Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wij houden van Brabant en jij vast en zeker ook!

Brabant Van Gogh

Als het over Brabant gaat, raken we niet uitgepraat. We wonen, werken en genieten er dagelijks. Gelukkig zijn we niet de enige die van deze gezellige provincie houden, Marko, Yvonne, Aniek, Marion, Maaike en Jenny zijn net zo verknocht aan het Brabantse land. Ze delen dan ook maat wat graag hun favoriete plekken met je. Veel plezier.

Wandelen in Brabant: Vincent en het oergebied van de provincie

Noord-Brabant is ook de provincie van Vincent van Gogh. Hij is geboren in Zundert, maar als schilder kwam Van Gogh vooral tot bloei in het dorpje Nuenen, vlak bij Eindhoven. Hier schilderde hij zijn allereerste meesterwerk: De Aardappeleters. Nog altijd ademt Nuenen Van Gogh. Het dorp is verrassend goed behouden gebleven (ze noemen zichzelf een openluchtmuseum) en veel van de gebouwen die hij schilderde staan er nog steeds. Extra leuk is het om de speciale Van Gogh wandeling in Nuenen te maken. Deze wandeling gaat onder andere langs het Van Goghkerkje, de windmolen, de plek waar de echte aardappeleters woonden en doet ook het aan Van Gogh gewijde museum “Vincenter” aan.

wandelen in Brabant nuenen 1 Bestemming Buitenlucht

Brabant heeft gezellige steden, maar de natuur is er misschien nóg wel mooier. De Bedafse Bergen in natuurgebied De Maashorst zijn een uniek stukje natuur in Nederland. Deze “bergen” doen je voor even geloven dat je in het buitenland bent. De stuifduinen in dit oergebied zijn behoorlijk hoog. Ook in de winter en het vroege voorjaar is het hier super, doordat de naaldbomen kleur geven aan het verder kale landschap, dat haast woestijnachtig aandoet. Kom je op een zonnige dag, dan steekt de blauwe lucht lekker af tegen het lichtgele zand en de groene naaldbomen. Je kunt in een korte wandeling al een goede indruk van het gebied krijgen, of je wandeling uitbreiden door de omringende bossen.

Bedafse Bergen Maashorst

Fietsen in Brabant: Kies onverharde paden

Fietsen in Brabant? Zeker! Vanuit Heeze verkende Aniek de onverharde Brabantse fietspaden. Zo fietste ze over de Leenderheide, de Strabrechtse Heide en langs de Belgische grens. Op zoek naar grenspalen, heidevelden en bossen. Je hoeft weinig moeite te doen om hier een afwisselende fietsroute uit te zetten. De fietspaden zijn prachtig in het najaar, als de bossen en de heide een goudgele gloed over zich hebben. Maar zeker ook in het groene voorjaar, of als de heide in de zomer paars is gekleurd.  

gravelfietsen-in-noord-brabant

Overnachten in Brabant:

Het Brabants leven, tja Ilse en ik wonen dan niet in Brabant, maar we komen er vaak. Eén van onze favoriete bestemmingen is dan toch wel Landal de Vers. Gelegen bij de Overloonsche duinen loop je vanuit je huisje zo de bossen. Het is hier heerlijk vertoeven. Na een dag op pad te zijn geweest en genoten te hebben van de gastvrije Brabanders, kom je in je luxe huisje, met een sauna en sunshower, tot rust. Om vervolgens de dag af te sluiten bij een knisperend haard vuurtje. Wat wil een mens nu nog meer?

Landal de Vers Noord Brabant

Maaike van het reisblog Reisgelukjes zoekt met haar man altijd leuke campings voor hun oude camperbusje. In Brabant vonden ze ook een bijzonder plekje; Hippie camping Blue Woods in Liempde

Met ons oude camperbusje en twee volwassenen is het vaak even zoeken naar campings waar het leuk is om te staan. De natuurkampeerterreinen uit het Groene Boekje zijn vaak erg fijn en zo kwamen we uit bij camping Blue Woods in het Brabantse Liempde. Sylvia en Manfred kochten deze camping in 2021 om er hun eigen droomcamping van te maken. Denk aan een huiskamerrestaurant met lekkere ontbijtjes en soms diner met healthy junkfood en regelmatig een kampvuur met live muziek en meezingen. Lekker chillen in je eigen groene nisje kan natuurlijk ook, terwijl de campingkippen om je heen scharrelen. Of ga de prachtige omgeving verkennen: de heide van Kampina vonden wij een heerlijk doel voor een fietstochtje, om daarna een terrasje te pakken in Boxtel.

Hippie camping Blue Woods in Liempde

Zien

En ik loop hier alleen, in een te stille stad …En dan denk ik aan Brabant want daar brandt nog licht.

Guus Meeuwis heeft gelijk, in Brabant brandt het licht. En hoe! Elk jaar in november vindt in Eindhoven het GLOW Festival plaats. Tijdens dit spectaculaire festival worden verspreid over de stad tientallen lichtkunstwerken tentoongesteld. De meeste kunstwerken zijn alles behalve statisch, bewegende en knipperende installaties brengen op speelde wijze techniek onder de mensen.

Guus Meeuwis heeft geen gelijk, Eindhoven is alles behalve stil tijdens GLOW. Het festival is zó leuk, dat mensen uit heel Nederland en daarbuiten naar Eindhoven trekken om de lichtkunstwerken te bewonderen. GLOW is oprecht een van de leukste uitjes van Brabant!

Wil je ook naar GLOW Eindhoven? Plan je bezoek zo vroeg mogelijk op de avond, het is dan minder druk. Op IkReis lees je meer over GLOW Eindhoven inclusief tips voor de mooiste foto’s.  

Wat is jouw favoriete plek in Brabant?

eindhoven-glow-ikreis

De favorieten van OmniTraveler:

Kampeervlot de Heen Brabant Brabantse Wal Nederland camping-raft.com

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *