Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Fietsen in Azië | 3 x Op de pedalen incl. fietsmandje

fietsen in Azië Gyeongju Zuid-Korea

Fietsen in Azië

Fietsen in Azië, OmniTraveler houdt ervan. Want hoe verken je een nieuwe omgeving het beste als je op reis bent? Op de fiets! Vooral in Azië is het om op de fiets te stappene. Hier in het kort een top 3 van onze favoriete bestemmingen om op de pedalen te stappen:

Fietsen in Azië: Fietsen in Bangkok | Thailand

Fietsen in Azië Thailand
Bangkok is wellicht niet de eerste bestemmig in Azië waar je aan denkt om te gaan fietsen en toch is het van harte aan te raden. We stapten net buiten het drukke centrum op de pedalen en genoten van een een fijne tocht, langs klongs, markten en tempels.

Fietsen in Azië: Seoul & Gyeongju | Zuid-Korea

Fietsen in Azië Zuid Korea
Zuid-Korea is niet per definitie een fietsparadijs maar dat ik geen reden om geen stalen ros te huren. In Seoul trap je over de brede fietslanen langs de Han Rivier. In Gyeongju, de oude hoofdstad van het Shilla tijdperk, fiets je heerlijk op het gemakje langs de verschillende bezienswaardigheden, waarvan een groot aantal zelfs UNESCO Werelderfgoed zijn.

Fietsen in Azië: Mandalay & Bagan | Myanmar

Fietsen Azie Myanmar
Tijdens een rondreis in Myanmar is het een absolute aanrader om in Mandalay een fiets te huren. Op deze slinger je door het dagelijkse leven van de stad richting Amarapur. Deze plaats kent wereldwijd faam vanwege de ruim 1,2 kilometer lange teak houten U Bein brug. Ga zeker ook fietsen in Bagan. Daar maak je wellcht de mooiste rit in heel Azieë. Over de stoffige zandpaden, langs de indrukwekkende tempels. Adembenemend mooi. .

Huur jij ook wel eens een fiets als je op reis bent? Wat is jouw mooiste fietstocht?

Meer Azië:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

7 reacties

  1. Onze twee mooiste fietstochten in Azie waren die rondom de Angkor Wat in Siem Reap. De tweede fietstocht die wij mooi vonden was die in en rondom Hoi An. Wij hebben ook gefietst in Bangkok, ( drie maal) Chiang Mai en Pattaya

    1. Beste Cor, in Angkor reed ik rond, achterop bij een van de vele motortaxi’s. Hoi An verkende te voet. Ben je met Cor van Kessel meegeweest in BKK?

  2. Leuk artikel! Fietsen in Bangkok vond ik ook geweldig, je krijgt zo’n andere kant van de stad te zien. Fietsen in Vietnam vond ik ook leuk. Levensgevaarlijk, maar leuk 😉

  3. Fietsen doen wij ook regelmatig tijdens het reizen. Sneller dan lopen, maar beter dan een auto. Je ziet meer en vaak vinden de lokale mensen het fantastisch; toeristen op een fiets.

    1. Hi Michelle, ik huurde eens in Mandalay een fiets om naar de U-Bein brug te rijden. Mijn reisgenoot is bijna 2 meter, de fietsjes kinderformaat, de locals lachten zich een bult

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *