Babymoon België

Onlangs vroeg iemand me waar ik mijn babymoon door heb gebracht. “Mijn wat….?” antwoordde ik.

Babymoon?

Babymoon is een term die overgewaaid is uit Amerika. Het principe kenden we in Nederland eigenlijk ook al wel, alleen noemden we het niet zo. Het is namelijk niets meer – en ook niets minder – dan je vakantie tijdens je zwangerschap. Of te wel de laatste vakantie die je als stel, zonder baby, met elkaar doorbrengt.

Ja, ik wil

Mijn babymoon, was eigenlijk ook een beetje mijn honeymoon. Nee, ik ben niet getrouwd, maar heb met vriendlief wel een geregistreerd partnerschap. Dat papiertje tekenen we op de ochtend dat we voor het laatst samen op reis gaan. Het is zelfs nog meer feest, ik vier ook nog eens mijn verjaardag. Vers in de echt verbonden, stappen mijn geregistreerd partner en ik in de auto. Klaar voor onze babymoon!

Met tweetjes in het Meetjesland

Voor een weekje genieten, hebben we drie locaties in België uitgezocht. Vanuit onze woonplaats Breda rijden we na de eenvoudige ceremonie de grens over. Onze eerste halte is het Godshuis in Sint-Laureins. We slapen in een kamer ter grote van een balzaal. Huren fietsen en verkennen het Meetjesland. Wat een perfect begin van deze we-zijn-bijna-ouders-trip.
☆ Lees hier over ons verblijf in het Meetjesland
Babymoon België Meetjesland

Uitwaaien tijdens de babymoon

Via Sluis en Damme rijden we naar de Haan voor een lunch. Aansluitend bereiken we het tweede hotel van deze trip. Een hotel direct aan de kust, de kust van Oostende. Uitwaaien to the max, want wind staat er genoeg. De wind komt helaas met regen. Niet echt ideaal voor een verblijf aan het strand. We verruilen dan ook de boulevard voor een dag Brugge en gaan op zoek naar het Brugs beertje.
☆ Lees hier meer over de zoektocht naar het beertje

Van Vlaanderen naar Wallonië

De laatste overnachtingsplaats ligt in de Ardennen. Via prachtig Doornik bereiken we ons hotel. Een dag lang toeren we door dit prachtig stuk Wallonië. Bezoeken de Abdij van Orval (niet de brouwerij) en lunchen er fantastisch op het nabij gelegen terras. Via Luik en Tongeren keren we na een week huiswaarts.

Babymoon België

Waarom op Babymoon naar België?

Waarom niet? Toen ik nog maar net wist dat ik zwanger was, reisde ik reeds met mijn reismaatje naar/door Vietnam. In het jaar van mijn zwangerschap vond de Wereld Expo plaats in Shanghai, iets waar ik best bij had willen zijn. Tot ik hoorde van de enorme drukte en ik me de hitte herinnerde tijdens de zomermaanden. Toch maar niet dus. Ook Zwitserland passeerde de revue. Vriendlief met de motor en ik met de trein. Logistieke nadelen zorgden ervoor dat ook dit plan sneuvelde. “Waarom gaan we niet naar België?” Zo gezegd zo gedaan, want België is altijd een goed idee.
☆ Lees hier het reisschema (inclusief goedkope overnachtingsadresjes) van mijn reis door Vietnam

Vertel eens, kende jij de term babymoon? Waar bracht jij je laatste reis met je lief door voordat jullie papa en mama werden?

Babymoon België

Meer België:

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather