Boek De paden op wandelen

“De paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas.” Die woorden kinken bekend in de oren. Oma zong ze tijdens de avondvierdaagse altijd. Op momenten dat we tijdens een wandelweekend even wat minder in de juiste tred zitten, echoot het liedje als mentale oppepper door het hoofd. Vervolgens komt het met die flinke pas dan weer helemaal goed. Auteur Lydia Michiels van Kessenich schreef verschillende wandelboeken, maar De Paden op is haar meest recente werk. Wandel & lees je mee?

De paden op

Het De paden op wijst je de weg op Lange-Afstand-Wandelpaden in Nederland . Precies zoals wij van OmniTraveler dat tijdens ons Pieterpad-weekenden ook deden. Rijden naar de startplaats van het weekend, een flink stuk lopen. Aan het einde van de dag aanleggen in een fijn restaurant en overnachten in een dito accommodatie om de volgende dag weer fris van start te gaan met de volgende etappe.

Boek De paden op wandelen

Wat is een Lange-Afstand-Wandelpad?

Het boek concentreert zich op wandelweekenden die je aflegt op zogeheten Lange-Afstand-Wandelpad. Maar wat zijn dat nou eigenlijk voor paden? Nederland telt – op moment van schrijven én op moment van publicatie van het boek – 23 Lange-Afstand-Wandelpad, afgekort tot LAW’s. Het Pieterpad is waarschijnlijk bij vele van jullie wel bekend, maar er zijn dus nog 22 LAW’s.  Stichting Wandelnet heeft bepaald dat dit wandelingen zijn, die minimaal 150 kilometer in totaal zijn. Schrik niet, deze routes zijn opgedeeld in overzichtelijke dagetappes. Het handige is, dat je de route altijd in twee richtingen af kunt leggen en ook zo bewegwijzerd zijn. Verwar deze LAW’s echter niet met Streekpaden. Dit zijn wandelroutes die binnen een regio blijven, terwijl LAW’s doorgaans provincie-overschrijdend zijn.

Lange afstand wandelpad LAW

Proeverij

Het boekwerk van Lydia is geen beschrijving van 23 LAW’s, maar je moet het zien als een soort proeverij. Van elke LAW heeft ze een mooie etappe gekozen en daar vervolgens een fijn verslag van geschreven. Bij elk wandelweekend een – eveneens – fijne tip voor een bijzondere accommodatie langs de route.

Daarnaast deelt de auteur praktische zaken met je. Te denken aan wat neem je mee, hoe kom je op je beginpunt. En niet geheel onbelangrijk hoe gebruik je het boek eigenlijk.

wandelweekend

De paden op praktisch:

Het enige LAW dat wij liepen, is het Pieterpad en een aantal delen van het Kustpad, maar wat hebben we, na het doorbladeren van het boek, zin om de paden op te gaan. De wandelschoenen aan te trekken en eropuit te trekken. De prachtige foto’s en de enthousiaste beschrijvingen van de afgelegde etappes, smaken naar meer. Hier gaat je wandelbloed, zeker weten, sneller van stromen.

Titel: De paden op
Auteur: Lydia Michiels van Kessenich
Omvang: 256 pagina’s
ISBN: 978 90 83169 101
Prijs: € 23,50
Verkrijgbaar: te bestellen via de site van Uitgeverij Fjord

Boek De paden op wandelen

Win een gratis boek

Wandelkriebels gekregen? Dat snappen we. Goed nieuws, want we geven een exemplaar ‘De paden op’ weg. Hoe doe je mee? Zo!

  • Ten eerste zou het erg tof zijn als je het Instagram account van OmniTraveler wil volgen
  • Om kans te maken op dit toffe boek vernemen we graag welke LAW je graag eens een keer zou afleggen
  • Meedoen kan tot woensdag 1 juni 2022. De winnaar ontvangt per e-mail bericht.

Maarten van Rossum pad

Lees ook:

 

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather