Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wintersport in Slovenië, onbekend maakt onbemind

Wintersport in Slovenië

Wintersport in Slovenië, oh ja?

Wintersport in Slovenië werkt doorgaans nogal wat verbazing op bij wintersporters die voor het eerst horen of lezen dat het land maar liefst 43 ski resorts telt.

Wintersport in Slovenië: voor beginners en families

Wintersport in Slovenië is niet zo geschikt voor de die-hards die op zoek zijn naar uitdagende zwarte pistes. Het land biedt onvoldoende uitdaging omdat er te weinig hooggebergte is. Families met kinderen, beginners en liefhebbers van cross-country skiën die op zoek zijn naar een betaalbare bestemming, moeten dit land zeker in overweging nemen.

Het merendeel van de resorts zijn kleinschalig van opzet, voor wat meer reuring kies je een van de vijf grootste resorts: Kranjska Gora, Vogel, Krvavec, Mariborsko Pohorje, Rogla of Vogel. Skipas, huur, materiaal en lessen zijn iets goedkoper dan in de Alpenlanden.

Piste Vogel Slovenië

Vijf redenen om volgende keer voor Slovenië te kiezen:

Bezoek meerdere resorts in een dag

Een van de voordelen is dat het een klein land is, qua oppervlakte ongeveer de helft van Nederland dus je kunt op één dag desgewenst meerdere skigebieden bezoeken.

Een skipas – toegang tot alle skigebieden

Wil je tijdens je skivakantie meerdere skigebieden bezoeken, dan biedt de Ski Pass Slovenia uitkomst want het geeft toegang tot vrijwel alle skigebieden in Slovenië. En omdat er in de nabije omgeving van het door jouw geselecteerde resort altijd enkele andere liggen, kun je met gemak op een dag van twee of zelfs drie skigebieden genieten.

Skién met kinderen in Kranjska Gora

Wintersport in Slovenië: Meer dan skiën

Heb je een dag een keer zin om iets anders te doen dan skiën of een familielid kan niet skiën, dan zijn er talrijke andere wintersportactiviteiten te ondernemen: denk aan sleeën, sneeuwschoenwandelen, langlaufen, airboarden of snowraften – op een soort opblaasbaar rubberbootje langs een helling omlaag zoeven, snowbiken – een soort driewieler op ski’s of lekker schaatsen.

Wintersport in Slovenië sneeuwschoenwandelen

Wintersport in Slovenië: Leer het ter plekke

Vanwege de geringe hoogtes zijn de skigebieden juist zeer geschikt voor beginners en voor diegenen die nog nooit op de lange latten hebben gestaan. Overal kan men skilessen volgen in verschillende niveaus, privé – of groepslessen.

Geef je vermoeide spieren een spa boost

Wat is er heerlijker dan na een hele dag buiten te zijn geweest, ’s avonds even de spieren laten masseren en verwennen in een spa. Slovenië telt er ruim 20, vooral in het oosten van het land.

Gratis wintersportbrochure

Een Engelstalige wintersportbrochure Slovenië is te lezen of te downloaden via deze link.

Scheren over boomtoppen in skigebied Vogel Slovenië

Meer wintersport:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *