Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bierland België | Reis in 365 bieren België rond

Boek Bierland België

Een boek voor alle bierliefhebbers: Bierland België

Bierland België doet geen enkele moeite de bewering “als je aan België denkt, denk je aan bier,” te ontkrachten. Sterker nog met dit naslag werk, heb je elke dag van het jaar keuze uit een ander smakelijk glas bier. Proost.

Bierland België Philomene Florale Namen Bierland België Houppe Namen

Bierland België  geschreven door bierkenner eerste klas

De auteur van Bierland België, Erik Verdonck, is een ware bierkenner. Zo maakt hij onder andere deel uit van The Belgian Beer Company. Deze club richtte het bij liefhebbers zeer bekende en veelvuldig bezochte online platform Beertourism op. Hij schreef inet minder dan twintig boeken en verschijnt regelmatig met bier-gerelateerde artikelen in gerenommeerde bladen.

Niet alleen stelde hij het boek met heel veel liefde en plezier samen, maar hij proefde – waarschijnlijk eveneens met liefde en plezier – alle beschreven bieren in het boek voor.

Alpaide Delerium tremens

Brouwland in beeld

België telt ruim 350 brouwerijen, ooit waren dat er nog veel meer, maar deze keuze is nog altijd niet gering. Brouwerijen in Brussel,  Waals-Brabant, Vlaams-Brabant, Namen. Luxemburg. Ach, waar niet, staan keurig opgesomd in Bierland België. Allen voorzien van fijne bondige informatieve teksten en mooi beeldmateriaal. Zo weet je precies naar welke streek je je volgende trip naar België moet plannen.

Belgisch bier

Reis België rond in ruim 365 bieren

Nadat een groot deel van de pagina’s van het boekwerk Bierland België door de brouwerijen is ingenomen, is het in de andere helft van het boek tijd om de bieren zelf nader toe te lichten. Connaisseur Vefdonck heeft besloten het vorstelijk nat te rangschikken op type bier. En al die verschillende bieren worden op alfabetische volgorde weergegeven. Te beginnen met abdijbieren, maar ook alcoholvrije merken. Blond, Dubbel, Kriek , Sterk blond, Trappist, Vlaams Roodbruin of Witbier, het is slechts een greep uit de enorme collectie in het boek.

Maredsous

Bierland België praktisch

Wil je indruk maken op je drinkebroers of simpelweg zelf meer weten over al het goddelijk gerstenat van onze Zuiderburen? Schaf dan zeker Bierland België aan. Bierdocent Erik leert je snel en overzichtelijk hoeveel procent je drankje bevat, wat de ingredienten zijn en hoe toegankelijk je bestelde consumptie is.

Word zelf kenner, probeer verschillende bieren zelf uit en geniet van de beste rondreis door België

Titel: Bierland België
Auteur: Erik Verdonck
Omvang: 304 pagina’s
Uitgever: Lannoo
EAN 9789401471923
Prijs: € 29,99
Verkrijgbaar: in je boekwinkel of via Bol.com

Meer bier

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *