Zoek
Sluit dit zoekvak.

Beste Instagram spots op Gozo | Zo fotogeniek dit eiland

Fotogeniek Gozo

Ga naar Gozo, daar schiet je de mooiste plaatjes

Beste Instagram spots op Gozo, waar vind je die? Insiders beweren dat je op Gozo op elke hoek van de straat de prachtigste plaatjes schiet. En dat zou zo maar eens waar kunnen zijn.

Fotogeniek Gozo

Het maakt niet uit of je professioneel fotograaf bent, enkel vakantiekiekjes schiet of leeft voor content voor je Instagram account, op Gozo liggen de fotogenieke plekjes voor het oprapen. Volgens Visit Gozo – en OmniTraveler – zijn dit absoluut de mooiste plekken op het eiland.

Gozo

Beste Instagram spots op Gozo: Xwejni Zoutpannen

De 350 jaar oude zoutpannen in Xwejni Bay strekken zich uit over ongeveer drie kilometer langs deze kust en zijn meer dan alleen de perfecte plek om een ​​mooie foto te maken voor je Instagram! Deze site is een van de meest populaire op het eiland, maar u kunt ook een kijkje nemen bij andere in Marsalforn, Qala, Dwejra en Xlendi.

#️⃣ #XwejniSaltpans

Xwejni Zoutpannen Gozo

Wied Il-Għasri

Wied l-Għasri, oftewel de Ghasri-vallei, is een geweldige plek voor wandelingen of fietstochten door het land, vooral in de winter en het voorjaar. De vallei begint bij de Ta’ Dbieġi-heuvel voordat deze afdaalt naarr het dorp l-Għasri. Tussen de plaatsen iż-Żebbuġ en Ta’ Ġurdan Hill ontdek je in de zee  indrukwekkende kliffen. Wied il-L-Għasri is erg populair bij duikers die graag de omliggende onderwatergrotten verkennen. De zeer smalle en afgelegen baai is ideaal voor rustzoekers op zoek naar een niet te drukke badplaats.

#️⃣ #WiedLGharsi

Beste Instagram spots op Gozo: Ta’ Pinu

In 1883 hoorde een vrouw uit het dorp Għarb, Karmni Grima, de stem van Onze Lieve Vrouw in de kleine kapel die toen op deze plek stond. Het werd al snel een pelgrimsoord en het aantal bezoekers overweldigde al snel het kerkje.

Het huidige monumentale heiligdom voor Onze-Lieve-Vrouw van Ta’ Pinu werd gebouwd tussen 1920 en 1931. Het is een architectonisch meesterwerk. Vooral van binnen met zijn prachtige sculpturen en vakmanschap in Maltese steen. Het heiligdom werd gebouwd voor de oorspronkelijke kapel. De kapel bleef intact achter het altaar en bevat nog steeds het schilderij van de Hemelvaart van Onze Lieve Vrouw waarvan wordt gezegd dat de stem tot Karmni Grima heeft gesproken.

Een reeks van 14 marmeren beelden die de Via Crucis of de kruisweg voorstellen, loopt de Ghammar-heuvel op tegenover de kerk.

#️⃣ #TaPinu

Ta' Pinu Gozo Malta

Xlendi Bay

Ix-Xlendi Bay is een populaire zwem-, snorkel- en duikplek. Er is een klein zandstrand dat leidt naar ondiepe wateren, perfect voor jong en oud, terwijl voor de meer avontuurlijken het heerlijk is om te zwemmen en snorkelen in dieper water. Vanwege de riffen is ix-Xlendi een ideale duikplek, zelfs voor beginners. Daarnaast is het ook nog eens een typisch Gozitaans vissersdorp met goede restaurants, bars en hotels.

#️⃣ #Xlendi

Beste Instagram spots op Gozo: Gozo Citadel

Tegenwoordig wonen er maar een paar families binnen de muren van de Citadel. Op het plein staat de prachtige barokke kathedraal van Gozo, gewijd aan Santa Marija. Of beter gezegd de Hemelvaart van de Maagd Maria; evenals de rechtbanken en het bisschoppelijk paleis.

Tevens zijn binnen de muren verschillende fascinerende kleine musea en een ultramodern bezoekerscentrum te vinden. Variërend van een kathedraalmuseum, het archeologisch museum, folkloremuseum, het Gozo-natuurmuseum, de oude gevangenis, het oude buskruitmagazine, de graansilo’s, de batterij en de schuilplaats van de Tweede Wereldoorlog.

Langs de kronkelende straatjes vind je de historische Sint-Jozefkapel. Kijk ook uit naar goed bewaard gebleven ramen en bogen in Normandische stijl. Op de façade van historische huizen en kerkgebouwen zijn wapenschilden te zien. Wie goed zoekt, is zelfs getuige van de schade die  te wijten is aan  de troepen van Napoleon die het eiland kortstondig bezetten aan het einde van de achttiende eeuw.

#️⃣#CitadellaGozo

Citadel

Meer eilandleven

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Mooie plekjes van een mooi eiland! Wij hadden geen eigen auto, dus hebben toen tijdens onze dagtrip weinig kunnen zien helaas. En doordat de bus zo weinig ging, zijn wij alleen bij de zoutpannen en Wied-Ill-Gharsi geweest, wel beide heel gaaf! Ik kom graag nog eens terug voor de rest 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *