Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Avondmarkt Taipei | Het leukste uitje in Taiwan + wat te eten

Avondmarkt Taipei kanen!

Avondmarkt in Taipei, een eeuwenoud begrip

Avondmarkt in Taipei bestaan volgens overleveringen ​​al sinds het jaar 836. In eerste instantie was een avondmarkt niet meer dan een kleine bijeenkomst op de straathoek. In de jaren vijftig van de vorige eeuw begon dit fenomeen pas echt te groeien. De verkopers maakten steeds vaker vereenvoudigde versies van gerechten uit gerenomeerde restaurants en favorieten van thuis. Door de loop van de decennia groeide het fenomeen uit tot een popcultuur en is vandaag de dag niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

dampende pannen nightmarket Taiwan

Avondmarkt Tiapei: Deze plekken wil je bezoeken

In Taipei heeft bijna elk district wel z’n nightmarket, dit zijn de plekken die je zeker niet wil missen. De meest populaire plekken zijn Shilin Night Market en de Raohe night market. OmniTraveler’s favoriet is laatst genoemde. 

aardbei op een stokje Taiwan

Avondmarkt Taipei: Dit moet je zeker proberen!

Keuzestress! Wat moet je nu eten op de avondmarkt in Taipei. Spoiler alert: alles is lekker! . We hebben de populairste snacks voor je op een rijtje gezet.

Taiwanese oesteromelet
De Taiwanese oesteromelet is bijzonder smakelijk voor liefhebbers van zeevruchten. Licht krokant veel verschillende smaken. Echt zo’n gerecht dat je in een keer op wil eten. Heelijk!

Lu Wei
Vaak een favoriet onder lokale Taiwanezen, lu wei-kraampjes tonen een verscheidenheid aan vlees en groenten en een ‘geheime saus’. Zodra je de ingrediënten hebt gekozen, gaat de verkoper aan de slag en een ​​paar minuten later is je gerecht klaar.

Ba wan
Ba Wan kun je het beste omschrijven als een Taiwanese gehaktbal. Meestal gemaakt van maïszetmeel en zoete aardappelzetmeel. Dit unieke gerecht is buiten Tiawan moeilijk te vinden, dus zorg ervoor dat je je tanden in een smakelijk exemplaar zet.

Stinky tofu
Stinky tofu, you love of you hate it. Dit gefermenteerde tofu-gerecht is een van de beste dingen die je in Taiwan zult eten. Het past perfect bij de licht pikante saus die erbij geserveerd wordt. Bestel je dit voor de eerste keer? Knijp dan je neus dicht alvorens een ​​hap te nemen.

Ji Pai
Hou je van gebakken kip? Ji Pai is Taiwans antwoord daarop. Zie je lange rij op de nightmarket? Schuif aan, dan weet je zeker dat je goed zit.

Avondmarkt Taipei ommelet Avondmarkt Taipei donut achtig Avondmarkt Taipei Pig Blood Cake Taiwan

Avondmarkt Taipei: Dit zijn de minder bekende plekken

Ben je op zoek naar een avondmarkt in Taipei die je wat minder snel in de reisgidsen tegenkomt? Ga dan op ontdekking bij een van deze lokaties:

  • Nanjichang Night Market
  • Yansan Night Market
  • Linjiang Street Night Market
  • Gongguan Night Market
  • Jingmei Night Market

➡️Zelf op ontdekking gaan toch wat spannend? Ga dan mee met een tour van Taipei Eats

Meer Taiwan:


Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *