Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Budgetvriendelijk reizen in de Verenigde Staten, dat doe je zo! 5 tips

Budgetvriendelijk reizen in de Verenigde Staten

Budgetvriendelijk reizen in de Verenigde Staten is dat mogelijk? Jazeker, reizen hoeft niet altijd een aanslag op je portemonnee te zijn.  Visit The USA  deelt 5 voordelige reistips. Zo haal je meer reis uit je vakantiegeld.  

Budgetvriendelijk reizen in de Verenigde Staten: gratis museumticket

De VS is de thuisbasis van een aantal van de meest iconische musea ter wereld. Slimme reizigers genieten van diverse topstukken zonder een dollar uit te geven.

 •  Veel musea bieden maandelijks dagdelen met gratis toegang. Bijvoorneeld het MoMA in NYC, is  elke eerste vrijdag van de maand van 16.00 tot 20.00 uur vrij te bezoeken
 • Daarnaast zijn er musea die het hele jaar door geen toegang heffen. Het Birmingham Museum of Art in Alabama en het Oklahoma Railway Museum in Oklahoma City zijn daar enkele voorbeelden van.
 • Reis je in september naar de VS? Houdt dan de Smithsonian Museum Day in de gaten; een jaarlijkse feestdag waarbij honderden musea en culturele instellingen in het hele land gratis toegang verlenen.
  • Museum Day vindt dit jaar plaats op 17 september 2022, maar houd vanaf half augustus alvast een oogje in het zeil om je vrijkaartjes te bemachtigen.

Ga voor een citypass

Geld besparen en de topattracties van de V.S. bezoeken gaan hand in hand met een City Pass. Deze bundelen toegang tot attracties zoals themaparken, dierentuinen en musea in één vast bedrag. Sommige passen bieden meer dan 50% korting én het extra voordeel van express toegang, zodat je lange rijen voor de kaartverkoop kunt omzeilen. Hiermee bespaar je niet alleen geld, maar ook kostbare tijd.

De CityPASS is een van de meest populaire in de V.S. en is beschikbaar in 15 grote steden. Onder de must-see steden die de pas aanbieden vind je onder meer de zuidelijke charme van Atlanta, Georgia; varen op de Mississippi in Boston, Massachusetts; het grootstedelijk centrum van Chicago, Illinois; de sprankelende hoofdstad van Texas, Dallas; en de fun van pretparken in Zuid-Californië. Ga voor meer informatie naar: www.citypass.com

Boston

Budgetvriendelijk reizen in de Verenigde Staten: Trek je wandelschoenen aan of huur een fiets

Geen kosten voor autohuur of openbaar vervoer wanneer je een Amerikaanse stad bezoekt. Trek er te voet op uit, of huur eens een fiets.

 • Probeer de 2,5 mijl lange River Walk, een wandelpad dat langs het water dwars door het centrum van San Antonio, Texas slingert.
 • Niet al te ver van deze wandeling vind je de Alamo, een historische Spaanse missiepost en een manier om kostenloos kennis te maken met de rijke geschiedenis van Texas.
 • Charleston, South Carolina is een andere voetgangersvriendelijke stad, met prachtige stranden, populaire openluchtmarkten en een prachtige promenade vanwaar je regelmatig dolfijnen kunt spotten.
 • Voor een extra vleugje mobiliteit huur je goedkoop een fiets, een andere wijze om door de VS te reizen die sterk groeit in populariteit. Of als je liever achterover leunt en ontspant, probeer dan Amtrak voor één de vele betaalbare treinreizen.

Budgetvriendelijk reizen in de Verenigde Staten

Geen fee voor deze Nationale Park beleving

 • Maroon Bells-Snowmass Wilderness ligt op 20 kilometer ten zuidwesten van Aspen en biedt wildernis van wereldklasse zonder dat je voor toegang moet betalen. Serieuze wandelaars wagen zich aan de 45 kilometer lange Four Pass Loop. Deze populaire route voert langs de ruige pieken van Elk Mountains, de heldere bergmeren, door prachtige valleien vol kleurige wilde bloemen en uitgestrekte bossen.
 • Dichter bij Denver is Red Rocks Park met een groot aanbod aan wandelpaden en gratis rondleidingen een andere must-see.
 • En als je daar dan toch bent, vergeet dan niet het beroemde Red Rocks Amphitheatre te bezoeken; een openlucht muziekpodium dat in de berg is uitgehouwen en waar talloze legendarische muzikanten al hebben opgetreden.
 • Andere nationale parken die vrij toegankelijk zijn, zijn bijvoorbeeld het Mammoth Cave National Park in Kentucky of de pure wildernis van het North Cascades National Park in de staat Washington.

Mammoth Cave National Park

Budgetvriendelijk reizen in de Verenigde Staten: Pak een feestdag mee

Met 50 staten en vijf territoria vindt er altijd wel een speciaal festival of evenement plaats in de States. Vele zijn vriendelijk voor de portemonnee. In NYC is de Restaurant Week een tweejaarlijks evenement – meestal in de winter – waarbij meer dan 300 van de beste restaurants van New York City een prix-fixe menu aanbieden tegen sterk verlaagde prijzen.

Als je begin september in Illinois bent, is het Chicago Jazz Festival een favoriete traditie van het Labour Day weekend, dat helemaal gratis is en waar internationaal bekende talenten optreden.

November is een andere feestelijke tijd om naar de VS te reizen, met Thanksgiving als Amerika’s favoriete familiefeest. Veel steden houden grote Thanksgiving-optochten met bands, zangers, praalwagens en reusachtige ballonnen.

Probeer naast de iconische Macy’s Day Parade in NYC ook eens America’s Thanksgiving Parade in Detroit, Michigan; de H-E-B Thanksgiving Day Parade in Houston, Texas; of de Novant Health Thanksgiving Day Parade in Charlotte, North Carolina.

Chicago Jazz Festival

Meer V.S.:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *