Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ultieme stedentrips | Inspiratie uit de beste steden van de wereld

Boek Ultieme stedentrips - Inspiratie uit de beste steden van de wereld

Welke Ultieme stedentrips kies jij?

Lonely Planet komt met een nieuw boek en wat voor een! Het boek ultieme stedentrips – Inspiratie uit de beste steden van de wereld telt niet minder van 424 pagina’s bommetje vol informatie voor de beste citytrips wereldwijd.

Ultieme stedentrips – Inspiratie uit de beste steden van de wereld

Mijn postbode sjouwde zichzelf bijna een hernia toen hij het zwaarlijvige boekwerk bij me af kwam geven. Wat een kolos! Dit enorme boekwerk neemt je mee van verleden naar heden en Abu Dhabi tot aan Zanzibar en alles wat daar (op alfabetische volgorde) tussen ligt. Reis je mee?

Tony’s top 10

Alvorens de pagina’s gevuld worden met beschrijvingen van steden over de gehele aardkloot, trapt (mede)oprichter Tony Wheeler af mijn zijn persoonlijk favorieten in de Tony’s top 10. Een mix van populaire (Berlijn) steden tot haast onbereikbare hoofdsteden (Pyongyang) en opmerkelijke keuzes (Mekke en Panamastad). Met zijn keuze voor Georgetown, op Penang, ben ik het helemaal eens. Een stad die wat mij betreft teveel ondergewaardeerd wordt.

Street Art Georgetown Penang Maleisië

De ultieme stad voor….

Stel je wil op citytrip, maar je weet niet waar naar toe, maar je weet wel wat je graag wil zien of doen in een stad. Ultieme stedentrips on the rescue!
Stel je bent een enorme liefhebber van (mooie) bibliotheken, houdt enorm van stappen of bent een ware koffie verslaafde. Dit boekwerk zet voor al je needs de beste steden op een rijtje. Dat is eens even gemakkelijk, toch?

Boek Ultieme stedentrips - Inspiratie uit de beste steden van de wereld Granada

Een perfecte dag

Naast het profiel van de stad en de structuur, vertelt het boek je over elke stad iets over de mensen en de beste reistijd. Een van de leukste kopjes in de hoofdstukken vind ik ‘Een perfecte dag’. In deze rubriek wordt je een kant en klaar dagmenu voorgeschoteld. Dit kan een dagprogramma vol highlights zijn maar ook een tip op precies op die ene dag (bijvoorbeeld vanwege een feestdag) die ene stad te bezoeken.

Bekijk, eet, drink, beleef, koop & uitgaan

Overzichtelijk in separate kopjes per pagina vertelt het boek je wat te eten, te drinken en te doen in de stad van jouw keuze.
➡️ Voor alle filmfans onder ons: Helemaal gek van films? Check dan onder het kopje ‘Schittert in’ in welke rol jouw stad speelde in welke blockbuster.
➡️ Check ook het artikel dat ik voor Expedia schreef: 5x Abu Dhabi, net als in de film

Feit of fabel?

Elke pagina vol informatie eindigt met een stadsmythe. Zou het waar zijn dat een brug in Abu Dhabi eigenlijk een dame met gespreide benen voorstelt? Zo zou elke Dublinner wel eens een ontmoeting met de beroemde U2 zanger Bono hebben gehad. En wie is toch die Japanse man die een cruciale rol speelde in de Fluwelen revolutie in Praag? Is het een stadsmythe of schuilt er ergens een kern van waarheid in?

Boek Ultieme stedentrips - Inspiratie uit de beste steden van de wereld profiel

Opmerkingen omtrent Ultieme stedentrips

  • De vormgeving vind ik wat oubollig overkomen. Een beetje alsof je een Lecturama boek bij je ouders uit de boekenkast op zolder hebt gevist. Van Lonely Planet ben ik een wat frissere opmaak gewend.
  • De spelling van (een aantal Indiase) steden vind ik opmerkelijk. Waarom is er bijvoorbeeld gekozen om Calcutta neer te zetten als Kolkata?

Ultieme stedentrips – Inspiratie uit de beste steden van de wereld

Boek Ultieme stedentrips - Inspiratie uit de beste steden van de wereld voorkant achterkant

Titel: Ultieme stedentrips – Inspiratie uit de beste steden van de wereld
Uitgeverij: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv.
Omvang: 424 pagina’s
ISBN: 978 90 00 35531 0
Prijs: € 35,99
Verkrijgbaar: in de boekhandel of via Bol.com

Meer (Lonely Planet) Leesvoer

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Het boek ziet er tof uit! En wat veel pagina’s ook. Als city trip liefhebber toch maar eens een kijkje in nemen. Daarnaast vind ik zulke boeken altijd mooi om als koffietafelboek te gebruiken. Af en toe even in bladeren en inspiratie uit op doen. Jammer dat de vormgeving wat minder mooi is, ik hem binnenkort even bekijken in de winkel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *