fietsen in Azië Gyeongju Zuid-Korea

Fietsen in Azië

Fietsen in Azië, OmniTraveler houdt ervan. Want hoe verken je een nieuwe omgeving het beste als je op reis bent? Op de fiets! Vooral in Azië is het om op de fiets te stappene. Hier in het kort een top 3 van onze favoriete bestemmingen om op de pedalen te stappen:

Fietsen in Azië: Fietsen in Bangkok | Thailand

Fietsen in Azië Thailand
Bangkok is wellicht niet de eerste bestemmig in Azië waar je aan denkt om te gaan fietsen en toch is het van harte aan te raden. We stapten net buiten het drukke centrum op de pedalen en genoten van een een fijne tocht, langs klongs, markten en tempels.

Fietsen in Azië: Seoul & Gyeongju | Zuid-Korea

Fietsen in Azië Zuid Korea
Zuid-Korea is niet per definitie een fietsparadijs maar dat ik geen reden om geen stalen ros te huren. In Seoul trap je over de brede fietslanen langs de Han Rivier. In Gyeongju, de oude hoofdstad van het Shilla tijdperk, fiets je heerlijk op het gemakje langs de verschillende bezienswaardigheden, waarvan een groot aantal zelfs UNESCO Werelderfgoed zijn.

Fietsen in Azië: Mandalay & Bagan | Myanmar

Fietsen Azie Myanmar
Tijdens een rondreis in Myanmar is het een absolute aanrader om in Mandalay een fiets te huren. Op deze slinger je door het dagelijkse leven van de stad richting Amarapur. Deze plaats kent wereldwijd faam vanwege de ruim 1,2 kilometer lange teak houten U Bein brug. Ga zeker ook fietsen in Bagan. Daar maak je wellcht de mooiste rit in heel Azieë. Over de stoffige zandpaden, langs de indrukwekkende tempels. Adembenemend mooi. .

Huur jij ook wel eens een fiets als je op reis bent? Wat is jouw mooiste fietstocht?

Meer Azië:

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather