Zoek
Sluit dit zoekvak.

Caribisch gebied | 6 x tips Let’s go Caribbean & Latin

Ritmische klanken, wuivende palmbomen, parelwitte stranden, het Caribisch gebied op en top. Oude mystieke steden, eindeloze overweldigende natuur variërend van jungle tot uitgestrekte graslanden, tango en temperament; Latijns Amerika.

6 x inspiratie voor een fantastisch verblijf in het Caribisch gebied of Latijns Amerika

Van varen tot onontdekte parels, vergeten eilanden en echte eco experiences.

☀ Flip flop Chique in Caribische wateren

In 2015 maakte ik kennis met de rederij Star Clippers, tijdens een zeilcruise in het Middellands Zeegebied. Wat al een ontzettend toffe trip was, kan wellicht een nog toffer avontuur worden. Star Clippers vaart namelijk ook in het Caribisch gebied.

Denk varen over blauwe zeeën, BBQ lunch op het strand en samen met de kapitein bij het vallen van de nacht de sterren aan de heldere hemel tellen.
Cuba, Barbados, de ABC eilanden, St. Maarten en het Panamakanaal, de Royal Clipper en de Star Flyer (‘mijn’ schip) leggen er in de winter allemaal aan.

– Geen idee of zeilen iets voor je is? Ik geef je 7 redenen voor een zeilcruise
– Zo gaaf was mijn avontuur met de Star Flyer
Caribisch gebied Star Clippers

☀ Bezoek het ‘vergeten eiland’ Bonaire

In tegenstelling tot het populaire Aruba en het goed bereikbare Curaçao, lijkt Bonaire, nog altijd een bijzondere gemeente van Nederland, soms door reizigers vergeten te worden. Zonde! Het authentieke eiland heeft zo veel te bieden. Variërend van kanoën in de mangrove bossen, duiken en snorkelen op de prachtigste plekken van de onderwaterwereld tot wandelen in het Slagbaai NP.

Het Divi Flamingo Beach Resort lijkt me een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan dit plekje in het Caribisch gebied. Een kleinschalig gerenoveerd informeel hotel, direct aan zee. Dat ook nog eens op loopafstand van Kralendijk ligt. Ik zoek niet meer verder…..

☀ De verborgen parel van het Caribisch gebied, Samaná

Samaná is misschien wel het paradijs op aarde. Gelegen op de Dominicaanse Republiek is dit dé bestemming voor natuurliefhebbers. Dit kroonjuweel ligt op slechts drie uur rijden van Santa Domingo. Zwom jij al eens met whalesharks? Ik (ook) niet, maar hier kan dat gewoon. Bij zo’n bijzondere bestemming hoort vanzelfsprekend ook een bijzondere accommodatie. De hotels van Bahia Principe liggen midden in de natuur, een verscholen baai omringd deze overweldigende omgeving. Wie gaat er mee?
Caribisch gebied Jamaica

☀ Ya mon, kom naar Jamaica!

Ja, inderdaad, je kunt naar Jamaica voor zon, zee en strand. Klopt helemaal. Go Explore De afgelopen jaren is het wegennet op deze fantastische bestemming in het Caribisch gebied enorm verbeterd, het perfecte excuus voor een roadtrip over het eiland.

Net geen 250 kilometer breed, dus de belangrijkste plaatsen om aan te leggen, liggen nimmer meer dan twee uur rijden van elkaar vandaan. Onderweg beklim je watervallen, slaap je in het fantastische boutique hotel Mocking Bird Hill, duik je in het verleden ten tijde van de Spaanse overheersing, bezoek je de prachtige bergen van Blue and John Crow Mountains, die zelfs UNESCO genoteerd zijn en verblijf de maroons, nazaten van gevluchte Afrikaanse slaven. Je trip eindig je aan het heerlijke strand van Negril, want een beetje zon, zee, strand mag na zo’n heerlijk avontuur toch wel?

– Tip: ga met een local op stap: Meet the people
– Tip: maak een roadtrip over het eiland

☀ Prachtig Peru

Het land van de verborgen schatten, van de woestijnlandschappen in Ica tot Islas ballestas – de ‘Galapagos’ eilanden van Peru. Van de mystieke Nasca lijnen tot de romantische stad Arequipa. De diepe kloof Colca Canyon, raak in de ban van de condor of verblijf bij een boerenfamilie. Het ijskoude Titicacameer op 4.000 meter hoogte, de breiende mannen in folklore hoofdstad Puno en natuurlijk Machu Picho. Peru een schat van een bestemming.
– Collega Daisy reisde onlangs naar deze fantastische bestemming, je leest hier haar avonturen.

☀ Eco Experience in Mexico

Een All Inclusive Resort in combinatie met een Eco Experience, gaat dat samen? Toch wel. Het Sandos Caracol Eco Resort is daar een goed voorbeeld van. Een hotel waar de natuur voorop staat, midden tussen de mangrove en in de jungle, hoe heerlijk is dat? Wel eens gehoord van een cenote? ondergrondse rivieren die naar de zee stromen. Hierdoor ontstaan op het Mexicaanse schiereiland Yucaton op vele plekken natuurlijke waterpoelen, cenotes genaamd. Het toffe is, dat het resort die natuurlijke baden in stand heeft gehouden en her en der op terrein te vinden zijn. Oh, en kijk niet raar op als ineens een aap (of meer dan een) je pad kruist terwijl je over een touwbrug naar je hotelkamer loopt.

Wat is jouw favoriete bestemming of accommodatie in het Caribisch gebied en/of Latijns Amerika?

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *