Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bloesemwandelingen | Fervente wandelaars tippen deze routes

Bloesemwandelingen in Nederland bloesem aan boom

Bloesemwandelingen maken wandelen in het voorjaar zoveel mooier

Bloesemwandelingen, wij houden er van! En wij niet alleen, want dit zijn de favoriete plekken van fervente wandelaars om eropuit te trekken zodra de bloesems in bloei staan.

Bloesemwandelingen: Krijtlandpad

Het traject tussen Mariadorp en Slenaken wandel je niet alleen over holle wegen en langs weilanden en bosranden. In de lente passeer je talloze bloeiende fruitbomen. Geniet van de lichte bloesemgeur die tijdens het wandelen je neusgaten binnendringen, heerlijk.

➡️ Het totale Krijtlandpad is 100 kilometer lang. Meer info lees je na op de website van Wandelnet

Wandelen tussen Geldermalsen en Beesd

In 9 – of 16 – kilometer geniet je stap na stap van de bloeiende bloesems die je onderweg in grote getalen tegenkomt. Lekker kuieren langs de Linge, als dat geen mooie tocht wordt.

➡️ Bekijk hier de route

Bloesemwandelingen in Nederland close up

Bloesemwandelingen: de Haeck & Nieuwkoopse plassen

Als je niet goed kijkt, lijkt het bijna of het landschap onder een laag sneeuw bedolven is. Zo wit zijn de bloesem in Lusthof de Haeck. Als bij helder weer het water de witte bomen ook nog eens weerspiegelen lijk je wel in een sprookje te zijn beland.

➡️ Een mogelijke route is na te lezen op de site van Natuurmonumenten

Buurserzand

We kregen Buurserzand getipt door een van de wandelaars. Eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we dit gebied in Haaksbergen meer kennen als heidegebied. Weet jij meer, laat het ons weten!

Bloesemwandelingen: Sallandse Heuvelrug

Wandelen op de Sallandse Heuvelrug is altijd een goed idee, maar zeker als de vlierbloesem in bloei staat, dan is dit gebied misschien wel op haar allermooist.

Bloesemwandelingen in Nederland bomen en zandpad

Omgeving Gronsveld

Tussen Eijsden en Margraten wandel je ruim 14 kilometer door de Limburgse natuur. Naast eeuwenoude kastelen en kerken wandel je ook het bos en natuurlijk langs bloeiende bloesems.

➡️ De route download je eenvoudig via de website van Visit Zuid-Limburg

Bloesemwandelingen: Cherryblossem in Almere

De Terracottastraat in  de Regenboogbuurt van Almere-Buiten verandert jaarlijks in een paradijs wanneer de 850 Japanse sierkersbomen in bloei staan. Een goede reden om de jongste provincie van Nederland eens met een bezoekje te vereren.

Bloesemwandelingen in 2023

Bloesem jump it's spring

Meer wandelen

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *