Zoek
Sluit dit zoekvak.

De paden op | 23 kant-en-klare wandelweekenden

Boek De paden op wandelen

Ga met Lydia de paden op

“De paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas.” Die woorden kinken bekend in de oren. Oma zong ze tijdens de avondvierdaagse altijd. Op momenten dat we tijdens een wandelweekend even wat minder in de juiste tred zitten, echoot het liedje als mentale oppepper door het hoofd. Vervolgens komt het met die flinke pas dan weer helemaal goed. Auteur Lydia Michiels van Kessenich schreef verschillende wandelboeken, maar De Paden op is haar meest recente werk. Wandel & lees je mee?

De paden op

Het boek De paden op wijst je de weg op Lange-Afstand-Wandelpaden in Nederland . Precies zoals wij van OmniTraveler dat tijdens ons Pieterpad-weekenden ook deden. Rijden naar de startplaats van het weekend, een flink stuk lopen. Aan het einde van de dag aanleggen in een fijn restaurant en overnachten in een dito accommodatie om de volgende dag weer fris van start te gaan met de volgende etappe.

Boek De paden op wandelen

Wat is een Lange-Afstand-Wandelpad?

Het boek concentreert zich op wandelweekenden die je aflegt op zogeheten Lange-Afstand-Wandelpad. Maar wat zijn dat nou eigenlijk voor paden? Nederland telt – op moment van schrijven én op moment van publicatie van het boek – 23 Lange-Afstand-Wandelpad, afgekort tot LAW’s. Het Pieterpad is waarschijnlijk bij vele van jullie wel bekend, maar er zijn dus nog 22 LAW’s.  Stichting Wandelnet heeft bepaald dat dit wandelingen zijn, die minimaal 150 kilometer in totaal zijn. Schrik niet, deze routes zijn opgedeeld in overzichtelijke dagetappes. Het handige is, dat je de route altijd in twee richtingen af kunt leggen en ook zo bewegwijzerd zijn. Verwar deze LAW’s echter niet met Streekpaden. Dit zijn wandelroutes die binnen een regio blijven, terwijl LAW’s doorgaans provincie-overschrijdend zijn.

Lange afstand wandelpad LAW

Proeverij

Het boekwerk van Lydia is geen beschrijving van 23 LAW’s, maar je moet het zien als een soort proeverij. Van elke LAW heeft ze een mooie etappe gekozen en daar vervolgens een fijn verslag van geschreven. Bij elk wandelweekend een – eveneens – fijne tip voor een bijzondere accommodatie langs de route.

Daarnaast deelt de auteur praktische zaken met je. Te denken aan wat neem je mee, hoe kom je op je beginpunt. En niet geheel onbelangrijk hoe gebruik je het boek eigenlijk.

wandelweekend

De paden op praktisch

Het enige LAW dat wij liepen, is het Pieterpad en een aantal delen van het Kustpad, maar wat hebben we, na het doorbladeren van het boek, zin om de paden op te gaan. De wandelschoenen aan te trekken en eropuit te trekken. De prachtige foto’s en de enthousiaste beschrijvingen van de afgelegde etappes, smaken naar meer. Hier gaat je wandelbloed, zeker weten, sneller van stromen.

Titel: De paden op
Auteur: Lydia Michiels van Kessenich
Omvang: 256 pagina’s
ISBN: 978 90 83169 101
Prijs: € 23,50
Verkrijgbaar: te bestellen via de site van Uitgeverij Fjord

Boek De paden op wandelen

Win een gratis boek

Wandelkriebels gekregen? Dat snappen we. Goed nieuws, want we geven een exemplaar ‘De paden op’ weg. Hoe doe je mee? Zo!

 • Ten eerste zou het erg tof zijn als je het Instagram account van OmniTraveler wil volgen
 • Om kans te maken op dit toffe boek vernemen we graag welke LAW je graag eens een keer zou afleggen
 • Meedoen kan tot woensdag 1 juni 2022. De winnaar ontvangt per e-mail bericht.

