Zoek
Sluit dit zoekvak.

Travel2America, Edwin neemt je mee door het zuiden van de V.S.

Memphis Verenigde Staten

Maak samen met Travel2America de ultieme roadtrip: een muziekreis door het zuiden van de Verenigde Staten. Ga mee op een avontuurlijke reis op zoek naar de roots van de hedendaagse muziek door de staten Georgia, Tennesee, Mississippi en Louisiana.

Edwin van Delden is oprichter en eigenaar van een reisorganisatie Travel2America en gespecialiseerd in reizen naar Amerika. Hij deelt handige insider tips voor dit deel van de States te verzamelen.

Travel2America: ‘Het andere Amerika’

“Dit is misschien wel het leukste stuk van de Verenigde Staten,” opent Edwin ons gesprek. “Een pracht van een reis, voor iedereen die op zoek naar ‘het andere Amerika’. Velen die een reis naar dit deel van de wereld maken, concentreren zich dikwijls op de Nationale Parken, de beroemde steden of de Oost- of Westkust. Muziekliefhebbers komen thuis, tijdens een reis door zuidelijke staten.”

Meer dan muziek

smokey mountain national-park verenigde staten travel2america

Hoewel muziek de boventoon voert in de zuidelijke staten is er naast cultuur wel degelijk plaats voor natuur. In ‘Dolly Parton country’ (Tennessee) domineren de pieken van het Great Smoky Mountains National Park. Grand Canyon, Yellowstone en Yosemite National Park genieten bij het grote publiek meer faam. Het op de UNESCO- Werelderfgoed genoteerde Smoky Mountains N.P. is echter met jaarlijks tien miljoen bezoekers het drukst bezochte nationale park van het land. Daarnaast is de Mississippi River Delta een uniek gebied in de VS.

Let’s rock & roll

beale street Memphis Travel2America

Met je haren in de wind per cabrio in je eigen tempo toeren van het geboortehuis van Elvis in Tupelo, de Mississippi Delta blues muziek horen of in Louisiana genieten van cajun muziek en dito gerechten. Sla Memphis uiteraard niet over, hier ontmoeten gospel en rock & roll elkaar. Even je voet van het gaspedaal voor een kennismaking met de soul bij Stax Museum of American Soul Music.

Thuiskomen

“Reizen door de zuidelijke staten van Amerika voelt als thuiskomen,” zegt Edwin met een lach.

Mississippi, Louisiana, het zijn de arme(re) plekken in Amerika. Niemand haalt het in zijn hoofd vanuit een andere staat hier te komen wonen. Wie echter geld heeft, die weet het wel, die zoekt zijn heil zo spoedig mogelijk elders in het land. De mensen hier zijn nog authentiek, puur en oprecht en doorgaans blij verrast een toerist te zien. De locals maken graag een praatje met je. Ook al zijn ze door het Forest Gump-accent soms wat lastig te verstaan, ga de conversatie aan, dat maakt je reis zo veel boeiender.”

marshmallow kampvuur

Een van de plekken die Edwin ten zeerste aanbeveelt is een verblijf in de zogeheten Tallahatchie Flats in Greenwood, Mississippi. “Hier komt de historie tot leven.” Laat in de 19e eeuw floreerde de katoenplantages in deze regio weeldig. De huizen van de sharecroppers vertellen vandaag de geschiedenis van toen. De meeste woningen overleefden de tand des tijds niet, een aantal doen thans dienst als vakantiewoning. “Neem je intrek, stook een kampvuurtje en geniet vanaf de veranda van de ondergaande zon.”

➡️ Lees ook: 3 tips voor je reis naar de Verenigde Staten

Gezellig

“Ik hou van Nashville,” vertelt Edwin enthousiast verder. “’s Avonds is het daar zo ontzettend gezellig. Duik een café in, bestel een lokaal biertje en luister naar muziek van onbekend talent. Vond je het tof wat je hoorde, gooi dan een dollar in de emmer op het podium.”

Nashville Travel2America Verenigde Staten

Als we het over eten hebben, is het voor de eigenaar van Travel2America lastig kiezen. “Je kunt overal zo geweldig goed eten, ik ben nimmer teleurgesteld. Met een goede BBQ steak of een portie chickenwings maak je mij altijd blij. In Louisiana bestel ik steevast cajun food, in Lafayette verheug ik me op de rivierkreeft, garnalen en krokodillenvlees, geserveerd op een XXL bord. Een goed glas ale of Budweiser erbij, het recept voor een smakelijke en geslaagde avond.”

Cajun food Travel2America

Gone with the wind

“Iedereen die Gone with the wind wel eens gezien heeft, zal de plantages in Louisiana direct met de film associëren. Nog altijd domineren de grote huizen het landschap. Vandaag de dag zijn de meeste woningen deels in privé bezit en vervullen ze deels de functie van hotel. Alles ademt nog de sfeer uit de periode waarin slavernij gemeengoed was. Het was dan ook niet raar dat op het boodschappenlijstje tussen de aardappelen, groenten en bier ook genoteerd stond een slaaf van de markt mee te brengen.”

Louisiana plantage huis Verenigde Staten Amerika

Travel2America Roadbook

Voor nog veel meer tips van Edwin en zijn team, schaf je eenvoudig het zogeheten roadbook  aan. Dit zeer uitgebreide document helpt je bij het rijden van de route door de verschillende staten en staat barstensvol praktische tips. Daarnaast tref je er ook een hoop adresjes in aan voor leuke clubs, restaurants, musea en meer.

Dit artikel schreef ik voor/verscheen eerder in TRAVELBOOK Magazine

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *