Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bonaire – kitesurfen, geitenstoofpot, slavenhuisjes en meer

Bonaire, wat heb je me verrast. Klein maar oh zo fijn. Hoe meer ik me inlas in mijn reishandboek, hoe meer zin ik kreeg je te ontdekken. In april (2018) zagen we elkaar dan eindelijk. En wat was het fijn!

Heerlijk verblijf bij Harbour Village Bonaire

Bofkont die ik ben, ik had het geluk een paar nachten te mogen overnachten bij Harbour Village. Een van de – zo niet het – beste hotels op het eiland.
Bonaire luieren vs sportief
Naast een heerlijk strand, is het in een van ruime hangmatten goed toeven, maar ook als je je sportief uit wil leven is dat goed mogelijk. Ik stapte op een zonnige zondagochtend in een zeekajak in een poging naar Klein Bonaire te peddelen. Spoiler alert, door de sterke wind, lukte dat, helaas, niet.

Overal beestjes

Bonaire beestjes
Bonaire, is zoals ik reeds aangaf, niet groot, maar rijk aan fauna. Leguanen kruipen er onverstoord over de straat, ezels kijken je loom aan terwijl ze onder wat lage bosjes in de schaduw naar eten zoeken en ik weet zeker dat je niet eerder zoveel wilde flamingo’s zag. Zo tof allemaal!

Go fly a kite

Bonaire kitesurfen
Al rijdend over Bonaire, stuitte ik op deze toffe kite surfers plek. Een relaxte hangout, waar waaghalzen de zee en de wind trotseren in de warme zonnestralen.

Local food

Bonaire local food
#nevernoteating is me op het lijf geschreven. De lokale keuken uitproberen hoort er dan ook zeker bij. Stoofpot van geit, soep van leguanen of knabbelen van conch – het vruchtvlees uit een grote zeeschelp (zie foto), ik proefde het allemaal.

Stunning sunset

Bonaire zonsondergang Amstel Bright
Ben je – net als ik – gek van zonsondergangen? Op Bonaire zag ik een paar hele fraaie. Aan het strand, langs de kant van de weg. Een Amstel Bright in de hand, maakt dit gelukzalige gevoel helemaal compleet.

Natuur & cultuur gaan hand in hand op Bonaire

Bonaire
Of je nu langs de ellenlange kustweg – niet raar op een eiland 😉 – rijdt of Washington Slagbaai National Park bezoekt, de natuur is prachtig. Echter is er ook cultuur op het eiland. Bezoek een museum of maak kennis met de tijd waarin slaven het zout langs de kust op grote schepen moesten sjouwen. Als ‘dank’ kregen ze een manshoog huisje om in te overnachten.

Maar er is meer op Bonaire

toiletten cactus
Verder kun je fantastisch snorkelen (en duiken) op Bonaire, zijn er leuke uitgaansgelegenheden, goede restaurants en dito hotels. Wat wil je nog meer?

p.s. de cactus tekeningen ontdekte ik bij de toiletten van het Washington Slagbaai National Park. Grappig he?

Meer Caribbean:

Roadtrip Jamaica | Ontdek in 1 week de parels van het eiland
6 x Let’s go Caribbean & Latin
Kris kras over Curaçao

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *