Iedere chocoholic wordt zielsgelukkig bij Zaabär
Gelukkig hebben we de foto’s nog. Pralines, chocoladerepen en flikken van Zaabär het is sneller opgegeten dan gemaakt. Twee uur lang was het chocolade atelier van Zaabär het paradijs op aarde.
UPDATE: Helaas, zijn de deuren van Zaabär voorgoed gesloten
Zaabär: Eerste indruk
Na een heerlijke lunch in het restaurant van The Hotel verplaatst de meidengroep zich per tram naar dede volgende locatie. Achter een grote glazen pui, gaat het atelier van Zaabär Brussel schuil. De eerste blik op de enorme etalage doet je direct het water in de mond lopen.
Aan de slag
Eenmaal binnen, volgt een korte uitleg en zien we de expert aan het werk. Alvorens we zelf aan de slag mogen, haren in een netje en een schortje om.
Opdracht 1: Truffels maken
De halfzachte chocolade rollen we door verschillende bakken nootjes. Het lijkt een beetje op drolletjes uit de kattebak scheppen. Op een plaat met bakpapier, liggen de kunstwerken geduldig te wachten. Ze gaan even de koeling, zodat ze tegen de tijd dat we het pand verlaten, hard zijn.
Odracht 2 bij Zaabär: Een chocoladereep fabriceren
De makkelijkste opdracht. Je giet de chocolade in een plastic mal en voegt er naar believe kruiden, specerijen en/of nootjes aan toe. Piece of cake, uh chocolate.
Tenslotte
De laatste akte van dit chocoladespel: Flikken. Maak rondjes van chocolade uit een spuitzakje en versier deze naar eigen inzicht.
Mijn smiley 🙂 is de leukste, volgens onze workshopbegeleider, daarom krijg ik als beloning, niet alleen alle zelfgemaakte chocolade mee naar huis. Nee, ik word ook nog getrakteerd op de chocoladereep die hij ter demonstratie deze middag heeft gemaakt.
Zaabär praktisch
- Chocoladefabriek Zaabär is te vinden op de Charleroise Steenweg 125 in Brussel
- De workshop duurt ongeveer 1,5 uur
- Meer info lees je na op de website
Meer tips voor je bezoek aan Brussel
- Breng een bezoek aan het Atomium, dé landmark van de stad
- Veel zien in weinig tijd? Pak de hop-on-hop-off bus om een goed beeld van de stad te krijgen
- Dol op chocolade? Dan mag een bezoek aan Choco-Story vanzelfsprekend niet ontbreken
6 reacties
mmmm lekker!
Krijg spontaan zin in chocolade!
Haha grappig om weer terug te zien! Ik heb nog een half reepje liggen. Voor het weekend is het foetsie!
Wow, kun jij dat zo lang bewaren…..?
Jouw smiley was inderdaad een kunstwerkje haha ;)! De chocolade was hier thuis ook binnen no-time op. Ik heb van ’t weekend voor de afwisseling maar Belgische truffels mee naar huis genomen.
Ik heb de verleiding weerstaan en ben chocolade-loos huiswaarts gekeerd.