Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zorgeloos op wintersport met de juiste skikleding

Protest Zorgeloos op wintersport met de juiste skikleding

Herken je dat gevoel? Zo rond eind september, begin oktober, dat je aan de wintersport begint te denken? Zorg in ieder geval voor goede skikleding, dat is halve werk. Waar moet je precies op letten om zorgeloos de piste af te suizen?

Juiste skikleding

Veel wintersporters onderschatten nog al eens het belang van goede skikleding. Echter kan je outfit je vakantie maken of breken. De juiste outfit reguleert perfect je lichaamstemperatuur, zodat je het niet te koud, maar zeker ook niet te warm hebt. Daarnaast is goede kledij ook van belang ten aanzien van bescherming. Kom je ten val, dan kom er hopelijk enkel met wat kleerscheuren van af. Oh, en laagjes zijn key.

Protest FW2122

Van onder goed

Laten we bij het begin beginnen. Er vanuit gaande dat de temperaturen flink onder nul zijn tijdens je wintersportdagen is het dragen van thermo ondergoed geen overbodige luxe. Zorg ervoor dat je onderlaag niet van katoen is. Zodra je hier in gaat zweten of dit nat wordt, zorgt het ervoor dat je afkoelt in plaats van warm blijft.

De tussenlaag

Eenmaal je lijf van een eerste beschermende laag voorzien, is tijd voor de tweede laag skikleding. Met dit laagje breng je isolatie aan, zodat je het minder snel koud krijgt. Let bij aanschaf er goed op dat de kleding die je kiest eventueel transpiratievocht goed afvoert naar de bovenste laag kleding. De meeste wintersporters kiezen als tussenlaag een fijne pulli. Protest_FW2122 skikleding

Derde laag skikleding aan en afdalen maar

Wat we nu gaan zeggen is van kracht voor zowel dames ski jassen als heren ski jassen als ook voor dames skibroeken en heren skibroeken. Deze laag dient als schild tegen de weerselementen. Sneeuw of wind, ze mogen er niet doorheen komen. Daarbij maakt het in principe niet uit of je kiest voor een soft shell, hard shell of klassieke jas.

Zorgeloos op wintersport met de juiste skikleding

Ook niet vergeten!

Wanneer deze drie lagen methode hanteert, zal de kou jou niets maken. Vergeet echter niet je skikleding af te maken met de volgende zaken:

  • Helm: Hoewel in de meeste skioorden het dragen van een helm officieel (nog) niet verplicht is, doe er goed aan in een hoge kwaliteit hoofdbescherming te investeren. Veiligheid voor alles.
  • Skibril: Ook je ogen kunnen – met het felle zonlicht dat op het maagdelijk witte sneeuwoppervlak weerkaatst – wel wat bescherming gebruiken. Een Goggle op je neus is echt geen overbodige luxe wanneer je ogen je lief zijn.
  • Handschoenen: Koude handen, daar zit niemand op te wachten. Omdat je handen tijdens het skiën of snowboarden gemakkelijk zweten is het aan te raden een paar handschoenen aan te schaffen die waterdicht, winddicht en ademend zijn.

Protest_FW2122_Kids_41

Meer wintersport:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *