Search
Close this search box.

Nieuws | Reizen door Zuid-Afrika zonder je zetel te verlaten

Zuid-Afrika beleven vanachter je pc

Het verkeersbureau van Zuid-Afrika, South African Tourism, heeft een heel mooi project afgerond met Google Street View. Online is nu de diversiteit van het land zien middels deze online applicatie.

12 maanden, 200 vrijwilligers, 170 routes

Niet minder dan twaalf maanden duurde dit omvangrijke project. Tweehonderd vrijwilligers leverde een bijdrage om deze top bestemming zo mooi en volledig mogelijk in 360-graden op beeld vast te leggen. Het resultaat mag er wezen! Maar liefst 170 routes zijn online beschikbaar. Vanaf nu reis je door Zuid-Afrika zonder je zetel te verlaten. Treed in de voetsporen van Nelson Mandela. Sta oog in oog met de big five in het Krugerpark. Geniet van het uitzicht van de Tafelberg.
Zuid-Afrika Google Street View

22 kilo

Dit fantastische project is onderdeel van Google’s Street View Camera Loan Program. Via dit programma moedigt Google mensen aan de 360-graden cameratechnologie te lenen en op pad te gaan om onze aardbol in kaart te brengen. Bepakt met aangepaste rugzakken verkenden de vrijwilligers de diverse landschappen van het land. Een zware klus. De rugzak met daarin 15 camera’s die in alle richtingen wijzen, zodat het land op beeld staat, weegt maar liefst 22 kilo. Twee EN twintig KILO mensen! Elke 2 seconden schiet de 360-graden camera een foto. Verbazingwekkend.


Uniek UNESCO Erfgoed, zo binnen handbereik

Was er dan nog niets van dit prachtige land in kaart gebracht op Google Street View? Natuurlijk wel, deze nieuwe routes vormen een uitbreiding op beelden. In totaal heb je nu toegang tot alle 19 nationale parken, waarvan er 17 niet eerder online stonden. Daarnaast bekijk je diverse culturele, historische en natuurlijke plekken. Bovendien kun je nu digitaal zeven UNESCO Werelderfgoed gebieden ‘bereizen’. Wat kies jij? Trek je naar Mapungubwe Hill, waar de oorsprong van de Afrikaanse beschaving ligt? Kies je voor het Richtersveld met de droge maanlandschappen. Of breng je een digitaal bezoek aan de Drakensberg Mountains en het iSimangaliso Wetland Park, het oudste UNESCO gebied van Zuid-Afrika?

Kom ook naar Zuid-Afrika

Drive South Africa lanceert een microsite waarop jij, toekomstige reiziger, een sneakpeak kan nemen. Je gaat op een virtuele reis door Zuid-Afrika. Deze microsite neemt je mee naar 4 toeristenbestemmingen van Zuid-Afrika. Pak je divice (en headset) en ontdek de hidden gems van deze gevarieerde bestemming.
➡️ Klik hier voor de experience

Meer Zuid-Afrika:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *