Zoek
Sluit dit zoekvak.

Garden Hotel Taipei – een review

Tijdens een trip naar Taiwan sliep ik in het Garden Hotel Taipei. Waarom? Een mens moet tenslotte ergens slapen.

Waar ben ik? In het Garden Hotel Taipei

Rond de klok van half acht (’s avonds – lokale tijd) arriveer ik na een lange vlucht op mijn bestemming. Een snel en goed verzorgd (en georganiseerd) transfer brengt me snel naar het Garden Hotel Taipei. Omdat het al donker is en bovendien in het transferbusje even weg dommelde, heb ik geen flauw benul waar het hotel zich in de stad precies bevind. Eerst maar eens naar de kamer, daarna zie ik wel weer verder….

Garden Hotel Taipei

Tuin van de stad

Goed, Garden Hotel Taipei. Het inchecken verloopt snel. Misschien iets te snel, want mijn pasje voor het entree tot mijn kamer weigert dienst. Terug naar beneden. Receptionist blijkt illusionist. Tovert een nieuw kaartje tevoorschijn, zonder dat ik het zie (jetlag he). Terug naar boven. Problem solved. Bliep. Groen lichtje. Jaaaa, binnen! Een fijn groot bed, een bord met fruit met een kaartje in zilveren zwierige krulletters Welcome.

Garden Hotel Taipei

De badkamer

Dan de badkamer. Netjes. De badkuip. Uhm, is dit een badkuip. Het lijkt meer een poedelbadje voor kinderen. Die sla ik maar over. De stortregendouche is duidelijk niet geschikt voor de waterdruk van het Garden Hotel Taipei. De andere douchekop voldoet prima. Er hangen pompflacons met badschuim en shampoo. De geur zou ik zelf niet uitgekozen hebben.

Garden Hotel Taipei
Garden Hotel Taipei

Hilarisch toilet in het Garden Hotel Taipei

Het toilet is hilarisch. Het is maar goed dat er op een knalgroen papier een gebruiksaanwijzing naast hangt. Nieuwsgierig duw ik op de verschillende knopjes. Geluidjes, knipperende lampjes, wijzigende temperaturen en een stralen water zijn mijn beloning. Gelukkig is het ook mogelijk ‘gewoon’ op het toilet te gaan zitten en daarna enkel door te trekken. De geavanceerde functies laat ik de rest van mijn verblijf achterwege.

Garden Hotel Taipei

Bamboo charcoal buns, iemand?

Om nog eens op die jetlag terug te komen. Na een prima potje slapen – zalig bed – ben ik al rond de klok van vijven wakker. Grrrr. Ik open de gordijnen. Hoe leuk, ik heb uitzicht op de Taipei 101 Tower. Ik kruip terug in mijn bed en kijk naar een paar van de Westerse kanalen op televisie. Twee uur later vind ik dan toch wel tijd voor het ontbijt. Heel veel Chinese gerechten! De bamboo charcoal buns laat ik graag liggen voor de Chinese tourgroep die zojuist gezamenlijk de ontbijtzaal bestormt. Ik hou het op een bakje muesli met yoghurt en lees het laatste nieuws in de China Post.

Taiwan

Hip Ximendeng

Bij daglicht zie ik dat de locatie van het Garden Hotel Taipei oké is. De hippe wijk Ximendeng is vlakbij en ook de Boeddhistische Lungshan Tempel is op loopafstand van mijn accommodatie. Voordat mijn officiële programma begint, loop ik over de nabijgelegen vogeltjesmarkt/straat.

Conclusie

Het Garden Hotel Taipei valt in de categorie niks mis mee, maar daar heb je wat mij betreft dan ook wel alles mee gezegd. Sommige zaken kun mijn net wat beter (ontbijt, personeel net wat behulpzamer en niet te vergeten personeel wat (beter) Engels spreekt zou ook heel fijn zijn). Of ik een volgende keer weer in dit hotel ga overnachten? Dat denk ik dan weer niet. De keuze in Taipei is enorm, ik probeer graag bij een vernieuwd bezoek een andere accommodatie uit.

Garden Hotel Taipei praktisch

  • Het Garden Hotel Taipei heeft een goede ligging in de stad, de dichtstbijzijnde metrohalte is Xiaonanmen
  • Voor meer informatie, prijzen en aanvullende faciliteiten (zoals een zwembad – helaas, geen tijd voor gehad om een plons in te nemen) lees je na op de website van het hotel.

Meer Taiwan

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *