Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wandel apps maken je wandelingen echt zoveel leuker

Wandel apps

Vakantie in eigen land? Ga zeker lekker wandelen, want Heel Nederland wandelt. Zeker in de periode dat de wereld grotendeels op slot zat, ontdekten velen hoe fijn het is om op frequente basis te wandelen. Waarschijnlijk ken je de Ommetje-app al, maar deze Wandel apps maken je tochten nog veel leuker. Een paar favorieten van OmniTraveler.nl op een rij.

Wandel apps

Wandelingen om te ondernemen tijdens je vakantie in Nederland zijn er genoeg. Wandel apps zijn er eveneens genoeg. Het lijkt soms wel of er dagelijks nieuwe verschijnen. Niet zo gek, want in tegenstelling tot een papieren wandelgids heb je zo’n app een stuk sneller in je bezit. Je hoeft er niet voor naar de boekhandel of voor achter je pc te gaan zitten om een exemplaar te bestellen. Het enige dat je nodig hebt is een mobiele telefoon, een abonnement of een goedkope sim only van Simyo. Downloaden en klaar.

Wandel apps
Welke Wandel apps heb jij op je telefoon geïnstalleerd?

Wandelapps: NatuurRoutes

Tijdens een vakantie op de grens van Nederland en België testte ik voor Te Voet wandelkrant ooit al eens de app van Natuurmonumenten. Ik trok eropuit naar grenspark de Zoom op de Kalmthoutse Heide en was meteen enthousiast over deze applicatie. Er staan mooie routes op vermeld (voor sommige moet je wel lid van Natuurmonumenten zijn) met informatieve aanvullende achtergrondinformatie. Voor iedereen die graag op pad gaat in de natuur, een must.

➡️ Lees hier het artikel België binnen handbereik dat ik voor Te voet wandelkrant van Nederland schreef toen ik de wandelapp testte

Wandel app Natuurmonumenten
Wandelen op de Kalmthoutse Heide is stappen tussen Nederlands en Belgisch grondgebied

IVN Routes

Staat natuur centraal tijdens je vakantie in Nederland? Installeer dan de de wandelapp van IVN. Deze is duidelijk en overzichtelijk en vanzelfsprekend ook te downloaden met een prepaid simkaart. Voor sommige wandelapps heb je (deels) internet nodig. Voor een wandelapp die alleen online te gebruiken is en waarbij je geen offline kaart kunt downloaden is een goede internetverbinding op je telefoon natuurlijk essentieel.

Tijdens de tochten ervaar je hoe leuk, gezond én belangrijk de natuur is. Naast talloze dagtochten staan er ook (pittige) meerdaagse wandelingen op. Ideaal voor een ruige trektocht in eigen land.

IVN Wandelroutes
Op de wandel-app van IVN staan ook meerdaagse tochten

Wandel apps: Wandelnet

Het handige van de wandel app van Wandelnet is het feit dat er naast een schat aan wandelingen voor een dag ook Langeafstandswandelingen op vermeld staan. Alle etappes van bijvoorbeeld LAW 13, het Hertogenpad, staan uitgebreid beschreven, inclusief een kaart om te downloaden.

Kasteel van Breda Hertogenpad
Het Hertogenpad voert langs het Kasteel van Breda

Beleef Routes

“BeleefRoutes zijn heel leuk. Onderweg krijg je automatisch allerlei extra’s. Leuke weetjes, anekdotes, informatie over de natuur of geschiedenis, een kwis of een spelletje. Met tekst, foto’s en korte filmpjes. Zodra je mobieltje een highlight-zone ingaat, krijg je een geluidje, een knipperlichtje en/of een trilling. Dan valt er dus iets aardigs te beleven.” Bron: Website BeleefRoutes

Mijn favoriete wandeling die op deze wandelapp vermeld staat, is die van Huis ter Heide. Een fijne afwisselende route door een schitterend natuurgebied. Wist je dat je via deze app ook de route van de Nijmeegse Vierdaagse kunt lopen, maar dan zonder inschrijving, loting of startnummer en het moment dat het jou schikt?

Wandelen in Brabant de Moer
Landgoed Huis ter Heide is een natuurgebied gelegen tussen de plaatsen De Moer en Loon op Zand, ten noordwesten van Tilburg.

Wandel apps: Wandel.nl

Wandel-apps zijn net als andere apps bijna niet meer weg te denken. Voor de app van de Koninklijke Wandel Bond Nederland dien je jezelf – in tegenstelling tot de andere vermelde wandelapps in dit artikel – te registreren. Dat eenmaal gedaan, heb je als wandelliefhebber toegang tot een schat aan wandelplezier.

Koninklijke Wandel Bond Nederland wandel-app
Voor de app van Wandel.nl dien je jezelf in te schrijven

Brabant vertelt

“Brabant vertelt. Over die mooie oude boerderij in het centrum van het dorp. Over dat ene kunstwerk langs de snelweg. Of over het ontstaan van het landschap.” Bron: Google Playstore

Op de wandelapp van Brabant vertelt kies je uit een wandeling met het thema kunst, erfgoed, natuur of kinderen. Het aanbod bestaat dan ook uit korte en lange(re) routes, niet alleen door de natuur maar ook door interessante Brabantse dorpen en steden. Beleef het beste van deze provincie tijdens een van de gevarieerde wandelingen. Zo combineer je een weekendje citytrippen met interessante wandelingen.

Samen met onze 10 jarige dochter liep ik het Kort rondje KUNST kids in Tilburg, een tocht langs tien bijzondere kunstwerken. Aanrader.

Kruikenzeiker Tilburg
De 3,4 km. lange kunstwandeling door de Brabantse stad Tilburg gaat van start bij de Kruikenzeiker

Welke wandel apps heb jij op je telefoon geïnstalleerd?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Simyo

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *