Curaçao, heerlijk als zon, zee, strand bestemming. Daar valt niks tegen in te brengen, echter doe je jezelf en het eiland tekort wanneer je enkel de bips in het witte zand laat zakken en verder tijdens je verblijf op Curaçao niet wat bezienswaardigheden bezoekt. Het eiland staat bol van de geschiedenis en natuur – én lekker eten natuurlijk.

Landhuis Knip – Tula Museum

Curaçao Museo Tula
Voor een stukje geschiedenis rij je naar Landhuis Knip, thans in gebruik als Tula Museum, vernoemd naar de gelijknamige slaaf die in opstand kwam tegen de slavenhouder dat leidde tot een grote opstand op Curaçao.
De dame van het museum vertelt onvermoeibaar over de de huisvesting van de slaven – slecht – de oogst, en leven op het eiland toen in vergelijk met nu. Pas in 1975 verliet de laatste opzichter het landhuis, toen het pand aan de overheid van Curaçao verkocht werd.

Duik tussen de locals – Grote Knip

Curaçao Grote Knip
Aan de westkant van Curaçao ligt de Grote Knip Baai, een prachtige blauwe lagune, zeer populair onder de lokale bevolking. Vergeet de strandstoelen en verkoelende cocktails zoals je die bij je hotel treft. Hier relax je in het zand, tussen de heerlijke geuren die uit de vele, rijkelijk gevulde, koelboxen komen.

Ruige noordkust – Boca Tabla

Curaçao Boka Table
Misschien wel het meest indrukwekkende stukje natuur op Curaçao, Shete Boka, het nationale park van de zeven baaien. Wanneer je een trekking op de Christoffelberg iets té veel van het goede vind, strik dan je veters vast voor een prachtige wandeling langs deze ruige kust. Er zijn verschillende routes, die ongeveer een uur duren. Met een beetje geluk spot je zeeschildpadden – dat geluk had ik niet – of de eieren van deze beesten. Pas op voor de enorme opspattende golven, voor je het weet heb je een nat pak.
Waneer je uitgewandeld bent, schuif dan aan bij de picknicktafels die bij de Snek in het park staan en tracteer jezelf op iets lekkers, dat heb je vast en zeker verdiend!

Dol-fijn – Dolphin Academy Curaçao

Curaçao dolfijn
Op het Sea Aquarium Parc ligt de Dolphin Academy Curaçao. Voor velen een droom die hier werkelijkheid wordt: een ontmoeting met een dolfijn. Aaien knuffelen en zelfs kusjes geven – en krijgen – het kan hier allemaal. Trainer en dolfijn zijn perfect op elkaar ingespeeld en zorgen samen voor een onvergetelijk moment in het water. De Academy gaat met haar dolfijnen en deelnemers ontspannen en interactief om, ten einde het op deze manier voor dier en mens zo aangenaam mogelijk te maken.

Zo zie je, er zijn (meer dan) genoeg redenen om je hotel eens een dagje te verlaten en er op uit te trekken over Curaçao. Huur een auto en Go Explore!

Was jij al eens op Curaçao? En, zeg eens eerlijk, welke bezienswaardigheden zag jij op het eiland?

Tags: Curaçao