Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De Wereld: Het Boek | Atlas samengesteld door de Speld

Een reis langs alle landen: nooit volledig, wel origineel: De wereld: het boek wereldbol

Een reis langs alle landen: nooit volledig, wel origineel: De wereld: het boek

De wereld: het boek mag als je van een beetje humor houdt absoluut niet ontbreken tussen je reisliteratuur. De makers van De Speld nemen elk land – groot en klein – op de hak. Soms liggen de grappen en grollen echter niet ver van de waarheid vandaan. Lees en oordeel zelf.

wat te doen in Bridgetown hoofdstad Barbados Lickrish food tour beeld ten behoeve van De wereld: het boek
Wist je dat 1 op de 281.200 Barbadianen Rihanna is?

Praktisch of nutteloos?

Het surrealisme begint direct met het voorwoord. Compleet onleesbaar en volstrekt onzinnig. Het boek trapt af met het land van achttien miljoen nuchtere, lekker directe mensen die al gek genoeg doen als ze normaal doen. Enig idee om welk land het gaat?

De Wereld: Het Boek is – wat ons betreft – een feestje. Werkelijk en fictie liggen niet ver van elkaar vandaan. De pagina’s zijn gevuld met politiek (in)correcte informatie, zwarte bladzijden uit de geschiedenis worden niet geschuwd en vooroordelen worden schaamteloos uitvergroot.

Extra punten voor het feit dat de pagina’s over Australië op z’n kop gepubliceerd zijn.

China hutongs Beijing beeld ten behoeve van De wereld: het boek
Op de Chinese vlag zijn alle sterren gelijk, maar sommige meer dan andere

De wereld: het boek praktisch

OmniTraveler kan dit type boeken wel waarderen. Misschien zie jij de humor er niet van in, wij kunnen er als een kinderachtige kleuter om schaterlachen. Is het een boek om in een ruk uit te lezen? Misschien. Wij scharen het meer als een boek om af en toe eens even ter hand te nemen, wat door te bladeren en te laten bezinken. Misschien wel de feitelijkheden opzoeken en nader nadenken over de ernst van de situatie die pagina na pagina luchtig en met een grap en een grol beschreven wordt.

Kortom; maak ruimte vrij in je boekenkast, want De Wereld: het boek mag simpelweg niet ontbreken in je rijtje reisliteratuur.

➡️ Check ook: Backpackers literatuur | Hilarisch herkenbaar!

trevi fontein Rome Italië
Wat is de officiële taal van Italië? Check p. 45 rechts bovenin

Titel: De wereld: het boek
Auteurs: De Grote Podcastatlas en De Speld
Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
Omvang: 240 pagina’s
ISBN: 9789000391783
Prijs: € 24,99
Verkrijgbaar: via Bol.com of in je boekhandel

Aanvullende info over De Speld & De Grote Podcastlas, de samenstellers van De wereld: het boek

De Grote Podcastlas is de grootste aardrijkskundige podcast van Nederland. Elke week behandelen sociaalgeografen Max, Leon en Hugo een ander land op alle facetten. Ze gaan in op de mensen, de geschiedenis en de politiek. Daarnaast bespreken ze de natuur, economie en toerisme en tot slot de kunst, muziek, keuken en sport.

De Speld brengt al meer dan 15 jaar betrouwbaar nieuws en is het grootste satirische platform van het land. Naast actuele satire, schrijven de redacteurs van De Speld ook beschouwende boeken, zoals over de Nederlandse geschiedenis (Nederland: het boek) en over de toekomst (De toekomst: het boek). In 2022 verscheen bij Spectrum De Speld Sport winnende WK-gids, over het WK Voetbal in Qatar.

Zebra Zuid-Afrika
De Wereld: Het boek leert je wat het Mandela-effect is

Dit zijn ook toffe boeken

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *