Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verenigde Staten | 5 x sneeuw in the States

Verenigde staten wintersport sneeuw in the states colorado

Je hebt wintersport en je hebt een vakantie in de sneeuw in the States. Wie eenmaal de lange latten in het land van de onbegrensde mogelijkheden onder bindt, wil nooit meer ergens anders op wintersport. De beste sneeuw ligt in Amerika en offpiste gaan is hier prima te doen. Waar wacht je nog op? Let’s go!

Verenigde staten wintersport sneeuw in the states afdaling

Sneeuw in the States: een woordje vooraf

De skidorpen in Amerika zijn geen vergelijk met de oorden die je gewend bent in de Alpen. Verwacht in de VS geen knusse, authentieke dorpjes. Ook de schattige pleintjes en de dorpskerk ontbreken. Hier tref je wintersportnederzettingen met moderne voorzieningen. Ben je verknocht aan Wiener Schnitzels of kaiserschmarren? Dan zul je toch echt in Europa naar de sneeuw moeten gaan.

Reken jij jezelf tot de groep Freeriders of freestylers? Dan is sneeuw in the States echt iets voor jou! Denk aan een keur aan funparks en talloze obstakels om te nemen.

Oh, en sneeuw in the States is tijdens de wintermaanden een garantie. Door de hoge toppen en het koude klimaat ben je verzekerd van een witte wereld wanneer je uit het vliegtuig stapt. Bovendien is de sneeuw van een kwaliteit die nauwelijks ergens anders treft. Heb jij al zin om naar Amerika te vertrekken?

Verenigde staten wintersport sneeuw in the states track

Aspen, Colorado

Zonder enige twijfel is Aspen het bekendste skidorp in de Verenigde Staten. Luxe viert hier hoogtij. Geen wonder dat je in en rond deze plek dan ook veel celebraties treft die hier hun wintersportvakantie doorbrengen.

Breckenridge, Colorado

We blijven nog even in de staat Colorado. In de plaats Breckenridge waan je je in het (witte) Wilde Westen. De gebouwen met typische Amerikaanse uitstraling lijken haast wel een filmdecor. Bovendien is er na het skiën genoeg te beleven in het gezellige nachtleven van deze plaats.

Deer Valley, Utah

Deer Valley bestaat uit een groep luxe accommodaties. Hier wordt Verwennerij met een hoofdletter V gecshreven. Behalve uitstekende pistes geniet je tijdens je verblijf van goede restaurants en heerlijke ontbijttentjes. Voor je Amerikaanse apres ski duik je een van de verschillende barretjes in waar het gezellig borrelen is. Hou je van shoppen? Ook dan zit je hier goed. Deer Valley beschikt over gezellige winkelstraten met mooie winkels.
Let op: Ben je snowboarder? Zoek dan een andere bestemming, aangezien deze vorm van wintersport hier niet welkom is

Big Sky, Montana

Als er een overtreffende trap voor pittoresk is, dan is het van toepassing op Big Sky. Een ware paradijs voor skiërs.
Tip: Boek je wintersportvakantie naar Big Sky net voor de kerstdagen. Vanaf januari kan het hier namelijk heel erg koud worden.

Vail, Colorado

Vail in Colorado is misschien wel de beste skibestemming in Amerika. Wat zeg ik, in de wereld. Wintersporters in diverse soorten en maten vinden hier het niveau dat voor hem of haar geschikt is.
Tip: Amerikanen zelf zijn ook dol op Vail. Om grote drukte te voorkomen, mijd je het beste de weekenden en de Amerikaanse vakantieperioden.

Verenigde staten wintersport sneeuw in the states skis

Praktisch:

Vliegen

Voor de beste skigebieden in the States neem je het vliegtuig naar Denver of Aspen. Eenmaal daar aangekomen regel je via je hotel of accommodatieverschaffer een transfer of huur een auto.
Reken op een vliegreis van ongeveer 13 uur.

ESTA

Niet geheel onbelangrijk. Ik kan me voorstellen dat je zo druk bent met het waxen van je materiaal dat je even vergeet dat je voor een trip naar de sneeuw in the States een zogeheten ESTA aan dient te vragen. Dit Electronic System for Travel Authorization (ESTA) is alleen bedoeld voor tijdelijke toeristische bezoeken van maximaal 90 dagen. Vraag je visum Amerika online aan en je bent ready to ride!

Meer Verenigde Staten:

Maak kennis met Minnesota
Local Life | Davina woont in New York!

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *