Zoek
Sluit dit zoekvak.

Smile, you’re in South Africa over veilig reizen door Zuid-Afrika

Smile, you’re in South Africa 1

Veilig reizen door Zuid-Afrika doe je zo

Smile, you’re in South Africa! Gastvrij Zuid-Afrika is een smeltkroes aan culturen en religies. Aangezien het land enkel al 11 officiële talen telt waarvan de bijhorende sprekers een diversiteit aan achtergronden hebben, draagt het land ook wel de naam ‘Rainbow Nation’.

Jammer genoeg staat het land niet enkel bekend om haar gastvrijheid en de hartelijke bevolking die je met open armen ontvangt. Het land kampt met een reputatie op gebied van criminaliteit. Het gros van de bevolking is eerlijk, echter door de hoge werkeloosheid in met name Kaapstad en Johannesburg, maak je kans een van de beroepsdieven tegen het lijf te lopen. Met name in de zogeheten townships, heeft niet iedereen altijd eerlijke bedoelingen. Oplettendheid is raadzaam, onveilig hoef je je niet te voelen.

Smile, you’re in South Africa 1

Let op je tas

Het heeft niets met Zuid-Afrika te maken, want verhalen over tasjesdieven hoor je eveneens van reizigers die een trip naar New York, Barcelona of Rio de Janeiro maakten. Ga ook zeker niet onvoorbereid op pad. Zoek uit waar je heen wilt en hoe je daar komt. Dolende toeristen zijn immers gewilde aas.

Pak een taxi

Vertrouw jij in Amsterdam een persoon op straat die je behulpzaam uitleg wil geven over de werking van de pinautomaat? Stap je in Azië zo maar bij iemand in de auto? Of haal je het in Moskou in je hoofd om ’s avonds in een onbekende wijk rond te wandelen? Doe dat dan ook niet in Zuid-Afrika. Pak een metertaxi, de chauffeurs brengen je zonder zorgen waar je wezen moet. Bovendien zijn de kosten van een rit te verwaarlozen, in Amsterdam start de chauffeur daar net de motor voor.

Bescheidenheid siert de mens

Laat je nieuwste Iphone gerust thuis, ook je tablet hoeft je niet mee de straat op te nemen. Juwelen, dure tassen? Je bent op vakantie, niet op de catwalk. Show niet met Westerse luxe, zo raak je het ook niet kwijt.

Bezoek met een gids de townships van South Africa

Smile, you’re in South Africa 1

Nieuwsgierig hoe het merendeel van de bevolking in Kaapstad leeft? Op zoek naar een heel bijzonder inkijkje in het leven van de Zuid-Afrikaan in deze stad? Een bezoek aan een township vertelt je meer. Ga niet op eigen houtje, maar neem een goede gids in de arm en ontdek een plek vol hoop en liefde.

Smile, you’re in South Africa

Zuid-Afrikaners zijn bijzonder hartelijk en vriendelijk. Waar je ook gaat of staat, een glimlach is nooit ver weg. Probeer het zelf ook eens en je zult zien dat de meeste mensen het beste met u voor hebben.

Met een portie gezond verstand en wat logisch nadenken, heb je tijdens je reis niets te vrezen en zal ook jij terugkomen met enkel mooie herinneringen aan het land en de bijzondere ontmoetingen die je er met locals had.

Meer South Africa:

Pics: Pixabay

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *