Zoek
Sluit dit zoekvak.

52 nieuwe zondagen wandelen & lunchen | Dag saaie weekenden

boek 52 nieuwe zondagen wandelen & lunchen

Trakteer jezelf elke week op een uitje uit het boek 52 nieuwe zondagen wandelen & lunchen

52 nieuwe zondagen wandelen & lunchen is het lang verwachte vervolg op het boek – je raad het nooit – het gelijknamige boek dat dateert uit 2001. Vanaf nu hoef je je geen een weekend meer te vervelen, want het nieuwe boekwerk trakteert je elke week op een leuke wandeling en bijhorend fijn lunchadres. In Nederland en België.

De rotste dag

Wie, net als wij, is opgegroeid met Kinderen voor Kinderen in zijn jeugdjaren, herinnert zich vast nog wel het lied ‘Zondagmiddag’. Vooral dit stukje is ons altijd bijgebleven:

Omdat je niks bedenken kan verveel je je te pletter
En ook omdat je op zo’n dag niks mag
Is zo’n zondag voor mij
De rotste dag

Nou laat die laatste zin zeker maar weg want het komende jaar ben je elk weekend op ontdekking in leuk dorp of aantrekkelijke stad.

Nooit meer een saaie zondag

Van Amsterdam tot Woudseind en van Antwerpen tot Tongeren een heel jaar lang zorgt Ellie ervoor dat jouw zondag niet de saaiste dag van de week is. Mocht je nu denken; “Hallo, het is wel weekend,” weet dan dat de wandelingen die uitgezet zijn pakweg 5 kilometer zijn. Meer dan prima te doen op een zondagochtend- of middag. Want je kunt de dag indelen zoals je zelf wilt. Eerste wandelen en dan lunchen of eerst ergens aanschuiven en dan op pad. Hoe je je dag ook indeelt, saai, dat komt in jouw woordenboek niet meer voor.

De RijpDwingeloo

52 nieuwe zondagen wandelen & lunchen praktisch

Het leuke van dit boek – althans, dat vinden wij – is het feit dat het verrassende steden zijn. Plekken waar je wellicht zelf niet zo snel aan had gedacht. De bijgevoegde kaartjes in het boek en de leuke beschrijving zorgen ervoor dat verdwalen echt geen optie is. Liggen de beschreven plaatsen (te)ver van je woonplaats af voor een dagje? Dan maak je er toch gewoon een weekendje weg van, want Ellie tipt ook leuke overnachtingsadresjes. Veel plezier.

Titel: 52 nieuwe zondagen wandelen & lunchen
Auteur: Ellie Brik | Fotografie Vincent van den Hoogen
Omvang: 216 pagina’s
ISBN: 978 94 9327 306 1
Prijs: € 22,50
Verkrijgbaar: te bestellen via de site van Uitgeverij mo’media bv

boek

Win een gratis exemplaar van 52 nieuwe zondagen wandelen & lunchen

Inspiratie nodig voor de komende zondagen? Goed nieuws, want we geven een gratis exemplaar weg. Hoe doe je mee? Zo!

 • Ten eerste zou het erg tof zijn als je het Instagram account van OmniTraveler wil volgen
 • Om kans te maken op dit toffe boek vernemen we graag welke bestemming jij zou tippen voor een zondag om te wandelen en lunchen
 • Meedoen kan tot woensdag 1 juni 2022. De winnaar ontvangt per e-mail bericht.

52 nieuwe zondagen wandelen & lunchen

Lees ook

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

26 reacties

 1. Vanaf Middelburg kan je heerlijk lopen langs het kanaal naar Veere (en geen auto’s, fietsers, etc…alleen wandelaars). En in Veere genoeg leuke zaakjes om lekker te lunchen!

  1. Super leuk en welkom boek.
   Wat mijn tip is om een keer te gaan wandelen is vijfde herberg de molencate in Hattem.
   Zo leuk en verschillende wandelpaden in het bos en dan na die tijd even lekker bij komen op het terras van deze herberg met een lekker kop koffie

 2. De omgeving van het voormalige eiland Schokland (Noordoostpolder)! Een mooie combinatie van polderlandschap, cultuur (er zit een museum bij) en genoeg leuke restaurantjes in de buurt, zowel op Schokland zelf als in Ens of – ook leuk om mee te combineren – Urk.

 3. Wat een leuk boek! Oranjezon in Oostkapelle is heerlijk om op zondag te wandelen en daarna te lunchen bij een van de vele strandtenten in de buurt.

 4. Echt prachtig om te wandelen zijn de Grafelijkheidsduinen in Den Helder… Bos, duinen, strand en zee en ook nog wat geschiedenis, echt een aanrader!

 5. Holymoly! Wat een fantastsich mooi boek.
  Lopen door Nederland is iets wat ik ontzettend ben gaan waarderen.
  Er is zoveel te zien! Ik loop sinds een paar maanden met de app Komoot, wat ook zeker zijn charmes heeft.
  Het voordeel van dit boekje is dat ik geen telefoon meer hoef te gebruiken en alles is mooi up to date, t.o.v. kaarten van vroeger.

  Wat mij betreft lekker wandelen en lunchen in Rolde. Dichtbij Appelscha en Westerbork.

  Wie weet is het me gegund. Zou er meteen op uit trekken!

 6. kijk dat is nou een handig boek. ik loot graag mee!
  ik zou tilburg tippen en dan met name de piushaven waar je heerlijk kunt lunchen en natuurgebied Moerenburg dat ernaast ligt en waar je heerlijk kunt wandelen!

 7. Gouda, is een prachtige stad om door heen te wandelen, en tot september 2022 kan je op de Sint Jan klimmen op het dak, met een schitterend uitzicht. En je kan heerlijk lunchen bij Juuls op de markt in Gouda.

 8. Ik doe graag mee! Mijn favoriete stad is Breda, waar je vele mooie plekjes hebt om te wandelen en heerlijk kunt lunchen.

 9. Stadswandeling Sittard, verrassend mooi en lekker eten bij Olijf
  Leuk die tips van de anderen al, benieuwd naar het boekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *