Zoek
Sluit dit zoekvak.

België binnen handbereik | Te voet wandelkrant van Nederland

Wandel app Natuurmonumenten

Review app voor Te voet, wandelkrant van Nederland

Voor Te Voet wandelkrant van Nederland, testte ik de wandelapp van Natuurmonumenten en schreef er het artikel België binnen handbereik over.
Te voet wandelkrant van nederland review app natuurmonumenten

Problemen

Via een beboste landweg, net buiten het Brabantse plaatsje Putte, nabij Bergen op Zoom, slinger ik met de auto naar de parkeerplaats van het Recreatiecentrum Hazeduinen. Alvorens ik het startpunt bereik, passeer ik een aantal Joodse begraafplaatsen. In het verleden werden Joodse inwoners uit het nabij gelegen Antwerpen hier begraven, de stad voorzag toen niet in een eeuwige grafrust. Reeds thuis heb ik de app in de Play Store, voor mijn Samsung telefoon gedownload, maar ik heb direct problemen, deze te activeren, op de parkeerplaats.
Te voet wandelkrant van nederland review app natuurmonumenten

Slechte verbinding

Na verschillende pogingen, pikt de GPS uiteindelijk een signaal op en kan ik op pad gaan. De verbinding laat het in het grensgebied Nederland – België het af en toe even af weten. Op zich niet zo’n ramp, aangezien de route, eveneens perfect met routepaaltjes aangegeven is. Het jammere is wel, dat je hierdoor af en toe, interessante, achtergrondinformatie mist.
Te voet wandelkrant van nederland review app natuurmonumenten

Heerlijk wandelweer

De fraaie voorjaarsochtend maakt het tot een fijne wandeling. Bij aanvang, kom ik enkele medewandelaars tegen, hoe verder de route volgt, hoe minder mensen ik nog tegenkom. Eerst door het bos. Ik snuif de heerlijke geur op, enorme dennenappels liggen verspreid over het pad, af en toe hoor ik iets ritselen in de boomtoppen. Dan volgt het heidegebied, het mulle zand onder mijn voet, kruipt langzaam mijn schoenen binnen. Op een van de hoger gelegen gebieden geniet ik van het uitzicht en las een korte pauze in. Wanneer ik een grenspaal tegenkom en het gebied door prikkeldraad wordt gescheiden, weet ik dat België binnen handbereik is. Met uitzicht op de Kalmthoutse heide, loopt de route terug het bos in en zo bereik 6,5 kilometer later, voldaan, het punt, waar ik eerder die ochtend startte.
Te voet wandelkrant van nederland review app natuurmonumenten

Virtuele boswachter

Wanneer het bereik optimaal is, vertelt mijn virtuele boswachter me wat dit bos te maken heeft met mijnbouw en waarom ik nabij de heide, geen bomen, maar enkel stronken aantref.

Goede afsluiter

Bij de Pannenkoekenrestaurant de Heusche Bollaert, gelegen aan het begin/eindpunt van de route, geniet ik op het terras, na van deze fijne wandeling. Met een verse wafel en een verfrissend drankje voor mijn neus, kan ik me geen betere afsluiter voor deze route bedenken.
Te voet wandelkrant van nederland review app natuurmonumenten

Route Mier

Route Een mooie wandeling van ruim zes kilometer in het grensgebied tussen Nederland en België. De wandeling voert je door een dicht bebost gebied en uitgestrekte heide. Naast de bewegwijzering op de app, is de route met paaltjes gemarkeerd.
Te voet wandelkrant van nederland review app natuurmonumenten

Wandelplezier De wandeling start in fraai bos, ik vind er de grootste dennenappels die ik ooit zag. Tijdens mijn wandeling was het geen bloeitijd van de heide, maar ik kan me voorstellen dat de paarse velden in augustus een lust voor het oog zullen zijn. De paden in het bos zijn van goede ondergrond, hou er op de heide rekening mee dat je in mul zand loopt.

Kaartje De kaart voor deze route is goed eenvoudig maar prima in orde. De omschrijvingen zijn duidelijk.

Extra’s In deze wandeling toegang tot extra informatie. Bij een aantal plaatsen tijdens de route, krijg je een melding op je telefoon. De extra’s bestaan uit, tekst en/of geluidsfragmenten met achtergrondinformatie over het gebied waar je je bevind. Nadeel: De verbinding valt in dit gebied regelmatig weg, waardoor sommige informatie te laat op je telefoon verschijnt.

Voor iPhone en/of Android? De routeapp is gratis te downloaden voor iPhone en Android

Artikel Te Voet Wandelkrant van Nederland

Lees jij wel eens de Wandelkrant?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *