wil ontvluchten en neem daarom geen eieren, maar een bakje cornflakes en een broodje.

Slofjes

Elke avond, bij terugkeer in het hotel, staan mijn slofjes voor mijn bed gereed. Fijne service. Maar wat echt het toppunt van service is? De schoonmaker – een ochtend zag ik dat het een man was – heeft een scherp oog. Hij merktte op dat mijn tandpasta bijna op was (thuis poetste ik uiteindelijk nog weken mijn tanden met het restant in de tube) en nam de vrijheid een nieuwe tube voor me klaar te leggen.

Breakfast box The Oberoi Dubai style

Mijn terugvlucht naar Nederland vertrekt 08.25 uur. Geen mogelijkheid om in de ontbijtzaal een broodje naar binnen te schuiven alvorens richting Nederland te gaan. De avond van te voren vraag ik aan de dame achter de receptie of de mogelijkheid bestaat om een sandwich voor mij klaar te leggen. Op het moment dat ik uitcheck, staat mijn taxichauffeur reeds in de lobby op me te wachten. De bellboy overhandigt hem een enorm pakket en zegt tegen me “Your breakfastbox Ma’am.” De chauffeur legt de papieren tas in de kofferbak en zet koers richting de luchthaven.

Vrienden maken

In de vertrekhal maak ik vrienden met mijn medepassagiers. De sandwich waar ik om gevraagd had, is een prachtige doos vol met heerlijke broodjes, veel te veel om allemaal in mijn eentje op te eten. De meesten hebben nog niet ontbeten en de donuts en croissants vinden gretig aftrek. Het fruit wat ik ook nog meekreeg (2 appels, twee sinaasappels, twee kiwi’s en een peer) zijn minder populair. Deze schenk ik, alvorens aan boord te gaan, aan de schoonmaakdame nabij de gate.

Ben jij wel eens in Dubai geweest , of misschien zelfs wel in The Oberoi Dubai, en ben je daar ook zo, net als ik, in de watten gelegd in je hotel?

Meer Dubai:

Faces of Dubai – de hele wereld in een Emiraat
6 x toffe dingen doen in Dubai

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *