Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eric van NewYork.nl is een wandelende New York encyclopedie

Eric van NewYork.nl is een wandelende New York encyclopedie

In de rubriek ‘De Expert’ maken we kennis met Eric van NewYork.nl. Hij woont en werkt in the Big Apple en deelt de leukste plekken in the city the city that never sleeps.

Ontmoet Eric, de New York-expert van NewYork.nl

Eric was al verliefd op New York, voordat hij er zijn vrouw leerde kennen. Hij kent de stad dan ook als single en toerist en later als echtgenoot, vader en inwoner van New York. Inmiddels kent hij de stad dan ook als zijn broekzak en is er haast geen enkele vraag over New York die hij niet kan beantwoorden. Hierbij vindt hij een aantal dingen heel belangrijk: dat de informatie die hij geeft altijd up-to-date is (hier maakt hij echt een sport van), lokaal, zelf ervaren en vooral eerlijk en niet overdreven.

Of het nou gaat over de beste helikoptervlucht of kortingspas, bij welke gids je moet zijn in New York voor een privétour of over het lekkerste broodje pastrami, he knows where you should go. Inmiddels test hij al tien jaar (!) alles wat er in en om New York te doen is, en voorziet hij de bezoekers van zijn website NewYork.nl van alle benodigde insider-informatie. Erics motto is: “Laat mij u helpen zich als een New Yorker te voelen!” Dit zijn een paar van zijn favoriete groene en relaxte plekken in New York.

Eric van NewYork.nl is een wandelende New York encyclopedie

Genieten in parken

Het groene hart van Manhattan is Central Park. Hier kun je zowel fijn wandelen, hardlopen als fietsen. Het is er eenrichtingsverkeer, dus je kunt rustig aan doen en hoeft niet al te veel op te letten. Tip: haal je lunch bij de Whole Foods Market op Columbus Circle en duik daarna het park in. Hier hebben ze namelijk vers belegde broodjes en soepen. Wat ze ter plekke maken geven ze mee in een warmhoudbak. Op het moment dat je een mooi plekje in het park hebt gevonden kun je genieten van een warme lunch.

Eric van NewYork.nl is een wandelende New York encyclopedie

Een ander park wat ideaal is voor verkoeling in de zomer, is het nieuw aangelegde Little Island. Dit is een park in het water. Het is niet groot, maar wel leuk om te bezoeken. Het geeft echt een nieuwe dimensie omdat het park in de Hudson River en langs de Hudson River Greenway ligt. Net als de High Line is ook dit park verhoogd. Grappig is dat je zo van het ene park in het andere park bent. Als je Little Island park uitloopt, steek je de weg over en binnen een paar minuten ben je dan aan het begin van de High Line.

High Line Park is zoals gezegd ook verhoogd en wel op een verhoogde treinrails. Je kunt helemaal van begin tot eind lopen, een korte wandeling van 2,3 kilometer. Een ander interessante tuin tenslotte om even te ontsnappen uit de drukte, is de Brooklyn Botanic Garden. Deze ligt zoals de naam al verklapt in Brooklyn. Als je een fiets hebt gehuurd is dit een leuke tocht om te maken en hiernaar toe te fietsen vanuit Downtown Manhattan. De tuin is dan de ideale plek voor een ontspannen pauze. De Cherry Esplanade hier is beroemd om haar tweehonderd kersenbomen. Qua prijzen kun je het ook rustig aan doen. De High Line en Little Island zijn gratis en als je een New York Pass hebt kun je gratis de Brooklyn Botanical Garden in.

Eric van NewYork.nl is een wandelende New York encyclopedie

Tip van NewYork.nl: Actief ontspannen

Naast actief bewegen kun je ook nog actief aan de slag met een hobby in de New Yorkse parken. Zoals het vogelspotten. Ontdek een grote keur aan verschillende vogels tijdens het migratieseizoen in Bryant Park. Hier kun je van april tot juni en van september tot oktober mee op een gratis vogeltour. Een andere activiteit die je hier van eind mei tot eind augustus kunt doen om te ontspannen is yoga. Je hoeft hier niet speciaal geoefend voor te zijn of je aan te melden, iedereen kan meedoen. De lessen zijn gratis en ook de yogamatjes worden gratis aangeboden. Tenslotte kun je hier in de zomer gratis een film komen kijken tijdens de Bryant Park Movie Nights.

Een andere manier om actief te ontspannen buiten de parken is fietsen. Het verkeer in New York is vaak druk, dus om de tocht makkelijk en veilig te houden kun je een via NewYork.nl een fietstour met een Nederlandse gids boeken. Je kunt kiezen voor een tocht door het hiervoor genoemde Central Park of drie uur op pad door Brooklyn en Lower Manhattan. En voor wie nog meer wil ontspannen zijn er ook andere fietstours beschikbaar, waarbij je op elektrische fietsen de stad doorkruist.

pizza

Op je gemak New York proeven

New York verkennen door middel van gerechten is als een smaakreis waarbij je elke route kunt nemen die je wilt. Er is voor ieder wat wils. Van fijnproevers die in zijn voor een verrassing (tip: Beauty Essex, voor de rest verklap ik niks) tot de oudste pizzeria van New York: Lombardi’s. Hier kun je echt de tijd nemen en rustig de oorspronkelijke New York-style pizza verorberen. Voor een fijne cocktail is Gallow Green in Chelsea een geheime tip. Hier kun je genieten van je drankje waarbij je helemaal wordt omringd door groene planten.

Een andere manier om te genieten van eten waarbij je meteen de verhalen van de buurt hoort, is als je met een local op een foodtour gaat. Zo kun je bijvoorbeeld op stap door Little Italy en Chinatown. Je bezoekt lokale delicatessenzaken en restaurantjes, waar je samen met de locals op je beurt wacht. Ben je in de stad op een maandag, woensdag, vrijdag of zaterdag dan kun je de Union Square Greenmarket bezoeken. Aanrader is om doordeweeks te gaan omdat het er dan rustiger is dan in het weekend. Hier kun je verse producten van lokale boerderijen en producenten uit de omgeving scoren, zoals vers fruit, groente, biologische honing en vers gebakken brood.

NewYork.nl Live from New York

Nog meer tips van Eric van NewYork.nl en dagelijks verse foto’s uit the Big Apple kun je vinden op zijn Facebook pagina. Miljoenen fans dromen hier elke dag weg bij zijn foto’s. Wel opletten dus, want deze foto’s zijn zo inspirerend, dat je bij het zien hiervan meteen naar New York wilt! Mocht je naar New York gaan en vragen hebben over de stad (wat voor vraag dan ook!), dan kun je Eric gerust mailen op ericvragen@newyork.nl.

Meer Verenigde Staten:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *