Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Blunders tijdens de wintersport, 7 oeps-momenten

wintersport paklijst

Beging jij weleens deze blunders tijdens de wintersport?

Blunders tijdens de wintersport, de één is gênanter dan de ander. Maar zeg eens eerlijk, we hebben ons allemaal wel eens aan een of meerdere punten schuldig gemaakt, niet waar? 7 Oeps-momenten op een rij, waar je (achteraf) hard om lacht.

1. Sneeuwkettingen vergeten

Blunders tijdens de wintersport sneeuwkettingen vergeten

De accommodatie is geboekt, de auto is gepakt. Rijden maar. Terwijl je Nederland verlaat ligt er nog geen vlokje sneeuw op de weg. Ook Duitsland is overwegend groen, maar dan rijd je Oostenrijk binnen. Her en der zijn wat akkers met een dun laagje wit bedekt. Je bereikt je bestemming. Enkel de helling nog op naar je accommodatie. En dan. Dan weet je ineens wat je vergeten bent. Sneeuwkettingen.

Blunders tijdens de wintersport sneeuwkettingen vergeten

Zorg voor vertrek niet enkel dat je die dingen bij je hebt, zorg er ook voor dat ze niet helemaal onderin de kofferbak onder alle bagage verstopt liggen, op het moment dat ze nodig hebt. Mocht je denken dat je aan winterbanden genoeg hebt op sneeuwondergrond, dan vergis je je.In veel populaire wintersportlanden is het verplicht sneeuwkettingen bij je te hebben. Hou het blauwe verkeersbord goed in de gaten, dan weet je wanneer het tijd is om je sneeuwkettingen om je banden te leggen.

2. Blunders tijdens de wintersport: Vignet vergeten

Ja, je kunt de meeste vignetten zoals bijvoorbeeld voor Zwitserland of Oostenrijk doorgaans wel aan de grens kopen. Maar waarom zou je, als je toch een lange rit in de auto maakt naar je wintersportbestemming, nog onnodig in de rij gaan staan? Bestel daarom eenvoudig en snel, voor vertrek je benodigde vignet online.

3. Uit je skibroek scheuren

Bij de voorbereidingen kan er dus al van alles mis gaan. Het vergeten van sneeuwkettingen of vignetten, maar wat dacht je van zaken die in de bagage ontbreken? Gelukkig zijn de meeste zaken op de plaats van bestemming te koop. Dus als je geen handschoenen, tandenborstel of telefoonoplader in je tas hebt gegooid, dan is er niet zo snel een man overboord.

Wat ze in de meeste skiresorts ook volop verkopen, is skikleding en dat kwam in mijn geval erg goed uit. Want als je het hebt over blunders tijdens de wintersport, dan deel ik deze graag even met je. Wat mij overkwam tijdens een van mijn eerste reisjes naar de sneeuw, ik scheurde toen ik me bukte om iets van de grond te rapen, pardoes, uit mijn skibroek. Gelukkig gebeurde het op de hotelkamer, stel je voor dat het op de piste of een vol terras was gebeurd.

4. Blunders tijdens de wintersport: Boem. Au.

Blunders tijdens de wintersport vallen

Het maakt niet uit of het tijdens je eerste les of op het moment dat je na jarenlang wintersporten de helling afgaat gebeurd, ten val komen is nooit leuk. Zeker niet wanneer je net op hebt lopen scheppen dat jij die zwarte piste met gemak bedwingt en na nog geen 100 meter met je snuit in de sneeuw beland. Oeps.

5. Blunders tijdens de wintersport: Verkeerde ski’s

skimateriaal

Heerlijk herkenbaar. Na een lunch op de piste of na het verlaten van de après-ski stuit je op een kluwen van ski’s en stokken. Welke waren nu ook al weer van jou? Een probleem dat nog groter is wanneer je materiaal gehuurd hebt, of nieuw materiaal voor de eerste dag gebruikt. Net als je zeker weet dat het die blauw met rode waren en je deze vol overtuiging uit de massa ski’s trekt, word je op je schouder geklopt. ‘Waar ga je met mijn ski’s heen?’ Sorry, foutje.

6. Iets uit de skilift laten vallen

Bij het instappen van de skilift weet je zeker dat je je skistokken om je pols hebt gedaan. Het is een prachtige dag, de toppen om je heen zijn bedekt met sneeuw, de winterzon straalt op haar mooist. Dat vraagt om een foto. Je grijpt met je hand naar je jaszak om je telefoon te pakken en ineens…. vliegt daar je skistok naar beneden.  Of wat dacht je van (te) koude handen en daardoor weinig grip? Dag telefoon. Om nog maar te zwijgen van het aantal handschoenen dat tijdens het wintersportseizoen naar beneden dwarrelt.

7. Blunders tijdens de wintersport: De laatste (verbindings)lift missen

skilift

Wintersporten is je lust en je leven. Wanneer het gros al aan een welverdiende warme chocomel of choco rum zit, ga jij voor nog een afdaling. Hoewel het duister al in begint te zetten, stap je je in de lift om de ene piste vandaag nog te bedwingen. Terwijl je aan je avontuur begint, begint het avontuur pas echt. De lift naar het dal gaat niet meer tegen de tijd dat je op het laagste punt bent.

Let natuurlijk ook op, wanneer je in het dal een après-ski borrel neemt, maar je accommodatie enkel met de lift bereikbaar is, omdat deze pittoresk en gemakkelijk op de berg ligt.

Welke van deze blunders tijdens de wintersport is jou wel eens overkomen?

Meer wintersport

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *