Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen in Pairi Daiza? Spoiler alert: Heel veel!

Alles is mooi, dus wat te doen in Pairi Daiza?

Wat te doen in Pairi Daiza, de grootste dierentuin van Europa? Goede vraag! Deze prachtige dierentuin is zo groot en overweldigend dat slimme keuzes maken key is.

Entree Pairi Daiza dierentuin Belgie

Ten eerste: Geniet van de dieren

De dieren, dat is vast en zeker de hoofdreden van je bezoek. En dieren, die zijn er volop! En het mooie is, de verblijven zijn zo open als mogelijk. Je ziet dus nauwelijks tralies. Bovendien zijn de verblijven zo natuurgetrouw mogelijk nagemaakt. Niet voor niets won Pairi Daiza meermaals de titel van Beste Dierentuin van Europa.

Pairi Daiza Penseelvarken Leeuwin wasbeer

Maak een wereldreis

Vijf continenten bezoeken zonder daarvoor in het vliegtuig te stappen? Ja hoor, geen probleem. Van Canada naar China en van de Russische toendra naar Antarctica. Niet alleen zie je dieren van over de hele aardbol, de gebouwen zijn fantastisch mooi in de bijbehorende stijl opgetrokken. Je waant echt in (bijvoorbeeld) een Indonesische tempel of een afgelegen dorp in de Afrikaanse woestijn.

Chinese tempel

Wat te doen in Pairi Daiza? Sla sowieso de panda’s niet over!

Stel. Stel! Je mag maar naar een soort dier kijken tijdens je bezoek. Ga dan – absoluut – naar het immens grote verblijf van de panda’s. Deze zwart-witte lobbessen zijn soms moeilijk te spotten omdat ze liever ergens liggen te luieren dan het dat ze het publiek entertainen, maar wat is het bijzonder een glimp van deze beesten op te vangen.

Nergens buiten China zijn er zoveel panda’s in een dierentuin te zien als hier in Pairi Daiza. Hoewel er plannen zijn dat de twee jongste panda’s (van de vijf in totaal) in 2024 naar China verhuizen om er deel te nemen aan een fokprogramma.

Panda Pairi Daiza

Stap aan boord van de authentieke stoomtrein

Om snel een groot deel van het park te zien neem je best de stoomtrein. Wist je dat het park deze stoomtrein redde van de ondergang? De locomotief was al 122 jaar oud, maar defect. Een spoorwegliefhebber schoot te hulp en werkte mee aan het herstel, zodat jij weer heerlijk rond kunt tuffen.

Belgie stoomtrein Pairi Daiza

Wat te doen in Pairi Daiza? Ga niet weg, blijf slapen

De beste keuze voor een bezoek aan Pairi Daiza? Langer dan een dag gaan. Absoluut!

Wat dacht je van wakker worden met zicht op de ijsberen? Je tandenpoetsen terwijl je oog in oog staat met de Siberische tijgers of voor het slapen gaan nog even de koddige pinguïns aanschouwen?

Kan gewoon! Nou ja, gewoon. De accommodaties op het park zijn verre van gewoon. Variërend van Canadese Lodges of knusse Hobbit-huisjes (The Full Moon Lodge). Verblijven met namen als ‘The Tiger House’ of ‘The Walrus House’, daar wil je toch gewoon heen?

Accommodatie Pairi Daiza Accommodatie Pairi Daiza

Wat te doen in Pairi Daiza? Kom tijdens een van de vele evenementen

Wie denkt dat je in deze grootste dierentuin van Europa van Europa enkel naar de dieren kan komen kijken, heeft het mis. Het terrein is minstens zo interessant tijdens bijvoorbeeld Halloween, Of blijf lekker lang, want tijdens diverse zomeravonden sluiten de poorten pas om 23.00 uur.

➡️ Check de website voor actuele (lange) openingstijden en geplande evenementen

Sla de inwendige mens niet over

Ja, er zijn genoeg picknick-banken om je meegebrachte bammetjes op te eten, maar bezoek zeker ook een van de vele (gethematiseerde) restaurants op het terrein. Onze favoriet: De Penguin bar, gelegen in de IJsgrot waar de pinguïns leven.

pinguin restaurant

Sla (heel veel) souveniers in

Als de tijd van weggaan dan toch aangebroken is, duik dan zeker de enorme souvenirwinkel in. Van vrijwel alle beesten die in het park te zien zijn, is een pluche variant beschikbaar. Verder tref je er ook petten, T-shirts, spellen, mokken, speelgoed al dan niet met logo van het park. Kortom, met lege handen huiswaarts keren, is echt geen optie.

speelgoed aap

Vergeet de omgeving van Pairi Daiza niet!

Wie blijft slapen heeft tijd om ook de omgeving van deze unieke dierentuin te ontdekken. OmniTraveler tipt graag een daguitstap naar de stad Mons. Een fijne stad, met een compact centrum, maar evenveel bezienswaardigheden in de buurt.

➡️ Lees hier alle tips voor Mons en omgeving

België Wallonië Wat te doen in Mons Lucie et les Papillons standbeeld meisje met schaar

Meer België

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *