Iedere chocoholic wordt zielsgelukkig bij Zaabär

Gelukkig hebben we de foto’s nog. Pralines, chocoladerepen en flikken van Zaabär het is sneller opgegeten dan gemaakt. Twee uur lang was het chocolade atelier van Zaabär het paradijs op aarde.
België Brussel Zaabär

Zaabär: Eerste indruk

Na een heerlijke lunch in het restaurant van The Hotel verplaatst de meidengroep zich per tram naar dede volgende locatie. Achter een grote glazen pui, gaat het atelier van Zaabär Brussel schuil. De eerste blik op de enorme etalage doet je direct het water in de mond lopen.
België Brussel Zaabär

Aan de slag

Eenmaal binnen, volgt een korte uitleg en zien we de expert aan het werk. Alvorens we zelf aan de slag mogen, haren in een netje en een schortje om.
België Brussel Zaabär

Opdracht 1: Truffels maken

De halfzachte chocolade rollen we door verschillende bakken nootjes. Het lijkt een beetje op drolletjes uit de kattebak scheppen. Op een plaat met bakpapier, liggen de kunstwerken geduldig te wachten. Ze gaan even de koeling, zodat ze tegen de tijd dat we het pand verlaten, hard zijn.
België Brussel Zaabär
België Brussel Zaabär

Odracht 2: Een chocoladereep fabriceren

De makkelijkste opdracht. Je giet de chocolade in een plastic mal en voegt er naar believe kruiden, specerijen en/of nootjes aan toe. Piece of cake, uh chocolate.

Tenslotte

De laatste akte van dit chocoladespel: Flikken. Maak rondjes van chocolade uit een spuitzakje en versier deze naar eigen inzicht.
België Brussel Chocoladeworkshop
Mijn smiley 🙂 is de leukste, volgens onze workshopbegeleider, daarom krijg ik als beloning, niet alleen alle zelfgemaakte chocolade mee naar huis. Nee, ik word ook nog getrakteerd op de chocoladereep die hij ter demonstratie deze middag heeft gemaakt.

Zaabär Praktisch

  • Chocoladefabriek Zaabär is te vinden op de Charleroise Steenweg 125 in Brussel
  • De workshop duurt ongeveer 1,5 uur
  • Meer info lees je na op de website van Zaabär

Meer Brussel:

Choco-Story Brussel, een must-visit voor alle chocoholics
9 x eten & drinken in Brussel
Brussel met kinderen, zo leuk is de Europese hoofdstad

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather