Search
Close this search box.

Zuid-Afrika voor beginners. Dit moet je weten voor je vertrekt

Zuid-Afrika voor beginners giraffe

Zuid-Afrika is een van de meest verrassende bestemmingen in Afrika. Het land, in het uiterste zuiden van Afrika, is een stuk veelzijdiger dan mensen denken. Het is de thuisbasis van prachtige landschappen, wereldberoemde steden, indrukwekkende wildlife en ongerepte stranden.

Zuid-Afrika voor beginners

Ga jij voor het eerst naar Zuid-Afrika? Check dit Zuid-Afrika voor beginners lijstje, dat maakt je reis een stuk makkelijker.

Niet overslaan!

Er zijn ontzettend veel plekken om te bezoeken en het wordt een onmogelijke opgave om álle bezienswaardigheden van Zuid-Afrika te bezoeken. Daarom de mooiste plekken voor je op een rij.

Krugerpark

Naar Zuid-Afrika gaan zónder het Krugerpark te bezoeken? Dat is natuurlijk geen optie.Dit is niet alleen het bekendste, maar ook het grootste National Park van het land.Vergis je niet, dit park heeft dezelfde oppervlakte als de helft van ons kikkerlandje. Het is een gigantisch park waar duizenden wilde dieren leven.

De meest dieren vind je in het zuiden omdat het noorden vrij droog is. De kans om de Big 5 te spotten is hier redelijk groot. Desnoods met een georganiseerde safari.

Zuid-Afrika voor beginners Big five giraffe

Drakensbergen

Dit is misschien wel een van de mooiste regio’s ter wereld. Drakensbergen is een bergketen in het midden van het land.

Het is alsof je een sprookje in rijdt. Omgeven door groene bergtoppen, stromende beekjes, uitgestrekte landschappen en gigantische watervallen. Je vindt hier zelfs de op twee na grootste waterval ter wereld. De Tugela Falls.Trek je wandelschoenen aan en ontdek deze magische wereld.

Drakensbergen

Sani Pass

Een van de bekendste bergpassen van het land. De Sani Pass brengt je van het zuiden van Drakensbergen in Lesotho.

Je moet de weg afleggen met een 4×4 dus een tour boeken is de makkelijkste optie. Daarnaast ben je dan vrij om met je hoofd uit het raam rond te kijken, terwijl de 4×4 als een getrainde berggeit omhoog rijdt. Hoe hoger je komt, hoe indrukwekkende het uitzicht wordt.

Sani Pass

Coffee Bay

Coffee Bay is een heerlijke dorpje aan de zuidkust. Je moet er even voor rijden, maar het is het waard. Het ligt afgesloten van de rest van het land en het tempo ligt hier, zoals elke kustplaats, net even wat lager dan in de rest van het land. Je kunt hier ook één van de mooiste wandelingen van het land maken. Die naar Hole in the Wall (of terug).

Zuid-Afrika voor beginners

Route 62

Iedereen kent de Garden Route of de Panoramaroute. Die zijn zeker de moeite waard, maar als je een keer wat anders wil is Route 62 een aanrader. Het landschap is hier totaal anders dan in de rest van het land. Droog en dor, alsof je door een woestijn rijdt. De route dankt de naam ook aan die andere bekende route, Route 66 in the USA.

Zuid-Afrika voor beginners

Kaapstad

Tsja.. hier ontkom je natuurlijk niet aan. Kaapstad wordt gezien als een van de hipste steden ter wereld.

Hoewel je naar onze mening niet naar Zuid-Afrika gaat voor de steden, is Kaapstad wel een uitzondering. Er is ontzettend veel te doen, denk aan de Tafelberg en Kirstenbosch, en je kunt er heerlijk eten en strand-hoppen!

Kaapstad

Zuid-Afrika voor beginners: Beste reistijd

Zuid-Afrika is een land dat het hele jaar door te bezoeken is, maar het beste weer heb je over het algemeen tussen november en maart. Hou er rekening mee dat de zomer en winter hier omgedraaid zijn. In onze wintermaanden is het hier dus het warmst.

De beste reistijd voor Zuid-Afrika is echter niet alleen afhankelijk van de temperatuur. Het ligt er namelijk aan wat je wil doen. Wilde dieren spotten is beter in de wintermaanden (mei tot en met september) aangezien er minder begroeiing en water is. Kom je om van de zon te genieten? Dan kun je beter tussen november en maart komen.

Zuid-Afrika voor beginners: Budget

Wat je uit geeft tijdens je reis is een beetje afhankelijk van wat je gaat doen. Als je veel safari’s boekt zal je reis een stuk duurder worden. Hetzelfde geldt voor reizen met de bus (BazBus) of met je eigen huurauto.

Zuid-Afrika is geen goedkoop land, maar een stuk voordeliger dan mensen denken. Je kunt hier, met huurauto en standaard accommodatie, voor zo’n €50 tot €60 per persoon, per dag rondreizen. Als je meer activiteiten onderneemt en in resorts overnacht gaat dat bedrag al snel richting de €100 per dag. Laat je echter niet afschrikken door horrorverhalen over extreme kosten. Wij garanderen dat Zuid-Afrika elke cent meer dan ward is!

Meer Zuid-Afrika voor beginners:

Reizen door Zuid-Afrika zonder je zetel te verlaten
Smile, you’re in South Africa

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

4 reacties

  1. Wat een mooie tips een aantal aanbevelingen heb ik al gedaan maar ik zie nog wat tips staan die ik zeker eens ga bekijken

    1. Beste Saskia, wat leuk te horen dat je al eens in Zuid-Afrika was. Welke tips ga je tijdens je volgende reis in je reisschema opnemen?

  2. Wat een fijne tips. Ik wil heel graag weer als ik Zuid Afrika ontdek een safari doen. Oké dat doet iedereen maar tijdens mijn allereerste safari ervaring in Zambia was ik om. Hoe mooi is het om dieren niet in kooien te zien maar in hun natuurlijk vrije omgeving.

  3. Ik vind Zuid-Afrika écht geweldig en ben er al twee keer geweest. Ooit wil ik er nog een derde keer naar toe. De Drakensbergen vond ik ook prachtig en ik deel je mening dat het één van de mooiste regio’s ter wereld is. Kaapstad is een van mijn favoriete steden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *