Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bierwandelingen | Bierwandelen in Bergen op Zoom

Bierwandelingen Bergen op Zoom boek bierwandelen Brabant Orval

Bierwandelingen maak je met het boek ‘Bierwandelen’

Bierwandelingen is dat een ding? Jazeker? Onlangs verscheen het boek van Sjors Kassing, gediplomeerd biersommelier, en hij neemt je in Nederland en Vlaanderen mee op pad en mee naar de toog.

Bierwandelingen: Op pad in Bergen op Zoom

Het station van Markiezenstad Bergen op Zoom is het begin – en eindpunt van een van de vele bierwandelingen uit het boek ‘Bierwandelen’. De historische Brabantse stad is ideaal om een portie cultuur met de geschiedenis van bier en brouwerijen met elkaar te combineren.

We passeren het indrukwekkend grote Provoosthuis en panden waarvan je de biergeschiedenis zonder het boek naar alle waarschijnlijkheid nier direct teruggezien zou hebben. De gevangenpoort brengt ons naar het statige Markiezenhof. Wist je dat dit het oudste stadspaleis van heel Nederland is? Neem gerust binnen een kijkje. De begane grond van het eeuwenoude pand is gratis toegankelijk. Op de bovenverdieping worden regelmatig tentoonstellingen gehouden. Deze zijn tegen betaling te bezichtigen.

Wat een ontzettend leuke stad is Bergen op Zoom en wat leren we veel tijdens deze bierwandeling. Maar een bierwandeling mag natuurlijk niet zo heten, als we niet even ergens aanleggen om een stevige pint te pakken. Vraag in Bergen op Zoom zeker eens naar een Peperbuske, een lokaal biertje. Op het terras, de voetjes in ruststand bladeren we door het handzame boek, direct even plannen maken voor de volgende bier gerelateerde wandeling.

Aantal kilometer: 11
Duur wandeling: Ongeveer 2,5 uur
Zeker aanleggen bij: Biercafé De Loco, Grote Markt 11, 4611 NR Bergen op Zoom

Markiezenhof Bergen op zoom Blauw hand brouwerij Bierwandelingen Bergen op Zoom boek bierwandelen Brabant Markt Bierwandelingen Bergen op Zoom boek bierwandelen Brabant

Boek Bierwandelen praktisch

Het handzame ‘Bierwandelen’ boek bevat 25 wandelingen, waarvan het merendeel in Nederland en een aantal in België. De wandelingen zijn duidelijk omschreven, de foto’s fantastische en de grafische tekeningen een toffe aanvullingen op het geheel. Behalve de route wordt veel aandacht besteed aan achtergrondinformatie, zowel over bestemming als over bier en brouwerijen.

Kortom, hou je van wandelen én van bier? Er wachten 25 bierwandelingen op je, dus let’s go1

Titel: Bierwandelen
Auteur: Sjors Kassing
Omvang: 240 pagina’s
ISBN: 978 94 9327 372 6
Prijs: € 24,95
Verkrijgbaar: te bestellen Bol.com,  mo’media of in je boekhandel

Meer wandelen

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *