Zoek
Sluit dit zoekvak.

The Hotel Brussels | Hét hotel van de groten der aarde

The Hotel Brussels

The Hotel Brussels, daar wil je heen

“Is het waar?”vraag ik aan Yves, de Community Manager van The Hotel Brussels? Hij wendt kort zijn blik af en zijn ogen glijden langs de enorme moderne kroonluchter in de lobby van het hotel. “Ja, het is waar,” bevestigt hij me. “We gaan er echter niet mee te koop lopen, geen foto’s bij de receptie hangen of informatie over het verblijf belangrijke gasten op onze website plaatsen.”
België Brussel The Hotel Brussels

Zoet

Ik ben te gast in The Hotel in Brussels, het hotel heeft een twee jaar durende renovatie ondergaan en het resultaat mag er wezen. “De kamer is gereed”, hoor ik. “Ik kom er aan”, mompel ik onverstaanbaar, aangezien ik net een spekje verorber, die in statige ranke glazen vazen voor de gasten gereed staan.

Ontknoping

“Bliep.” Een klein geluid kan grote verwachtingen opwekken. Wanneer ik in een hotel mag overnachten, maakt er zich een blijmoedig soort spanning van mij meester. Met het stijgen der etages – ik hou de digitale display in de lift goed in de gaten – stijgen ook mijn verwachtingen. Wat zal er dadelijk achter de, vaak zware, deur schuil gaan? De keycard is letterlijk en figuurlijk de sleutel naar de ontknoping. Een korte piepje, roomie Daphne en ik houden onze adem in en…

België Brussel The Hotel Brussels

Wow! Nee, geen ik-laat-me-eens-lekker-op-het-bed-ploffen acties, eerst dient alles op beeld vastgelegd te worden. Te beginnen met het uitzicht. Door het raam – dat strekt van muur tot muur – toont Brussel zich als een schilderstuk aan haar toeschouwers. Het paleis van justitie domineert statig en formeel het meesterwerk dat de stad geschilderd heeft.

Celebrity of niet, ik voel mezelf ineens een rockster in deze kamer. Yves heeft een handgeschreven kaart met persoonlijke boodschap neergezet op het nachtkastje, alsmede een doosje heerlijke pralines van Marcolini. In de badkamer, met ligbad, staat een fijne lijn verzorgingsproducten van Bigelow gereed. Om eerlijk te zijn had ik nog nooit van dit merk gehoord, maar ben per direct fan.

The lunch @ The Hotel Brussels

België Brussel The Hotel Brussels

The Hotel Brussels, heeft, bijna vanzelfsprekend, ook The Restaurant. Voor de lunch mag er in deze fraaie omgeving aangeschoven worden, terwijl het concept uitgelegd wordt.

“De menukaart van The Restaurant is meer dan alleen een lijst van gerechten – het is een reis rond de wereld en in het universum van de gastronomie.
Drie internationale gastchefs werden door Pierre Balthazar uitgenodigd om hun interpretaties van dezelfde negen basis ingrediënten voor te stellen. Samen met Pierre Balthazar stelden zij een menu samen dat een verscheidenheid aan gerechten presenteert en de authenticiteit en originaliteit van de verschillende persoonlijkheden en achtergronden van de chefs bidet”

Allemaal lichtjes

Na een dag op pad door de Belgische hoofdstad, geniet ik samen met Daphne van het late uitzicht, de lichtjes in de straten, de gebouwen en de auto’s in de nacht. Nog een drankje uit de minibar (inclusief) en dan, dan mag het. PLOF! Het bed ligt zalig. Als een boot, koerst het, zonder enige deining, in een ruk naar de ochtend.

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan

Wakker worden is eveneens geen straf in The Hotel Brussels. Ontbijten. Met de lift ga ik een verdieping hoger naar de Panorama Lounge. Op de vroege zondagochtend zijn hier (nog) geen andere gasten aangeschoven. 24 verdiepingen lager maak ik het mezelf comfortabel aan een tafel met uitzicht op het Egmontpark. Een Amerikaanse zakenman leest de Wall Street Journal, terwijl zijn Aziatische collega het ontbijt naar binnen schuift zonder ook maar een seconde zijn blik van zijn laptop af te wenden.

The Hotel Brussels: voor een volgende keer

Vastbesloten een keer naar dit hotel terug te keren, verlaat ik het pand en slenter door de verlaten straten naar het metrostation. De volgende keer wil ik zeker ook genieten van Tea Time with Lovisa en mezelf een relaxmoment gunnen met een bezoek aan de The Urban Spa.

Pssst

Pssst: Wil je weten over wie Yves en ik het hadden? Klik hier

Tips voor Brussel vanuit The Hotel Brussels

  • Breng een bezoek aan het Atomium, dé landmark van de stad
  • Veel zien in weinig tijd? Pak de hop-on-hop-off bus om een goed beeld van de stad te krijgen
  • Dol op chocolade? Dan mag een bezoek aan Choco-Story vanzelfsprekend niet ontbreken

Lees ook

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Hey roomie, wat leuk geschreven! In 1x ruk er doorheen gelezen alsof het gisteren was dat we op de bank ploften met uitzicht en een drankje. Gouden tijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *