Zoeken
Sluit dit zoekvak.

3 tips voor je reis naar de Verenigde Staten

Verenigde Staten vlag

Elke reis, elke bestemming vraagt zo om haar eigen voorbereidingen. Naar de Noordpool hoef je geen bikini mee te nemen en op het strand heb je weinig aan thermo ondergoed. Reis je naar de Verenigde Staten dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Zonder, zou je reis wel eens minder fijn kunnen verlopen.

Vraag je ESTA voor de Verenigde Staten aan

Naast een geldig paspoort dien je voor je reis naar de Verenigde Staten ook in het bezit te zijn van een zogeheten ESTA. Een ESTA is niets meer of minder dan een reistoestemming voor Amerika. Het is geen visum, maar zonder het document kom je het land niet in.

Het Electronic System for Travel Authorization vraag je gemakkelijk online aan en eenmaal goedgekeurd, wordt deze automatisch gedeeld met de luchtvaartmaatschappij en de Amerikaanse douane. Je ESTA is twee jaar geldig, maar verloopt in die termijn je paspoort, dan verloopt ook je ESTA. Even opletten dus. Na het online indienen, heb je doorgaans binnen 24 uur goedkeuring (of afkeuring, maar daar gaan we maar niet van uit)

Ben je voornemens te gaan werken in de Verenigde Staten? Jammer, dat is met alleen een ESTA niet toegestaan, hiervoor dien je andere formulieren in te vullen/aan te vragen.

TSA slot, eigenlijk een must als je naar de VS reist

Verenigde Staten TSA slot
Reis je naar Amerika dan kun je eigenlijk niet zonder een TSA slotje. TSA is een afkorting van Transport Security Administration. Deze veiligheidsinstantie werd na de aanslagen van 9/11 opgericht door het Amerikaanse ministerie van Homeland Security.

Omdat de dames en heren van security na dit dramatische voorval nog grondiger je bagage controleren, is het handig een TSA slot op je bagage te hebben. Waarom? Om de volgende reden: heb je een regulier slot, dan wordt dat zonder pardon opengeknipt. TSA medewerkers ind e Verenigde Staten beschikken over een loper om dit type sloten te openen. Voordeel: de beambten zijn je dankbaar en je voorkomt schade aan de bagage. Want, eventuele schade die veroorzaakt wordt bij het openen van je bagage zonder TSA is niet te verhalen bij de heren van de Amerikaanse douane.

➡ Reis je niet naar de US ook dan is het slot handig voor iedereen die zijn koffer, tas, backpack of andere bagage ‘extra’ wil beveiligen tegen ongenodigde gasten.

Niet vergeten, je universele wereldstekker

Verenigde staten Wereldstekker
Mocht je er geen hebben, ren dan nu naar de (web) winkel en ga een reisstekker kopen. In de Verenigde Staten zijn de stekkers niet hetzelfde als in Nederland, een wereldstekker is dan ook geen overbodige luxe tijdens een tripje naar de States. Hoe moet je anders je mobiel opladen om alle prachtige momenten op Instagram te delen met je volgers?

Meer Verenigde Staten:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *