Zoek
Sluit dit zoekvak.

Chocolade in Brussel | De beste pralines koop je hier

Chocolade in Brussel

Wanneer je naar België reist, acht ik persoonlijk de kans zeer gering, dat je zonder pralines huiswaarts keert. Ik vertel je waar je de beste chocolade in Brussel koopt:

Choclade in Brussel: Patrick Roger | Artisanale chocolademaker

Patrick Roger
“Hij geeft smaken vorm en bewerkt chocolade als ruw materiaal waarmee hij gigantische stukken van 80 kilo opbouwt of er bonbons van maakt die zijn verpakt in dozen van één meter lang.”

Tijdens mijn bezoek aan deze winkel aan de Place du Grand Sablon, verdringt het publiek zich. Iedereen en tracht zich naar binnen te wringen. Aziaten gewapend met megacamera’s en groepen Italianen verdringen elkaar in de kleine winkel om een glimp op te vangen van de creaties van deze meester chocolatier. In de etalage staat een kolonie chocolade pinguïns en verderop in de winkel liggen, naast overheerlijke bonbons en truffels, bolhoeden van chocolade.

Chocolade in Brussel: Laurant Gerbaud

Laurant Gerbaud
“Laurent Gerbaud is een begrip in het Brusselse chocolade circuit. Zijn kracht bestaat uit het combineren van chocolade met vruchten, noten en specerijen, waarbij hij tot unieke en uitgebalanceerde combinaties komt. Laurent is zeer selectief op de ingrediënten. De chocolade wordt gemaakt van cacaobonen uit Madagascar en Ecuador en de andere ingrediënten komen ieder uit de beste streken: Yuzu uit Japan, bergamot uit Calryabrië, amandelen uit Sicilië.” De fraaie winkel is te vinden aan de rue des Chartreux.

Chocolade in Brussel: Mary

MaryChocolatier
Met meerdere vestigingen in de Belgische hoofdstad, kom je Mary altijd wel ergens tegen. Een chocoladehuis dat een geschiedenis heeft, die bijna honderd jaar oud is. Het is niet voor niets dat deze chocolatier zich sinds 1942 hofleverancier mag noemen. De pralines van Mary, die met de hand gemaakt en versierd worden, zijn echte juweeltjes.

➡️ Meer weten over chocolade? Bezoek dan zeker Choco-Story in de stad. Een museum vol wetenswaardigheden over chocolade.

Meer Brussel

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. De volgende keer dat ik in Brussel ben zou ik ook dit chocoladehuis willen bezoeken. Mooi dat het al 100 jaar bestaat. Het ziet er ook prachtig uit wat ze maken, het zijn net kunstwerken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *