Foodtour Dubai: De liefde voor de stad gaat door de maag
Op Foodtour in Dubai leer je deze wereldstad pas echt goed kennen. Dwalen door straten waar de gemiddelde bezoekers niet komt en smullen van gerechten die je in het de meeste hotels en malls van de stad niet terugvindt. We laten ons door Frying Pan Adventures op sleeptouw nemen voor een avond smullen.
Middle Eastern Food Pilgrimage
Frida, een van de twee zussen die dit initiatief in 2013 startten, laat ons kennismaken met de eetcultuur van Dubai tijdens de zogeheten ‘Middle Eastern Food Pelgrimage’. Een tour langs restaurants met gerechten – en eigenaren – uit Palestina, Jordanië,
Libanon, Syrië en Irak.
Foodtour Dubai: eerste stop Falafel
Wie houdt er nou niet van falafel, deze gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten zijn toch onweerstaanbaar? Tijdens een kijkje in de keuken van deze ‘Oosterse snackbar’ zien we hoe verse humus wordt gemaakt en worden onze neuzen al geprikkeld door de heerlijke geuren die door de keuken rondgaan. Gelukkig mogen we ook proeven, eerst en baby-falafel, daarna schuiven we aan voor een waar feestmaal. Een tafel vol falafel, pitabroodjes, sauzen, groenten in het zuur en frietjes. En dit is nog maar het begin van onze Foodtour Dubai.
Tijd voor zoet
Bij de volgende stap, duiken we opnieuw de keuken in en zien hoe twee koks kunafa (ookwel geschreven als Knafeh / Kunefe / Kunafeh) aan het maken zijn. Een dessert bestaande uit gebakken, boterig sliertjesdeeg gevuld met kaas en overgoten met zoete siroop. Je mond wordt door het zoet van de siroop en de hartige smaak van de kaas een beetje voor de gek gehouden. Lekker, maar ook machtig. Hopelijk redden we het tot het einde van deze foodtour Dubai…..
Foodtour Dubai: Heel veel baklava
Oef, dit is een serieus eettempo! Amper de plakkerige kunafa uit onze kiezen verwijdert, opnieuw een aanslag op ons gebied: tijd voor mierzoete baklava vergezeld van een kopje Gahwa, Arabische koffie. Riem een gaatje losser. En door.
Tussendoortje: Shawarma
Shawarma, of zoals wij het schrijven shoarma, is volgens Farida maar een tussendoortje. Een beetje paniekerig kijken we elkaar aan. Zeker als er in een adem aan toevoegt dat het hoofdgerecht nog moet komen. ‘Gelukkig’ is het een kleine portie, inderdaad het formaat tussendoortje. Waar wij deze snack in een pitabroodje serveren, krijgen we hier het vlees in een wrap aangeboden. Ook lekker!
Afsluiter Foodtour Dubai: Masgouf
Masgouf, een gekruide, gegrilde karper op open vuur klaargemaakt, wordt vaak beschouwd als het nationale gerecht van Irak. Ook deze vis komt niet alleen op z’n bordje. Samen met groeten, aardappelen en rijst vormt deze vis het sluitstuk van de avond. Rollend terug naar het hotel.
📍 Check voor meer tours Frying Pan Adventures, Auto Centre – Office A219 – Port Saeed – Dubai – Verenigde Arabische Emiraten