Maarten van Rossum pad

Lees ook

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

45 reacties

  1. Hallo, het Pieterpad staat bovenaan op mijn lijstje. Het lijkt me mooi om van noord naar zuid door Nederland te wandelen.

  2. Wat een mooie boek! Ik zou graag het Pieterpad willen lopen en mij laten inspireren door dit boek om nog meer wandelingen te maken.

 1. Ik waag ook graag een kansje voor dit mooie wandelboek! Ik zou graag het Pieterpad eens lopen, om mee te beginnen.

  Ik volg je via Instagram (Truusje26).

  1. Wat een mooi boek
   Ik doe super graag mee.
   Ik zou heel graag een keer de hele kust van ons langs willen wandelen.
   Vanaf zeeland tot boven in Noord-Holland.

 2. Wat een mooi boek, dat geeft veel inspiratie voor wandelingen en bezienswaardigheden. Wat zou dat een mooie aanvulling zijn voor ons wandelaars.

 3. Dit zou echt tof zijn om te winnen! Graag zou ik het grensandpad lopen. Dit pas ligt het dichtst bij onze nieuwe woonplaats. Zo kunnen we deze omgeving goed verkennen.

 4. Leuk boek om te winnen. Ik zou dan de LAW trekvogelpad willen doen. Heerlijk wandelen langs de mooiste natuurgebieden. Zo vrij als een vogeltje.

 5. Afgezaagd misschien maar ik wil graag het Pieterpad lopen. Toch wel de klassieker! En daarna het Trekvogelpad. Momenteel vooral bezig met de Klompenpaden, ook erg mooi! Wandelschoenen aan, de buitenlucht in en het hoofd raakt lekker leeg

   1. Schitterende winactie. Ik doe graag mee. Ik zou toch heel graag nog eens het Pieterpad bewandelen.

 6. Het Pieterpad zou ik graag nog willen lopen , lijk mij heel erg leuk Groetjes Anneliese de Waal ❤

 7. Ik zou graag een keer het Pieterpad willen lopen, dat nu zo mooi in beeld wordt gebracht via de tv-serie Dwars door de lage landen.

 8. Ik doe graag mee voor mijn ouders. Zij wandelen erg graag, met het Pieterpad zijn ze nu bezig en die wil ik ooit ook eens gaan afleggen.

 9. Dit boek win ik graag voor mijn lieve zwager en schoonzus die de zolen van hun schoenen afwandelen.

 10. Vorige week ben ik 50 geworden. Tijd om dingen anders te gaan doen. Geïnspireerd door het programma Dwars door de lage landen heb ik besloten om samen met een vriendin in etappes Het Pieterpad te gaan lopen. Omdat het gezond is, maar ook om meer te zien en meer qualitytime voor elkaar te hebben. Maar wellicht word ik door dit boek wel op het spoor gezet van een andere LAW …. Ik ben benieuwd!

 11. Mijn grote wens om nog eens het Pieterpad te lopen en het komt er maar niet van! Zou dit de stimulans zijn? Ik loot heel graag mee!

 12. super ik ben dol op wandelen vooral de wandel routes bij mij in de buurt loop ik graag. maar altijd in voor nieuwe plekken om te lopen

 13. Het Maarten van Rossempad zou ik wel eens willen wandelen. Al was het alleen al om de naam 🙂

 14. Nog zo’n fantastische uitgave! PRACHTIG.
  Het Veluwe zwerfpad spreekt mij ontzettend aan!

  Veel liefs, Larissa

 15. Het wordt druk op het Pieterpad 😉 staat ook op mijn lijstje, heb al enkele etappes gelopen.
  Maar ik kies toch voor het trekvogelpad. Ik ben een vogelliefhebber en trek er hier in de buurt ook altijd op uit om vogels met name trekvogels bij de vennen te spotten. Mijn verrekijker mag dan ook niet ontbreken. En dit boek lijkt me erg verrassend om nog meer te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *