Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gent Weekend | 5 tips die je citytrip leuker maken

Gent Weekend

Onontdekte plekken uit de reisgids Gent Weekend

Gent Weekend, een compacte reisgids van Michelin, neemt je mee langs alle grote bezienswaardigheden in deze populaire Vlaamse stad, maar er staan ook fijne plekjes in, die je op eigen houtje waarschijnlijk niet zo snel gevonden had.

Vergeet de Gentse neuzen: Een mastel wil je!

De cuberdon, ook bekend als neuzeke, tsoepke, tjoepke is inmiddels bij vele Nederlands hét favoriete snoepje geworden tijdens een stedenreis Gent. Lekker, zeker, maar wacht maar tot je een mastel geproefd hebt.

“Een must voor lekkerbekken die zich volledig in de Gentse volkscultuur willen verdiepen!” meldt de website van Visit Gent. Wat een mastel is? Een rond, sandwichachtig broodje met kaneelsmaak. je hebt ‘gewone’ (die zien eruit als een soort donut/bagel) en ‘gestreken’ (die zien er uit als een soort pannenkoek) exemplaren. Welke vind jij het lekkerst?

Voor wie zich onder wil dompelen in lokale culinaire lekkernijen, check pagina 138 van de De Groene Reisgids Weekend Gent

Cuberdon bier
De Gentse neuzen zijn intussen redelijk bekend, maar kende je dit bier al op basis van cuberdons al?

Gent Weekend tip: Overnachten in stijl

Er is helemaal niets met overnachten in een hotel dat aangesloten is bij een keten, maar wil je echt iets speciaals tijdens je weekendje Gent? Kies dan voor een accommodatie met stijl. Op pagina 118 en verder tipt de reisgids bijvoorbeeld Hotel 1898 The Post, een luxueus boetiekhotel in hartje Gent. In het voormalig postkantoor. Dat wordt een gegarandeerd een unieke ervaring.

Relaxen in de groene long van Gent: Baudelopark

Waar voorheen de abdijtuin en botanische tuin van de stad te vinden waren, wacht nu het Baudelopark op je. Een groene plek aan het water die voor iedereen aantrekkelijk is. Relaxen, wandelen, fietsen of met de kids de speeltuin in, het kan hier allemaal. Voor wat groen net buiten het historische stadshart, spiek je even op pagina 87 van de reisgids.

Niet het Lam Gods maar ‘brute’ kunst in Museum Dr. Guislain

Denk je aan kunst in combinatie met de Vlaamse stad Gent dan denk je aan het Lam Gods of aan misschien het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.), maar stap ook eens binnen Museum Dr. Guislain, een plek in Gent waar de geschiedenis van de psychiatrie wordt weergegeven en ‘art brut’ wordt tentoongesteld (p. 61). Laten we het zo zeggen, het is weer eens iets anders, dan anders.

S.M.A.K. Gent
Nee, dit hangt niet in Museum Dr. Guislain, maar het zou er niet misstaan. We zagen deze werken in 2016 in S.M.A.K. in Gent

Gent Weekend tip: Bezoek de Leiestreek

Misschien denk je er niet aan als een citytrip Gent plant, maar deze stad combineren met idyllische plekjes in de Leiestreek is simpelweg ideaal. Zo heb je tijdens je uitstapje naar Vlaanderen het beste van twee werelden; de bruisende stad en het serene achterliggende landschap. Huur een fiets en bezoek plaatsen als Afsnee of Ooidonk. Alle tips lees je vanaf pagina 88 in de reisgids na.

Gent Weekend praktisch

Of je nu de eerste keer een weekend Gent hebt geboekt of al meerdere keren in de stad bent geweest, met De Groene Reisgids Weekend Gent in de hand, ontdek je het beste van de stad. De highlights, maar ook talloze hidden gems, die je zelf waarschijnlijk niet zo snel online gevonden had. Aanschaffen dus deze kleine handige reisgids.

Titel: De Groene Reisgids Weekend – Gent
Omvang: 144 pagina’s
Afmetingen: 165 x 125 mm
ISBN: 9789401489171
Adviesprijs: € 13,99
Verkrijgbaar: te bestellen Bol.com of verkrijgbaar in je boekhandel
Eerder verschenen in deze reeks: Weekend Sevilla, Weekend Hamburg, Weekend Rome en nog talloze andere bestemmingen

Meer Vlaanderen

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *