Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het Bucketlist Boek voor op reis | 250 toffe opdrachten

Met het Bucketlist boek voor op reis wordt elke trip een hit

Ik ga het met je hebben over Elise en over haar boek Het Bucketlist Boek voor op reis.

“Wat doe je,” vraag ik haar.
“Ik schrijf, een boek.”
“Een boek?”
“Ja het kwam vorig jaar uit en nu komt er een vervolg.”

In maart 2016 ontmoet ik Elise de Rijck op een persevenement. Op dat moment wist noch zij, noch ik dat in juni 2017 zou schrijven over haar meest recente werk: Het Bucketlist Boek voor op reis.

Het Bucketlist Boek voor op reis

BFF 4 lunch

Na een reeks korte & krachtige sprekers die het ochtendprogramma van een symposium vullen, is het tijd geworden voor de lunch. Het is druk en bekenden vinden in de kluwen van mensen is lastig. “Wil je voor de lunch mijn BFF worden?” klinkt het naast me met een Vlaams accent. Waarom niet. Mijn nieuwe BFF blijkt Elise te zijn. Ze komt uit Antwerpen en schrijft. “Zoals zo’n echte,” vraag ik haar, “die veel alcohol nuttigen ter inspiratie en waarbij het slechts eens per dag elf uur wordt? Ze lacht. Het spreekwoordelijke ijs is gebroken. Waar we het tijdens het middagmaal verder over hadden, ik heb werkelijk geen idee.

Rond 12.30 uur vangt het vervolg van het programma aan, de zogeheten Shop & Stop Markt. Onwennig zie ik haar langs tafels van de deelnemende verkeersbureaus en (reis)organisaties schuifelen. “Whaa, ben hier echt niet zo goed in,” vertrouwt ze me toe, wanneer we elkaar later op de middag, net voor ze terug naar België reist, nog een keer treffen. “Was het toch een interessante middag voor je?” “Toch wel. Ik vond het srps.me concept erg leuk,” lacht ze.

Happy new year

Tijdens een weekendje Antwerpen valt mijn oog op het Gazet (red. Gazet van Antwerpen). “Kijk,” mompel ik tegen vriendlief “dat is die meid die ik vorig jaar in Amsterdam ontmoette.” Bij haar foto prijkt de volgende kop: Antwerpse Elise De Rijck verkoopt 25.000 exemplaren van ‘Bucketlist Boek. Wat een goed begin van je nieuwe jaar.

Fast forward naar anno nu: Het Bucketlist Boek bleek al gauw een bestseller te zijn. Ondertussen publiceerde ze reeds 9 boeken waaronder Het Bucketlist Boek voor Koppels en Het Bucketlist Boek voor Ouders. Van haar eerste boek zijn al ruim 75.000 exemplaren verkocht.

Het Bucketlist Boek voor op reis

Het Bucketlist Boek voor op reis

Na diverse titels, scheurkalenders, ansichtkaarten en een vertaling in het Russisch is er nu Het Bucketlist Boek voor op reis. Iets waar menig reizigershart sneller van gaat kloppen. Wat vanaf nu wordt reizen nog leuker! Zoals de auteur zelf beaamt “Ja, dat kan!” En ik ben er van overtuigd dat dat ook zo is. Het boek staat vol grappige, idiote, romantische en wenkbrauw-ophalende opdrachten. Sommige dingen deed ik al eens, andere zaken ga ik op volgende trips uit proberen. Kijkende naar mijn aankomende reis naar Bali (augustus 2017) weet ik een ding zeker, Het Bucketlist Boek voor op reis gaat mee in mijn bagage.

Oh, vergeet ik bijna te vertellen; naast de ‘opdrachten’ is er tevens ruimte om grappige foto’s in te plakken. Bovendien zijn er extra pagina om je eigen bucketlist en inspirerende quotes neer te pennen.

Het Bucketlist Boek voor op reis
☑ Pootjebaden in een fontein. 📷 Rome
Hard Rock Hotel Batu Ferringi - Penang - Maleisië
☑ De zon zien ondergaan 📷 Genomen op het strand van het Hard Rock Hotel Batu Ferringi – Penang – Maleisië


➡️ Meer lezen over Jamaica? Klik hier

Bucketlist Boek voor op reis praktisch:

Titel: Het Bucketlist Boek voor op reis – 250 dingen die je op reis gedaan moet hebben
Auteur: Elise De Rijck
Omvang: 128 pagina’s
ISBN: EAN 9789401444927
Prijs: € 12,50
Verkrijgbaar: in de boekhandel of via Bol.com

Het Bucketlist Boek voor op reis

Meer leesvoer

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

4 reacties

  1. Aaah, nog 250 dingen op mijn reisbucketlist….en die is al zo lang. Wel een heel grappig idee om dit in boekvorm te gieten…leuk!

    1. Even voor alle duidelijkheid; van het (reguliere) Bucketlist boek zijn er al een berg verkocht, van het Bucketlist boek (nog) niet, dat verscheen pas afgelopen week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *