Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Proost op Brussel in het Museum van de Belgische Brouwers

Museum van de Belgische Brouwers cafe

Tijdens een citytrip Brussel beland je vroeger of later op de Grote Markt. In een van de overwelfde kelders van een schitterend herenhuis op deze Grote Markt bevindt zich het Museum van de Belgische Brouwers. Daal de trappen af en leer meer over en proef van het Belgische bier. Proost!

Museum van de Belgische Brouwers

Okay, hier moet ik even wat bekennen. Talloze keren stond ik op misschien wel het mooiste plein van België en nimmer viel me het Museum van de Belgische Brouwers op. Ook tijdens mijn meest recente bezoek (november 2018) was ik toch nog even zoeken naar de ingang van het kleine museum.

Klein maar fijn

In Museum van de Belgische Brouwers leer je tal van interssante feitjes omtrent de rijke traditie van het Belgisch bier. Het ondergrondse pand herbergt diverse werktuigen, brouw- en gistkuipen en een kookketel. Daarnaast tref je er het materiaal van een brouwerij uit de 18de eeuw.

Museum van de Belgische Brouwers toonzaal

Behalve de oude werktuigen toont het kleine museum ook de moderne technologie. In de getoonde film leer je over het vakmanschap van eeuwen brouwkunst. Hoe er geinvesteerd is in nieuwe wetenschap en betere technieken.

Salut

Nadat je alle voorwerpen hebt bewondert en de film hebt bekeken, neem je plaats in het het gezellige café. Omringd door spullen uit  lang vervlogen tijden (o.a. oude bierpullen, antiek porselein) nip je van je een Belgische pint (1 consumptie is inbegrepen bij de entreeprijs). Proost!

Museum van de Belgische Brouwers Praktisch

Volgende keer dat je in Brussel bent, ruim dan echt even wat tijd in om af te dalen in de kelder van het Museum van de Belgische Brouwers. Het is niet groot, je bent er geen uren bezig, maar het is interessant. Bovendien als je toch al van plan was een pint te gaan pakken, doe dat dan zeker even hier. Je zult er geen spijt van krijgen. Een unieke locatie.

  • Dagelijks geopend (10.00 – 17.00 uur)
  • Entree: € 5,- incl. 1 biertje
  • Ben je in het bezit van een Brussels Card, dan is het entree ‘gratis’
  • LET OP: je kunt alleen met contant geld betalen

Meer Brussel:

Kanal Centre Pompidou, een stukje Parijs in Brussel
9 x eten & drinken in Brussel
Brussel: Slenteren door Schaarbeek

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *