Fietsen in Azië

Hoe verken je een nieuwe omgeving het beste als je op reis bent? Op de fiets! Ik vind het erg leuk om te fietsen in Azie. Hier in het kort een top 3 van mijn favoriete fietsplekken op reis:

Fietsen in Azië: Fietsen in Bangkok | Thailand

Fietsen in Azië Thailand
Met mijn reismaatje stapte ik in Bangkok op de fiets. Een fijne tocht, buiten het centrum, langs klongs, markten en tempels.

Fietsen in Azië: Seoul & Gyeongju | Zuid-Korea

Fietsen in Azië Zuid Korea
In Zuid-Korea heb ik aardig wat tijd doorgebracht voor een oud-werkgever. Ik begeleidde er Nederlandse groepen op 21-daagse rondreizen door het land. In Seoul leidde ik hen over de brede fietslanen langs de Han Rivier. In Gyeongju, de oude hoofdstad van het Shilla tijdperk, gebruikten we de stalen ros om de verschillende bezienswaardigheden in de stad te bezoeken.

Fietsen in Azië: Mandalay & Bagan | Myanmar

Fietsen Azie Myanmar
Vanuit Mandalay huurde ik met mijn reismaatje (zie Bangkok) een fiets om op deze manier naar Amarapura te gaan, bekend vanwege de ruim 1,2 kilometer lange teak houten U Bein brug. Maar de mooiste rit was toch wel die, over de stoffige zandpaden, langs de indrukwekkende tempels van Bagan.

Huur jij ook wel eens een fiets als je op reis bent? Wat is jouw mooiste fietstocht?

Meer Azië:

Reisschema half jaar backpacken in Azië | Vietnam

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather