Zoek
Sluit dit zoekvak.

11 Dingen die je alleen met carnaval doet

11 Dingen die je alleen met carnaval doet

Zodra carnaval dichterbij komt, verandert alles. Dit zijn 11 dingen die je alleen met carnaval doet.

OmniTraveler komt uit Brabant (Breda) en net als voor velen in deze provincie is carnaval de mooiste tijd van het jaar. En op die dagen, gaan dingen een beetje anders dan anders.

 1. 11 dingen die je alleen met carnaval doet: Met plastic munten betalen

Wat er ineens mis is met een pinpas, betalen met je smartphone of good old contant geld, dat weet niemand. Plastic munten vullen jouw zakken tijdens carnaval. Om ze vervolgens het jaar erop – wanneer er weer nieuwe munten uitgegeven worden – er achter te komen, dat in die ene jaszak nog voor € 20,- aan bier gekocht had kunnen worden……

 1. Junkfood galore

’s Morgens een stevig ontbijt en de rest van de dag een hamburger, een frikadel en een bak friet. Als het echt laat wordt nog een kapsalon en dat morgen weer. En overmorgen ook.

➡️ Bestel hier je carnavalsversiering

 1. 11 dingen die je alleen met carnaval doet: Proost

Waar velen van ons normaliter alleen in het weekend of enkel na het avondeten een alcoholische versnapering tot zich nemen, is het met carnaval heel normaal om dat om 10.30 uur in de ochtend al te doen. Proost!

Lamme Frans

 1. Alle dagen Nederlandstalige muziek

Verafschuw je het repertoire Jan Smit en gruwel je van Frans Duits? En komen Hollandse hits jouw huis niet in? Dat vergeet je spontaan tijdens carnaval. Wie gaat er mee van links naar rechts, nondeju?

➡️ Bestel hier je carnavalskleding voor kinderen

 1. In je onderbroek de straat op

Deze is vooral van toepassing op de dames. De – zoals een Limburgse oud-collega dat ooit noemde – Sletkapje-pakjes (ip.v. Roodkapje) zijn doorgaans weinig verhullend. Ook de rokjes van de carnavalsagentes komen amper boven het ondergoed uit. En niemand die er zich druk om maakt.

 1. Vriend!

In alle gezelligheid die carnaval met zich meebrengt, ontstaat al snel een saamhorigheidsgevoel. Tijdens deze dagen maak je vrienden voor het leven, je valt elkaar ongegeneerd in de armen om na het verlaten van de kroeg elkaar nooit meer te zien.

 1. 11 dingen die je alleen met carnaval doet: Gênant

Wanneer je na al die dagen dweilen door je stad of dorp de foto’s op je telefoon bekijkt – of erger nog op social media – besluit je nooit of te nimmer meer zulke gênante poses aan te nemen. Althans totdat het weer de elfde van de elfde wordt.

11 DINGEN DIE JE ALLEEN MET CARNAVAL DOET grote wagen

 1. Plastic hier en plastic daar

Niet alleen betaal je met plastic munten en verorber je al die junkfood uit plastic bakjes ook het vorstelijk nat word je steevast in een plastic beker voorgeschoteld. Iets waar je in het dagelijks leven van gruwelt.

➡️ Bestel hier je carnavalsmuziek

 1. Hoe laat is het?

’s Morgens boerenontbijt, ’s middags metworst rennen, ’s avonds met je vrienden de kroeg in. Omdat je hele dagen op sjouw bent, heb geen flauw benul meer van tijd. Ach, zolang het licht nog niet aan gaat (in de kroeg) of uit (in je hoofd) is er nog volop tijd om te hossen.

Optocht Kielegat Breda Brabant

 1. Avondklok

Waar je op een reguliere stapavond er niet aan moet denken om voor 21.00 richting het centrum te fietsen, sta je met carnaval gerust om 18.30 uur al aan de toog van je favoriete café. Moet kunnen.

➡️ Bestel hier al je schmink en accessoires

 1. Janken

En dan is carnaval net zo snel weer voorbij als het gekomen is. Een heel jaar heb je er naar uit gekeken en nu is het weer gedaan. De afscheidsceremonie volgt, je jankt de ogen uit je kop, maar gelukkig is het volgend jaar gewoon weer carnaval.

‼️ Belangrijk! Schaf zeker een paar goede oordoppen aan

11 dingen die je alleen met carnaval doet: Bonus

Oh, en niet te vergeten, elke dag dezelfde kleren aan. Hoe hard ze ook stinken naar verschraald bier en opgedroogd zweet. Zeg maar eerlijk, ook jij doet het.

Brabant is carnaval, maak er een fijnfisje van, in de stad of thuis. Stem je televisie af op Omroep Brabant of je lokale tv-zender en hos door je huiskamer.

Veul leut toegewenst. Alaaf!

Meer Brabant

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *